Sokak köpeği hayat kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Sokak köpeği hayat kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2010 11:38

Antalya'da kronik böbrek hastası köpek Jolly, geçirdiği ameliyat sonrasında iç kanama geçirmesi üzerine, trafik kazısı sonucu klinikte tedavi gören sokak köpeği Benek'ten nakledilen kanla hayatta kaldı.

Haberin Devamı

Özel bir havayolu şirketinde hostes olarak görev yapan Fatma Baş, yaklaşık 1.5 yıl önce, henüz 40 günlükken aldığı Boxer cinsi dişi köpeğine, Jolly adını verdi.
Baş, bir yaşına bastığında, halsizleştiğini, sebepsiz yere zayıfladığını ve durgunlaştığını fark ettiği Jolly'i, Veteriner Hekim Derya Özdemir Ertürk'e götürdü. Ertürk'ün yaptığı kan testleri ve çektiği ultrason sonucu, Jolly'nin doğuştan böbrek hastalığı olduğunu tespit etti. Böbreklerinin adeta birer karnabahar gibi olduğunu ve normalden küçük olduğunu görünce hiçbir işlem yapmadan yarayı kapattıklarını anlatan Ertürk, “Fatma hanım her gün Jolly'i kliniğe getiriyordu, hayvana serum bağlıyorduk. Tedavinin dördüncü günü Jolly muayene masasının üstündeyken dikişlerin arasından kan sızmaya başladı. İç kanama geçirdiğini anladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ertürk, çok kan kaybeden hayvanın durumunun gittikçe ağırlaşması üzerine kan nakli yapmaya karar verdiğini söyledi. Köpeklerde 22 değişik kan grubu olduğunu ve insanlarda olduğu gibi her hayvanın sadece kendi kan grubundan kan alması koşulu bulunmadığını bildiren Veteriner Ertürk, trafik kazası geçirmiş olduğu için kliniğinde gözetim altında tuttuğu ve Benek adını verdiği dişi bir sokak köpeğinden, Jolly'e kan nakli yaptığını anlattı. Ertürk, yapılan kan nakliyle Jolly'nin hayatta kaldığını belirterek, “Durumu Jolly'den çok daha iyi olan köpekleri tedavi sürecinde kaybettiğimiz oldu. Jolly neşeli ve yaşamı seviyor, bütün zorlukların üstesinden geldi” diye konuştu.

Köpeğin sahibi Baş ise, Jolly'nin muayene masasında şoka girip başını sallamaya başlamasıyla gözyaşlarına boğulduğunu belirterek, “Benek ona hayat verdi. Benek'in de Jolly kadar şanslı olmasını ve onu sevecek bir sahip ve yuva bulmasını diliyorum” dedi. Baş, tedavileri sürdüğü için arada bir karşılaşan Jolly ile Benek'in birbirlerine sevgi gösterilerinde bulunduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!