Çapkınlık beni depresyona sokuyor

Güncelleme Tarihi:

Çapkınlık beni depresyona sokuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 00:00

Müzik kariyerine “Hayat Sana Güzel” adlı single ile devam eden Murat Boz, ‘görüntüsünün’ aksine çapkın olmadığını söylüyor: “Görüntüm çapkın gibidir ama çapkınlığı beceremem. Elime yüzüme bulaştırırım. Çapkınlık, beni depresyona sokuyor!”

Haberin Devamı

MURAT BOZ FOTOĞRAFLARI   

İki albümün, iki de single’ın var. Popüler dünyada kendine ait bir tarz yarattığını düşünüyor musun?  

- Evet, düşünüyorum. Çok insanla, en önemlisi Tarkan’la kıyaslandım. Hakkımda çok şey söylendi. Ama ben kendi kulvarımı yarattım, orada da tek başıma koşuyorum. Ben insanların sevdiği şarkılar yaptım. Konserlerimin de kalabalık olması, benim doğru yolda olduğumun göstergesi.

Peki, popüler müziğin genç, modern, çağdaş yüzü müsün?

- Evet, öyleyim. Hayran kitlem çok genç. Benim her şeyimi yakından takip ediyorlar.   
 
Yani?    

- Yani her şeyime çok dikkat etmem gerek. Kılığıma, kıyafetime, konuşmama, özel hayatıma her şeyime... Bazen bir kıyafeti iki kere giyiyorum, hayranlarım o kadar dikkatli ki hemen eleştiriyorlar. ınanılır gibi değil! O yüzden bir giydiğimi bir daha giyemiyorum.

GENÇ ŞARKICILAR BENİ ÖRNEK ALSIN

Seni tanıdığımızdan beri aynı kızla birliktesin, Eliz’le. ılişkiniz uzun zamandır sürüyor. Düzenli hayat, kariyer yolunda bir güvenilirlik sağlıyor mu?
 
- Evet, Eliz’le çok uzun zamandır birlikteyiz ve bu durumun benim iş hayatıma kattığı negatif hiçbir şey yok. Bu işe ilk başladığımda “Hayran kitlem bunu kabul eder mi” gibi bir korkuya kapılmıştım. Çünkü benden öncesine baktığımda, bütün ağabeylerimin ilişkilerini sakladıklarını gördüm. Ama ilk çıktığım gün, sevgilimin elini tutup kameraların karşısına geçtim. ıyi ki de böyle yapmışım. Hayranlarım hemen kabullendi. Ve markalaşma yolunda düzenli hayatın çok etkili olduğunu gördüm. Ben, özel hayatımı hiçbir zaman reklam malzemesi olarak da kullanmadım. Yeni şarkıcılar için benim özel hayatım, güzel bir örnek diye düşünüyorum.

Hiç çapkınlık yapmıyor musun?

- Ben yapı olarak çok eşli bir adam değilim. Eliz’den önceki ilişkim de altı yıl sürmüştür. Görüntüm çapkın gibidir ama çapkınlığı beceremem. Elime yüzüme bulaştırırım. Ben aşkı, tek eşli olmayı çok seviyorum. Gecelik ilişkileri değil. Tamam, hayatımın bir döneminde böyle yaşadım ama bana göre olmadığını gördüm. Ben çok duygusalım. O yüzden çapkınlık yapamıyorum. Yaparsam, bu beni depresyona sokuyor.

HİÇ UYUŞTURUCU KULLANMADIM

Uyuşturucu kullandın mı?

- Hayır, asla. Belki ben de kullanabilirdim, deneyebilirdim ama hiç böyle bir isteğim olmadı. Belki bu durum ailemden kaynaklanıyordur. Benim ailemde kimse sigara içmez. Beni bu konuda çok güzel eğittiler. Ben korkarım böyle şeyler kullanmaktan.

Demek ki aile içi eğitim, mutlu bir aile ortamı çok önemli...

- Evet, kesinlikle.

Sen Tarkan’la da çalıştın. Sence o uyuşturucu yüzünden yaşadığı bu krizi atlatacak mı?

- Kesinlikle atlatacaktır. Çünkü o çok güçlü ve akıllı birisi. Bu işten hiç yara almadan çıkacaktır. Çünkü çok müthiş bir albüm hazırladığını duydum. Herkes gibi ben de merakla bekliyorum.

KİMSE YARIM EKMEK ARASINA RAZI DEĞİL

Peki... Yeni single’ının adı “Hayat Sana Güzel”. Hayat sana da güzel, değil mi?


- Güzel olmaz olur mu! Çok mutluyum, şahaneyim. Allah nazardan saklasın! (Gülüyor) Bu şarkıda, “Gönül razı mı yarım ekmek arasına” diyorum. Hayat güzel ama önemli olan sevdiğinle yarım ekmek arasına da razı olabilmen. Mutluluğun formülü bu. Birisiyle daha azıyla, normaliyle yetinebilmek çok önemli. Böyle sorunlar yaşanıyor çünkü. Ben çevremde çok görüyorum. Sevgi biraz pahalı olmaya başladı.

Senin ilişkinde pahalı mı?

- Asla değil. Ben Eliz’le birlikte olmaya başladığımda şöhret falan değildim. O benimle yarım ekmek arasına razı olmuştu. Param falan yoktu çünkü. Ben öyle herkese kolay kolay güvenemem. Diyelim ki Eliz’den ayrıldım. Hayatıma yeni giren birisine nasıl inanırım, nasıl güvenirim bilmiyorum. Bunun sıkıntısını yaşarım yani. Herkese şüpheyle yaklaşabilirim. O yüzden çok şanslıyım. Doğru zamanda, doğru insanla birliktelik kurmuşum. Sektörümüzün durumu ortada. Kimin, ne amaçla birlikte olduğunu, neler talep ettiklerini, neler yaşandığını görüyoruz işte.

BÜYÜK STARIN ALBÜMÜ SEKTÖRÜ CANLANDIRIR

Yeni albüm ne zaman çıkacak?


- Yazın...

Yazın birçok ünlü ismin albümü de çıkıyor. Serdar Ortaç, Tarkan vs... Sıkı bir rekabet olacak, korkmuyor musun?

- Hayır, korkmuyorum. Korkulacak bir şey yok çünkü. Biliyor musunuz, ben bu durumda tam tersini düşünürüm... Bir büyük starın albüm yapması sektörü canlandırır. Sadece kendi satışlarını değil, kendisiyle birlikte çıkan diğer şarkıcıların da satışlarını hızlandırır. Nasıl mı? şöyle; bir müzik markete giden, Serdar Ortaç ya da Tarkan albümü alırken, benim albümümü de görür ve alır. Benim “Uçurum” albümüm çıktığında Serdar Ortaç’ın “şeytan” albümü çıkmıştı. Onun satışları, benim satışlarımı olumlu etkiledi. “şeytan” ve “Uçurum” o yaz her yerde çaldı. Büyük ağabeylerimizin yaptığı şeyler, bizleri inanın olumlu etkiliyor.

Haberin Devamı

KAPAK FOTOĞRAFIM ÇOK SEKSİ

Albüm fotoğraflarına bakıyorum da, eskiden daha iddialı fotoğraf çektirirdin. şimdi daha yalınsın...


- Fotoğrafları Nihat Odabaşı çekti. Nihat çok özel bir fotoğrafçı. O, insanın içindeki durumu çok sade bir fotoğrafla da gösterebiliyor. Ben albüm kapağındaki fotoğrafımı çok seksi buluyorum.

Sırtı açık fotoğraflar, etekli fotoğraflar da çektirmiştin. Artık öyle iddialı fotoğraflar çektirmeyecek misin? Hatta bir ara transparan giyebileceğini de söylemiştim, ne oldu vaz mı geçtin?

- Soyundum, şimdi giyiniyorum. Bu halimin daha iyi olduğunu düşünüyorum. O fotoğraflar amacına ulaştı, yeter artık.

Haberin Devamı

HAYIR, EVLENMEDİM

Sevgilin Eliz, Alman vatandaşı. Askerlik yapmamak için onunla gizlice evlendiğin iddia edildi. Nedir işin aslı?


- Yok, evli falan değilim. Evet, sevgilim Alman vatandaşı ama böyle bir evlilik durumumuz yok. Ben ıTÜ Devlet Konservatuvarı Türk Musikisi’nde okuyorum ve 2010 yılının sonuna kadar da tecilliyim. Zamanı geldiğinde askerliğimi yapacağım. Ben sadece şu an yasal haklarımı kullanıyorum, hepsi bu. Yasal hakkımı kullanırken de herhangi bir alavere yapmıyorum. Öğrenciyim, askerliğimi tecil ettiriyorum. Bu kadar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!