Çeşme bu yıl da yıkılacakkkkkk

İzmirli ve Çeşme Alaçatı da evi olan biri olarak bu başlığı atmadım.

Haberin Devamı

Yani taraflı değilim. Zaten evimi sezon boyunca kiraya verip, daha sonra da satacağım. Çünkü tıpkı Bodrum Türkbükü gibi Çeşme ve Alaçatı artık bozulmaya başladı. Ha esnaf kazansın. Evler değer bulsun, oteller dolsun tabi. Ama düşünün daha okullar kapanmadı, yazlıklar açılmadı. Ama Alaçatı’da yürümek olanaksız.
Zorunlu olarak hafta sonu gittim. Gittiğime de pişman oldum. Bütün İstanbul elitleri, biraz da görgüsüzleri takıp takıştırıp çıkmışlar ortalığa. Özellikle de Alaçatı ve Dalyan tıklım tıklımdı. İzmir elitleri de tabi meydanı boş bırakır mı, onlar da nispet yapar gibi ortalıktaydılar. Geçen yıl Alaçatı ya yerleşen Yavuz Seçkin kız arkadaşıyla, Nurettin Hasman yakın arkadaşı Esra Özkan’ın bu yıl sezonu erken açtığı Tipsy’de, Fethi Pekin ve kalabalık bir gurupla keyif yapıyordu. Biraz ötesinde ise Hasman’ın ayrıldığı sevgilisi ikoncan Eda Taşpınar doğum gününü kutluyordu. İlginç. Eski baldızı Esra Özkan’ın yerinde yeni sevgilisi manken Simge Ünal ile Ersin Tezol kadehini neşeyle kaldırıyordu. Bir başka masada ise ayrıldığı eşi, Berna Karar dostlarıyla oturuyordu. Ortaklarından ayrılan ve Çeşme’nin en güzel otel, rezidanslarından olan 7080’nin patronu Gökhan Çarmıklı güzel karısı Siren ile keyif yapıyordu. Kısacası hayli renkliydi Çeşme de Alaçatı da.

‘Room Marina’ gözde

Haberin Devamı

Bu yıl Çeşme Marina nihayet açılıyor. İçerisinde Polo, Mudo, Vakko, Gant, D&R, Calvin Clein gibi markalar olacak. 400 tekne sığacak. Eğlence tavan yapacak. İzmirli iki iş adamı Murat Alpiskender ve Ümit Özgünter burada Marina’nın Odası anlamına gelen ‘Room Marina’ adlı bir cafe&restoran açıyorlar. İkilinin yıllardır Ilıca’da yer alan Rouge zaten İzmir elitlerinin gözde mekanları arasında. Room Marina’da İtalyan mutfağı ve sushi ağırlıkta. Alaçatı Port Balıkçısı, Tuval, Babylon, Mudo Cafe Marina’nın diğer şık eğlence yerleri olacak. Haziran da tam kapasiteyle burası hizmete girecek. Bu arada Rouge’de bu yıl istek üzerine haftada bir özel fasıl geceleri başlıyor. İlki 14 Mayıs’ta. Marina’nın karşısında Tokmak Döner ise unutulmamalı. Müthiş lezzet.

Sir Whiston zirvede

Haberin Devamı

İki genç patron İzmir’in gururu. Yiğidin hakkı yiğide. Murat Girgiç ve Davud Mayruk çok başarılılar. Sir Winston Tea House’nin bu yıl 10. şubelerini Alaçatı’da açıyorlar. Ayrıca Swissotel Grand Efes’in arka kapısında tam köşe dükkanı da kiraladılar ve burayı da yakında cafe&restoran olarak açıyorlar. Yine Alaçatı’nın en güzel butik otellerinden Solto’nun da plaj ve restoranını Girgiç ile Mayruk’un ekibi işletecek. Burada daha çok pizza, et, makarna, pasta ve tatlı çeşitleri olacak.

Dünya ve Türk Starları Çeşme’de

Durun yenilikler bitmedi. Şenay Düdek farkı ile devam. Bu arada sevgili Volkan San ve Cesur Sert’e yardımları için teşekkürler. Geçen yılın da zirvesindeki restoranı Konak Pier Tuval Alaçatı, Ilıca Oteli’nden sonra Marina’da. Babylon ayrıca geçen yıl İstanbullu iş adamı Yavuz Samancı tarafından işletilen Granada Beach’i kiraladı. Ayayorgi Koyu’nda yer alan bu yerde konserler olacak. Sole&Mare, Paparazi, Shayna devam. Aya Yorgi Koyu’nda bu yıl İzmir’in yakışıklı ve popüler işletmecilerinden Mehmet Özener İzmir Marakesh’in yazlığını hizmete sokuyor. Yine İzmirli iş adamı Levent Ergün 21 Mayıs ’da Sakızlıkoy’da Indaba adlı bir beach clup açıyor. Buranın açılışını ünlü DJ Boy George yapacak. Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can Alaçatı’da Makah Beach ile o da yarışın içinde olacak. Burada yurt dışından gelen yabancı DJ’ler de çalacak. Yılların klasiği sea side genç patron Murat Cehreli tarafından yenilendi. Clup Ceshme ve Cece Bar’da ise bu yaz Serdar Ortaç, Demet Akalın, Özcan Deniz, Yıldız Tilbe, Fatih Ürek, Rober Hatemo gibi ünlü isimler sahne alacak. Yine Selim Kaptan’ın bu yıl İzmir Alsancak’da ‘in’ olan micasa sı Alaçatı da hizmet verecek. Rıfat Özbek’in yastık dükkanı ise daha şimdiden büyük ilgi görüyor.

Annelerimiz için

Haberin Devamı

Yılın aslında bana göre her günü onların olmalı. İzmir’e geldim. Fakat tabiri caiz ise burnumun ucunda olan anamı haftada bir zor görüyorum. İş, güç. Sanırım yakında her şeyden vaz geçip tamamen aileme, sağlığıma, hayata ve yazmakta olduğum dördüncü kitabıma vereceğim kendimi. Fedakar olmak pek işe yaramıyor. Neyse yarın anneler günü. Bu özel günde özel programla anneler gününü kutluyor. Swissotel Grand Efes. Muhteşem brunch kişi başı 56 TL. KDV dahil. Çok zengin harika bir açık büfe. Kuş sütü eksik yalnızca. Telefon:o.232.414 52.12. Bu arada Movenpick Hotel’de Margaux Restoran’da da öğle ve akşam yemekleri annelerinize ücretsiz.

DİKKAT!

Bu gün saat 11.00’de ‘Birimiz hepimiz, hepimiz akut’ adlı müzikal çocuk oyunu İzmir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Bilginize

Yazarın Tüm Yazıları