Çiçek hakkında yakalama emri

Güncelleme Tarihi:

Çiçek hakkında yakalama emri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 15:27

“İrtica ile Mücadele Eylem Planı" adlı belgeye ilişkin iddianame kabul edildi. Belgenin altında imzası olduğu iddia edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında oy çokluğu ile yakalama kararı çıkarıldı. İlk duruşma 28 Haziran’da Silivri Cezaevi’nde yapılacak.

Haberin Devamı

İSTEK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Dalan, Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in de aralarında olduğu 7 sanıklı iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Davanın sanıklarından Albay Dursun Çiçek hakkında oy çokluğu yakalama kararı çıkarıldı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, “yakalama kararı"na muhalefet etti. Mahkeme Başkanı ayrıca tutuklu sanıklar Serdar Öztürk, Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya’nın tahliyesini de istedi. Ancak üye hakimler Sedat Sami Haşıloğlu ve Hasan Hüseyin Özese’nin kararıyla 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İLK DURUŞMA 28 HAZİRAN’DA SİLİVRİ’DE

Mahkeme ilk duruşmayı 28 Haziran’da Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda yapacak.

Mahkeme, müştekiler AKP adına Milletvekili İdris Naim Şahin, Hasan Hüseyin Tanrıverdi, Süleyman Küçüksucu, Ali Aydın, Mustafa Coşkun’un ilk duruşmaya çağırmadı. Müştekiler daha sonraki celselere katılabilecek.

İddianamede, bir numarada Bedrettin Dalan iki numarada ise Dursun Çiçek yer alıyor. İddianamede Avukat Serdar Öztürk, Ufuk Akkaya, Mehmet Deniz Yıldırım, İlhami Ümit Handan, Özel Yılmaz da sanık olarak bulunuyor. İddianamede AK Parti adına Milletvekili İdris Naim Şahin, Hasan Hüseyin Tanrıverdi, Süleyman Küçüksucu, Ali Aydın, Mustafa Coşkun müşteki olarak yer alıyor.

82 EK KLASÖR

İstanbul Cumhuriyet Savcıları Ercan Şafak, Fikret Seçen, Murat Yönder ve Zekeriya Öz tarafından hazırlanan 184 sayfalık iddianamenin 82 adet ek klasörü bulunuyor.

BAŞBAKAN ‘MAĞDUR’ OLARAK YER ALDI

İddianamenin Ulusal Yargı Ağı  Projesi'ndeki (UYAP) kaydında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “mağdur”, AK Parti  de “müşteki” sıfatıyla yer aldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin UYAP'taki  kaydında, Bedrettin Dalan, Albay Dursun Çiçek,  avukat Serdar Öztürk, Ufuk Akkaya, Mehmet Deniz Yıldırım, İlhami Ümit Handan ve  Özel Yılmaz şüpheli olarak yer aldı.

UYAP kayıtlarında, 385 kişi müşteki, 2 mağdur, 29 tanık, 3 ifade sahibi,  7 ihbar eden, 2 meçhul şüpheli ve 4 de şikayetçi bulunuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “mağdur”, AK Parti'nin de “müşteki”  olarak gösterildiği UYAP kaydında, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet  Türk ve partinin eski milletvekilleri Hasip Kaplan ile Aysel Tuğluk'a da  “müşteki” sıfatıyla yer veriliyor.

UYAP kayıtlarında şüphelilerin, “suç ile devletin savaş imkanlarının  tehlikeye sokulması”, “açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etme”,  “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma”,  “hile ile alma çalma”, “devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin  etme”, “hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek”, “kayda alınan  konuşmaların basın, yayın yoluyla yayınlanması”, “kişiler arasındaki aleni  olmayan konuşmaları kayıt etmek”, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele  geçirmek veya yaymak”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “resmi belgede  sahtecilik”, “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya  bulundurma”, “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme”, “silahlı terör  örgütüne üye olma”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya  görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “özel belgede sahtecilik”,  “özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek”, “özel hayatın gizliliğini  ihlal etmek” ve “iftira” suçlarından yargılanması öngörülüyor.

DALAN VE ÇİÇEK’E AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Cumhuriyet Savcıları Ercan Şafak, Fikret Seçen, Murat Yönder ve Zekeriya Öz tarafından hazırlanan 184 sayfalık iddianamede sanıklar hakkında şu cezalar isteniyor:

-Hakkında yakalama kararı bulunan İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan: ’Silahlı terör örgütü  kurmak veya yönetmek’, ’Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek’ suçlarından  22,5 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında hapis

-Hakkında yakalama kararı bulunan kurmay albay Dursun Çiçek: ’Örgüt üyesi olmak, ’Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek’ suçlarından  15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında hapis

-Tutuklu sanık Avukat Serdar Öztürk: ’Silahlı terör örgütüne üye olmak’,  ’Açıklanması yasak bilgileri temin etmek’, ’Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin ederek davletin savaş imkanlarının tehlikeye sokmak’, ’Devletin güveliğine ilişkin belgeleri tahrip etmek, amacı dışında kullanmak, hile ile almak, çalmak’ ’Ruhsatsız ateşli silahlarla, mermileri satın almak, taşımak, bulundurmak’ suçlarından 27 yıldan 54 yıla kadar hapis

-Tutuklu sanık gazeteci Ufuk Akkaya: ’Silahlı terör örgütü üyesi olmak’, ’Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek’, ’Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’, ’Hukuka aykırı olarak kişilerin verilerini kaydetmek’, ’Devletin güveliğine ilişkin belgeleri tahrip etmek, amacı dışında kullanmak, hile ile almak, çalmak’, ’Kayda alınan konuşmaların basın, yayın yoluyla yayınlanması’ suçlarından 25,5 yıldan 55,5 yıla kadar hapis

-Tutuklu sanık gazeteci Mehmet Deniz Yıldırım: ’Silahlı terör örgütü üyesi olmak’, ’Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek’ , ’Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek’, ’Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek’, ’Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak’, ’Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek, amacının dışında kullanmak, hile ile almak, çalmak’ suçlarından 27 yıldan 57 yıla kadar hapis cezası

-Serbet Sanık İlhami Ümit Handan: ’Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis

-Serbest sanık MİT İzmir Bölge Başkanı Özel Yılmaz: ’Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis

19 ŞÜPHELİ HAKKINDA TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Savcılar, şüpheliler Yakup Kürşat Yılmaz, Hülya metin, Coşkun Umur, Ahmet Hicri Dinçerol, Barış Dalan, Yaşar Öz, Zuhal Azeri, Ersin Bal, Ali Kalkancı, Selami Hüner, Turgut Büyükdağ, Özkan Bektaş, Yalçın Tanfer, Erhan Göksel, İlknur Uzer, Seyhan Fındıkçı, Füsun Çağırgan, Cengiz Can Erol ve Teoman Alili hakkında dava açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Haberin Devamı

ÇİÇEK'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" iddianamesinde sanık olarak yer alan ve hakkında yakalama emri çıkarılan Albay Dursun Çiçek'in avukatı İrem Çiçek, kendilerine henüz resmi bir çağrının ulaşmadığını söyledi.

"Yakalama emri" kararıyla ilgili henüz müvekkiliyle görüşmediğini belirten avukat İrem Çiçek, iddianameyi kabul eden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ni telefonla aradıklarını ve mahkemece iddianamenin kabul edildiğinin onaylandığını buradan öğrendiklerini belirterek, tebligatın kendilerine ulaşmasının ardından, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geleceklerini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!