Ertuğrul Özkök: İnternet medyanın toplumsal gücünü sarstı

Güncelleme Tarihi:

Ertuğrul Özkök: İnternet medyanın toplumsal gücünü sarstı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 11:59

EGE Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu'nun (ULİT) düzenlendiği Uluslararası Strateji Günleri etkiliğinin konuğu Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök oldu. Özkök meslek hayatında yaşadıklarını öğrencilerle paylaşırken, medya eleştirisi de yaptı.

Haberin Devamı

ÖZKÖK ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE

Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi'nde düzenlenen etkinlikte, açılış konuşmasını yapan ULİT Başkanı Barış Kırdemir daha sonra sözü Ertuğrul Özkök'e bıraktı. Konuşmasına geçmişten bugüne kadar geçen sürede medyanın değişen rolü ve etkisi ile başlayan Ertuğrul Özkök, daha sonra medyanın insanlar arasında yeni iletişim ortamları yarattığını ve toplumsal fikirler oluşturduğunu söyledi. Özkök, “Medya kavramı 1960'lı yıllarda ortaya atılmış bir kavramdır. Biz üniversitede okurken genellikle kitle iletişim araçlarının gelişimi üzerine araştırma yapardık. Ancak; bugün bizi yanıltan şey, yine bu kitle iletişim araçlarının bu kadar gelişip medya kavramına dönüşmesidir. Günümüzde medyanın teknik imkanları toplumsal bilinci canlı tutmakla beraber insanların bilgi alma özgürlüğünü kolaylaştırıyor ve olayların üzerindeki gizliliği kaldırıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özkök, “Dünyadaki bütün medya kuruluşları ve medya patronları artık tek başlarına bir güç değildir. İnternet ortamında bireyler tek başlarına bir güç olabilmektedirler. Bu yüzden günümüzün basını, televizyonu ve radyosu artık medyanın bir kolu olmuşlardır. Bahsettiğimiz bu medya kavramının içinde internetin ön plana çıkması da bireylerin sosyal hayatlarındaki kitle iletişim araçları algısını değiştirmiş ve medyanın toplumsal gücünü sarsmıştır” diye devam etti.
İzleyicilerden gelen soruları cevaplayan Ertuğrul Özkök'e, ULİT Başkanı Barış Kırdemir tarafından plaketle teşekkür edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!