Yerel gazete promosyon olarak kene kartı dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Yerel gazete promosyon olarak kene kartı dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 14:07

TOKAT’ta yerel yayımlanan bir gazete promosyon olarak, vücuda yapışan keneyi kolaylıkla çıkartmaya yarayan kart dağıttı. Okurlar kene kartlarına büyük ilgi gösterirken, bazı kişilerin kene çıkartma konusunda yanlış bilgiye sahip olduğu görüldü.

Haberin Devamı

Günlük yayımlanan Yeni Tokat Gazetesi bugün Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantta, halka gazete ile birlikte 5 bin kene kartı dağıttı. Kenelerin yoğun olduğu illerden birisi olan Tokat’ta bu yıl bir çalışma yapılmadığını vurgulayan gazete sahibi Kemal Özdilek, “Sağlık Bakanlığı bu yıl, bu kene kartını dağıtacak. Fakat hala Tokat’ta bir dağıtım yapılmadı. Biz de bir firma ile irtibat kurduk ve bu dağıtımı yapıyoruz. Kene ısırmasında önemli olan keneyi vücuttan bir an önce ve koparmadan çıkartmak, ardından hastaneye gitmektir. Bu kart sayesinde kene kolayca vücuttan atılıyor” dedi.

Gazete çalışanları yoldan geçenlere gazete ve promosyonunu verirken, kene kartının kullanımını da anlattı. Kene kartına büyük ilgi gösterilirken, bazı kişilerin bu zamana kadar yaşanan ölümlere rağmen hala yanlış uygulamalar içerisinde olduğu gözlendi. Köyde yaşayan bazı kişiler, kene ısırmasıyla çok sık karşı karşıya kaldıklarını belirtirken, keneyi koparttarak, kolanya ile veya sigara ateşi ile çıkarttılarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!