Midyat'da Jackson için mevlit

Güncelleme Tarihi:

Midyatda Jackson için mevlit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2010 14:16

Midyat’in Midyat İlçesi’nde Mıhellemi Dinler Diller ve Medeniyetlerarası Diyalog Derneği, Mercimekli Köyü’nde ABD'li ünlü pop şarkıcısı Michael Jackson’un ölümünün birinci yıl dönümünde mevlit okutacak. Dernek, Michael Jackson’un ölümünün ardından Mercimekli (Habsunnes) Köyü’nde gıyabi cenaze namazı kılıp, taziye helvası dağıtmıştı.

26 Haziran günü Türkçe, Kürtçe, Arapça, Mıhellemice okutulacak mevlitte kurbanlar kesilecek. Mevlide katılanlara kesilen kurbanların etinden ikram edilecek ve Michael Jackson’un resminin basılı olduğu tişörtler dağıtılacak. Jackson’un şarkıları çalınacak, köy meydanına kurulacak dev ekranlarla yaşamı ve cenaze töreniyle ilgili görüntüler gösterilecek.
Mıhellemi Dinler Diller ve Medeniyetlerarası Diyalog Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, Michael Jacson’un Müslüman olan ağabeyi Jemaine Jackson’un da anma etkinliğine davet edileceğini söyledi. Aslan, şunları kaydetti:
“Tüm dünyanın evrensel değeri olan ve müziği ile yüzyılımızın kültür ve sanat anlayışını etkileyen Michael Jackson için mevlitli anma programı düzenleyip, yereli evrenselle buluşturacağız. Köyün ve Mıhellemi Derneği'nin çok kültürlülük ve çok dillilik evrensel yapısı ile Michael Jackson'un evrensel yönünü buluşturmayı hedefliyoruz. Michael Jackson Mıhellemiler için ayrıca bir öneme sahiptir. Çünkü kendisi aslen Mardin'in Savur İlçesi Kıllıs Köyü Mıhellemileri'nden olan efsane rock yıldızı Elvis Presley'in kızı Lisa Marie ile evliydi. Dolayısıyla Jackson biz Mıhellemiler'in damadı olduğu için onu seviyor ve önemsiyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!