Şanlıurfa'da 25 kuzu kesildi

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada 25 kuzu kesildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 12:33

Şanlıurfa'da oynanacak Türkiye Kupası finali öncesi iş adamı Fatih Bucak futbolun patronlarına felekten bir gece yaşattı.

Haberin Devamı

25 KUZUYLA SIRA GECESİ - Foto Galeri

SPOR CAMİASININ SIRA GECESİ -WEBTV

13 KİME UĞURLU GELECEK

FİNAL BİLETİ 1000 TL

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in ağalar gibi ağırlandığı gecede 25 kuzu kesildi. Ünlü türkücü İzzet Yıldızhan'ın sahne aldığı gecede su gibi içki aktı.

Ziraat Türkiye Kupası final maçında GAP Arena Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasını izlemek için Şanlıurfa'ya gelen TFF Başkanı Mahmut Özgener, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın da aralarında bulunduğu yüz kişiye, işadamı Fatih Bucak tarafından sıra gecesi düzenlendi. Hacı Bekir Sofrası'nda düzenlenen gecede Fatih Bucak, misafirlerini kapıda karşılayıp, yer sofrasına oturttu.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'ya gelen TFF Başkanı Mahmut Özgener ve diğer davetliler için günler öncesinden hazırlık yapan Bucak, konukları için 25 kuzu kesti. İçli pilav üzerine yerleştirilen kuzu çevirmeler, tek tek masaların etrafından müzik eşliğinde dolaştırıldı. Yöresel yemeklerin ağırlıkta olduğu gecede davetlilere içki de ikram edildi. Urfa türküleriyle coşan davetliler, daha sonra sahne alan ünlü türkücü İzzet Yıldızhan ve Faruk Tuncer'in seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe parçalara da eşlik etti. Neşeli görülen konuklar için gecenin ilerleyen saatlerinde acılı çiğköfte yoğruldu. Dolar, Türk lirası ve peçetelerin havada uçuştuğu gecede TFF Başkanı Mahmut Özgener, kendilerini ağırlayan işadamı Fatih Bucak'a plaket verdi. Bucak ise geceye katılanlara bakır tepsi hediye etti.

Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları bugün Fenerbahçeli

Bordo-Mavililer, Fenerbahçe’yi yenerek Türkiye Kupası’nı kazanırsa, Avrupa Ligi’ne Play-Off turundan başlayacak. Yani tek tur oynadıktan sonra gruplara kalacak ve sezonu erken açmak derdinden kurtulacak. Ancak aksi olursa, UEFA Tüzüğü’ne göre 2. ön eleme turundan mücadeleye başlayacak. Bu da Trabzonspor’un ilk maçına 15 Temmuz’da çıkması, dolayısıyla sezonu Haziran ortalarında açması anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Ya 15 Temmuz ya 19 Ağustos

Trabzonspor finali kaybederse, lig 3.’sü Play-Off hakkı kazanacak. Lig 4.’sü ise 3. ön eleme maçlarıyla birlikte Avrupa serüvenine başlayacak. 3. ön eleme turunun ilk maçı 29 Temmuz, Play-Off turunun başlama tarihi ise 19 Ağustos... Bu durumda ortaya çıkan tablo şu: Bir yandan ligde 3 ve 4.’lük için kapışan Galatasaray ile Beşiktaş, diğer taraftan Fenerbahçe’nin kupa finalinde Trabzonspor’u elemesi için pusuya yatmış durumda.

En iyi örnek Galatasaray...

Geçen yıl ligi 5. sırada bitirip Avrupa Ligi’ne 2. ön elemeden başlayan Cim Bom, bu nedenle sezonu rakiplerinden çok önce açmış, erken form tutmanın dezavantajlarını da ligin ilerleyen döneminde yaşamıştı. Aynı duruma düşmek istemeyen iki İstanbul devi, işte bu nedenle hem Fenerbahçe’nin kupayı kazanmasını hem de ligi 3. bitirmeyi istiyor.

Haberin Devamı

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Vederson, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Özer, Alex, Güiza
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
 
TRABZONSPOR: Onur, Serkan, Giray, Egemen, Cale, Selçuk (Ceyhun), Colman, Engin, Alanzinho, Burak, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!