Kızılcahamam’a jeopark geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kızılcahamam’a jeopark geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 00:00

TÜBİTAK desteğiyle Ankara Üniversitesi Jeolojik Mirası Koruma Derneği (JEMİRKO), MTA, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün işbirliğinde yürütülen “Milli Parklardaki Jeolojik Miras” projesinin çalışmaları sırasında Kızılcahamam civarında çok sayıda jeosit (belirli bir jeolojik özelliğin kolayca anlaşılmasını sağlayan yer) olduğu görüldü.

Jeolojik miras, jeoturizm potansiyelinin araştırılması için pilot bölge olarak Ankara’nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçeleri seçildi.

Açılış 16 Temmuz’da

PROJENİN 23 duraklık ilk bölümünün 16 aylık sürede tamamlanması, açılışın Atatürk’ün Kızılcahamam’a ilk gelişi olan 16 Temmuzda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Biri Kızılcahamam (Güvem Jeoparkı), diğeri Çamlıdere sınırları içinde (Pelitçik-Yahşiyan Jeoparkı) alt yapısı oluşturulmaya çalışılıyor. Projenin tamamlanması halinde her iki bölge Türkiye’deki jeopark uygulamalarının öncüleri olacak. Kızılcahamam’daki ile Çamlıdere’deki silisleşmiş ağaç ormanı, gerek bilimsel önemi gerekse fosil zenginlikleri bakımından ideal jeopark alanları.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!