Sanal Emlak Fuarı ile konut satışları hız kazandı

Güncelleme Tarihi:

Sanal Emlak Fuarı ile konut satışları hız kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 16:48

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren hurriyetemlak.com, konut projelerini sanal platformda düzenlediği bir fuarla sergiliyor. Platform, konut satışlarını hızlandırdığı gibi hızlı bilgi alışverişi açısından da büyük avantajlar sağlıyor.

Haberin Devamı

hurriyetemlak.com tarafından 20 Nisan – 5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan Türkiye’nin ilk Sanal Emlak Fuarı (http://fuar.hurriyetemlak.com) ile evlerin kapıları sonsuz fırsatlara açılıyor. İçerisinde  12 inşaat firmasının 19  projesinin yer aldığı fuar, yaşanan finansal krizin ardından genel bir toparlanmaya girilen 2010 yılında konut projelerinin bireylere ulaşması sürecine ivme kazandırarak pek çok inşaat firmasının yüzünü güldürüyor. Ana sponsorluğunu Fortis Bank’ın, yan sponsorluğunu ise Suryapı ve Sinpaş’ın üstlendiği Sanal Emlak Fuarı’na katılan inşaat firmaları arasında Kuzu Group (Spradon Projesi ve Divan Residence projesi), Keleşoğlu - Metal Yapı – Kullar İnşaat (Ginza Lavinya Park, Ginza Corner, Country Life, Kemerlife XXII ve Silver House), DAP Yapı (Dragos Royal Towers ve Centro Futura), AKRO Yapı (Karma Evler),  SUR Yapı (Adapark),  Demir İnşaat (Ayışığı Halting Place), Eta İnşaat (Nayla Konakları), İntaş İnşaat (Sarı Evler), Areon İnşaat (Areon Bağ Evleri), Sinpaş İnşaat (Bosphorus City ve İstanbul Sarayları), Emay  İnşaat (Kentplus Mimarsinan) ve Aydoğan İnşaat (Panaroma Park Moda) yer alıyor.

TÜRKİYE'NİN HER KÖŞESİNDEN KATILIM VAR

Haberin Devamı

Fuara Türkiye’nin her köşesinden çeşitli projeyle katılan inşaat firmaları bu yeni konseptin somut avantajlarından oldukça memnun. Sanal Emlak Fuarı’na Areon Bağ Evleri projesi ile katılan Areon Yapı Genel Müdür Yardımcısı Canan Alarcın Bodrum’da yürüttükleri 300 konutluk bağ evleri projesinin yapılmasına karar verildikten sonra internet platformunda çalışmalarına başladıklarını belirterek, bir ay içinde yüzde 40’lık bir satışa imza attıklarını ifade ediyor. İnternetin günümüzdeki ulaşılabilirliği, zaman ve bilgi kazanma sürecindeki avantajlarının kendilerine büyük bir fayda sağladığını vurgulayan Alarcın şöyle devam ediyor. “Hurriyetemlak.com’un bundan sonra da başka fuarlar düzenleyeceğine inanıyorum. Sanal Emlak Fuarı’nın bizim için en iyi yanlarından biri de sonuçlara dair değerlendirmeler alabilecek olmamız. İstatistikleri görebilecek, projelerimizin ne kadar tıklandığını, kaç kişinin ziyaret ettiğini görecek olmamız çok önemli. Bu arada, fuarda projemizi sergilemeye başlayalı yaklaşık 1 hafta oldu fakat arayan kişi sayısı her gün çoğalıyor. Bu Hurriyetemlak.com ve sanal fuarın da etkisiyle gerçekleşti.  Bireylerin ellerinin altında bir tıkla ulaşabilecekleri bir proje olması çok etkileyici bir konsept.  Bu imkanı inşaat şirketlerine sunduğu ve tekrarlarını beklediğimiz bu güzel çalışma için hurriyetemlak.com’u tebrik ediyorum.”

Haberin Devamı

Ayışığı Halting Place projesi ile fuara katılan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ise “İnternet günümüzün en önemli iletişim araçlarından biri. Yıllarca katıldığımız fuarlara satış beklentisinden ziyade tanıtım yapmak için katıldık. Sanal Emlak Fuarı ile ise satış da yapabiliyoruz. Ziyaretçi sayımız ve satış sayımız bu proje sayesinde gün geçtikçe artıyor. Sanal Emlak Fuarı devam ettiği sürece bu organizasyon içinde yer almaya devam edeceğiz. Çünkü fuardan aldığımız geridönüşler oldukça iyi ve etkili oldu.”

İYİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ

Keleşoğlu - Kullar İnşaat adına fuarla ilgili görüşlerini dile getiren Country Life Satış Müdürü Mehmet Turanlı Sanal Emlak Fuarı ile ilgili olarak,  “Grup olarak kurulduğumuz  günden beri Hürriyetemlak.com’la çalışıyoruz. İnternetin bu öncü firması ile güçlü bir alışveriş içerisindeyiz. 5-6 seneden beri emlak fuarlarını yakından takip ediyoruz, Hurriyetemlak.com’un bunu sanal platforma taşıması bizim de dikkatimizi çekti. Sektöre hareket getiren Hürriyetemlak.com’un yeni projelerini yakından takip ediyoruz. Yenilikçi bir proje olan Sanal Emlak Fuarı’nda da yer aldık ve iyi dönüşler alıyoruz.” diyor.

Haberin Devamı

Ekşioğlu ailesi olarak 1950 yılından beri inşaat sektöründe yer alan ve fuara Nayla Konakları projesi ile katılan Eta İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ekşioğlu da düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Projemizi ayrıntılı olarak anlattığımız ve tanıtımını yaptığımız tek platform Hurriyetemlak.com ve Sanal Emlak Fuarı oldu. Fuar sayesinde günde 20-25 telefon alıyoruz. İlk defa böyle bir fuar gerçekleştiriliyor ve bu değişik konseptin konut alıcısının da ilgisini çektiğini düşünüyorum. Şu ana kadar geri dönüş ve yorumlar çok iyi oldu.”

Dragos Royal Towers ve Centro Futura projeleri ile fuara katılan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise  “Sanal Emlak Fuarı gurur verici bir gelişme diye değerlendiriyoruz. Herşeyden önce çok farklı bir yaklaşım olarak ortaya çıktı. İnternette yenilikçi projeler oluşturulmasını gurur verici bir geliştirme olarak değerlendiriyorum. Sektöre bambaşka bir soluk getireceğine inanıyorum. Hurriyetemlak.com’un ileride ne gibi yenilikler sunacağını, bu konsepti geliştirerek nasıl daha da  faydalı hale getireceğini heyecanla bekliyorum.”

Haberin Devamı

İnşaat firmalarının “yarın farklı ne yapacaklar” diye ilgiyle takip ettiği Sanal Emlak Fuarı katılımcılar tarafından “sektöre can katan” bir uygulama olarak değerlendirilirken, gerek konut arayışındaki bireylerin gerekse inşaat firmalarının her geçen gün daha çok dikkatini çekiyor.  

http://fuar.hurriyetemlak.com adresi üzerinden ulaşılabilen ve sektöre yepyeni bir boyut getiren Türkiye’nin ilk sanal emlak fuarında emlak arayanlar farklı konut projesi alternatiflerini, kredi ve finans hizmetlerini tek bir adresten ayrıntılı olarak inceleyebiliyor.

Hurriyetemlak.com Portal Müdürü Erol Demirtaş, konu hakkında şunları belirtiyor: “Türkiye’nin lider emlak portalı olarak sektörde birçok ilki gerçekleştirdik. Hurriyetemlak.com olarak Türkiye’nin ilk Sanal Emlak Fuarı’nı düzenlemekten de büyük heyecan duyuyoruz. Sektörde devamlılık arz edecek bir sanal fuar konsepti yaratmaya çalıştık. Sanal Emlak Fuarı’nın konut arayanlara sağlayacağı faydalarının yanı sıra, sektöre de önemli bir hareketlilik kazandıracağına inanıyoruz. Sanal Emlak Fuarı’nın ana sponsoru olan Fortisbank’a ve Sanal Emlak Fuarı’mızda yer alan bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!