Herkese inat Kürtçe şarkıyla tango

Güncelleme Tarihi:

Herkese inat Kürtçe şarkıyla tango
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 17:33

Diyarbakır'da bazı dini derneklerin tepki gösterdiği ‘1'inci Güneydoğu Anadolu Arjantin Tango Festivali' başladı. Festivalin ilk gecesine katılan konuklar Ciwan Haco'nun Kürtçe bir şarkısı eşliğinde dans etti.

Haberin Devamı

FESTİVALDEN FOTOĞRAFALR

Kentte 3 gün sürecek 1'inci ‘Güneydoğu Anadolu Arjantin Tango Festivali' başladı. Arjantin tangosunu Türkiye’ye getiren isim olarak tanınan Metin Yazır tarafından organize edilen festivalin ilk gecesi sönük geçti. Kervansaray Otel'de açılışı yapılan festival, duyurulan saatinden 2 saat sonra sonra başladı. Festivalin açılış saatini bekleyen bazı konuklar ise, Kürt sanatçı Ciwan Haco’nun ‘Hate berderi’ (kapının önüne gel)’ şarkısı eşliğinde tango yaptı. Yetkililer, bazı çevrelerin tehditleri nedeniyle festivale katılmak isteyenlerin fikir değiştirdiği öne sürdü. Festivalin ilk gecesinde Arjantin’den gelen 5 kişilik tango orkestrası da canlı müzik eşliğinde tango gösterisi yaptı.

Festivale davetli olarak katılan dansçı Tolgahan, daha öncede sık sık bölgede etkinlikler düzenlediklerini ve büyük ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Tango festivaline karşı gösterilen tepkileri eleştiren Tolgahan şöyle konuştu;

Haberin Devamı

“Yönetenlerle yönetilenler arasında anlayış sorunu var. Yönetenler düşüncelerini biraz daha, dilim varmıyor söylemeye ama, yönetilenlerden farklı bir şekilde söyleyerek ortaya çıkıyorlar. Belki bu dikkat çekmek, kendilerine pay çıkarmak için medyatik ortamda söylüyorlar bunu. Ama halk dansı seviyor. İstediği dansı yapıyor. Bizim bu tarafın insanı dansı ve dans etmeyi seviyor. Tabii ki eğitim lazım. Babalarımız bize futbolun da haram olduğunu söylerlerdi ama şimdi değeri ortada. Benim bildiğim haram başkasının malını yemektir. Dansta kimin malını yiyeceksiniz. Ben bu ilişkiyi çözemedim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!