Üniversiteli Seren yaşam savaşını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli Seren yaşam savaşını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 12:42

BİLECİK'te, arkadaşlarıyla eğlendiği gecenin sonunda dönüş yolunda otomobilin şarampole uçması sonucu ağır yaralanan Bilecik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Seren Özmen, 12 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

Seren'in cenazesi, memleketi Bursa'nın Nilüfer İlçesi'ne bağlı Gümüştepe Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaza, 27 Nisan gecesi saat 22.00 sıralarında Bilecik- Bozüyük karayolunun 12'nci kilometresinde meydana geldi. Bir davette eğlenen Bilecik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Seren Özmen, eğlence sonrası arkadaşları İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Senay Kaya (25), Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Gencel Öztürk (25), Cem Eren (20) ve Serkan Kaya ile birlikte Tolga Sınmaz'ın (20) kullandığı otomobile bindi. Sınmaz'ın kullandığı otomobil, aşırı hız sonucu kontrolden çıkıp takla atarak 50 metrelik şarampole uçtu. Hurdaya dönen araçtan güçlükle çıkartılan yaralılardan Tolga Sınmaz olay yerinde yaşamını yitirirken, Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Seren Özmen, durumu ağır olduğu için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Günlerdir ölüm kalım savaşı veren Seren, geçen pazar günü yaşamını yitirdi. Yaralı diğer 4 öğrencinin hayati tehlikeyi atlattıkları bildirildi.

Seren Özmen'in kazada yaşamını yitirmesi Bursa'daki ailesini yasa boğdu. Kızının kaza yapmadan bir gün önce Bursa'ya geldiğini ifade eden tekstilci baba 43 yaşındaki İlhan Özmen, “Arkadaşlarıyla birlikte bir davetten çıkarken kaza yapmışlar. Üniversiteyi bitirdikten sonra mimarlık okumak istiyordu. Hayali iç mimar olmaktı” diye konuştu.

Seren Özmen'in cenazesi dün merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Gümüştepe Köyü'nde kılınan namazın ardından köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tolga Sınmaz ve Seren Özmen’in ölümü, arkadaşlarınında yaralanmasıyla ilgili soruşturma ise Bilecik Cumhuriyet Savcılığı’nca sürdürülüyor.

Ölen Tolga Sınmaz'ın 3 ay sonra askere gideceği ve babası İlhan Sınmaz'ın Bilecik'teki Şelale Restaurant adlı işyerini işlettiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!