Albay Çiçek tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Albay Çiçek tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 15:15

İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı’nın altında ıslak imzası bulunduğu öne sürülen ve silahlı terör örgütü üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenen kurmay Albay Dursun Çiçek bugün 3’üncü kez tutuklandı.

Haberin Devamı

Dursun Çiçek’in stajer avukatı olan kızı İrem Çiçek bir üst mahkeme dilekçe vererek tutuklama kararına itiraz ettiklerini söyledi.

Ergenekon Soruşturması'nda hazırlanan 8’inci iddianamede sanık olan kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında davanın görüleceği İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce dün yakalama kararı çıkartıldı. Mahkemenin yakalama kararın çıkartmasından yaklaşık 24 saat sonra kızı İrem Çiçek ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş’taki adliye binasına gelerek teslim olan kurmay Albay Dursun Çiçek İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklandı. Adliyede yaklaşık 3 saat kalan Dursun Çiçek buradaki işlemelerinin ardından Hasdal Askeri Cezaevi’ne götürüldü. Adliye binasına yemekhane kapısından giren Dursun Çiçek, tutuklandıktan sonra da yine yemekhane kapısından çıkartıldı. Dursun Çiçek basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

ASKERİ SAVCILIK İKİNCİ KEZ SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın fotokopisi Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan Avukat Serdar Öztürk’ün Ankara’daki bürosunda ele geçirilmişti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın yanı sıra Askeri Savcılık da iddialar üzerine soruşturma başlatmış ancak belgenin fotokopi olması nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığı kararı vermişti. Bu gelişme üzerine söz konusu belgenin orijinali ise ihbar mektubu ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmişti. Belgenin orijinalinin ortaya çıkması üzerine Askeri savcılık tarafından ikinci kez soruşturma başlatılmıştı.

3 KURUM İMZA ÇİÇEK’İN DEMİŞTİ

Emniyet Kriminal, Adli Tıp ve Jandarma Kriminal tarafından inceleme yapılan ve “Dursun Çiçek’in el ürünü olduğu kanaati gerekir” raporu verilen İrtica ile Mücadele Eylem Planı adlı belge Ergenekon savcıları tarafından, Askeri Savcılığa gönderilmişti.

İKİ KEZ TUTUKLANIP SERBEST KALMIŞTI

İrtica ile Mücadele Eylem Planı ile ilgili olarak ifadesi alınan Dursun Çiçek, İstanbul nöbetçi 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. Kurmay Albay Dursun Çiçek’in avukatının tutuklama kararına itiraz etmesi üzerine Dursun Çiçek, 18 saat sonra 1 Temmuz 2009’da tahliye edilmişti. Belgenin orijinalinin ortaya çıkması üzerine 11 Kasım’da yeniden ifadesi alınan Albay Dursun Çiçek, İstanbul nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tekrar tutuklanmıştı. Avukatının yaptığı itirazı değerlendiren mahkeme heyeti ise 43 saat sonra Dursun Çiçek’i yeniden tahliye etmişti. Askeri Savcılık 1 Mart 2010’da Dursun Çiçek’in tutuklanmasını talep etmiş Askeri Mahkeme ise ’delilleri karartma şüphesi olmadığı ve sabit ikametgah sahibi olduğu’ gerekçesiyle bu talebi reddetmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!