TBB Başkanı Özok son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

TBB Başkanı Özok son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 12:10

Kanser tedavisi gördüğü Amerika'da vefat eden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı avukat Özdemir Özok için Barolar Birliğinde tören düzenlendi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı törende Yargıtay ve Danıştay başkanları gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

YARGITAY VE DANIŞTAY BAŞKANLARI TÖRENDE AĞLADI / Foto Galeri

ÖZOK'UN CENAZE NAMAZINA BAYKAL VE HAŞİM KILIÇ DA KATILDI / Foto Galeri

Törene, Özok'un eşi Neşe Özok, kızları Ayşe Özok ve Ayça Özok Ener, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleri, Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. Hilmi Bengi, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni, YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile çok sayıda milletvekili, baro başkanları ve avukatlar katıldı.

Haberin Devamı

Özok'un Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine avukat cübbesi konuldu. Törene katılanlar, Özok'un tabutunun başında bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Özok'un özgeçmişi okundu. 1970 yılında Hukuk Fakültesine giren Özok'un, üstlendiği çeşitli görevler anlatıldı. Bir dönem de Basın-İlan Kurumu Genel Kurul üyeliği yapan Özok'un 2001 yılında hastalandığı, 2009 yılında hastalığının tekrarladığı ve 24 Nisanda da hayatını kaybettiği anımsatıldı.

“CANIM BABAM...”

Törende konuşan Özok'un avukat kızı Ayça Özok Ener, konuşmasına “Canım babam senin için en zor görevi ifa etmek için toplandık” diye başladı. Özdemir Özok'un laik, demokrat ve aydın kişiliğinden herkesin memnuniyetle söz ettiğini ifade eden Ayça Özok Ener, babalarının kendilerine bıraktığı en büyük mirasın “maneviyat, iyilik ve samimi dostluklar” olduğunu söyledi.

Ailesi ve sevenleri olarak Özok'un mirasına sahip çıkacaklarını kaydeden Ayça Özok Ener, “O birleştirici olmamızı isterdi. Birleştirici olalım, rica ediyorum, buna dikkat edelim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar da Özok Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileyerek, sevgisi ve acısının sevenlerini buluşturduğunu kaydetti. Özok'un demokrasi için mücadele ederek kendisini yargı bağımsızlığına adadığını ve Türkiye'ye büyük hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Coşar, “Türkiye sevdalısı, yurtsever, hukuk aşığı, demokrasi askeri, Atatürk sevdalısı, insan hakları savunucusu ve kendisini hukukun üstünlüğüne adamış bir hukuk adamını kaybettik” dedi.

Her ölümün erken olduğunu dile getiren Coşar, Özok'un ölümünün ise çok daha erken olduğunu, kendisine en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda hayatını kaybettiğini ifade etti.

TBB Başkan Yardımıcı Avukat Berra Besler de Özok'un hayatı boyunca haksızlıklara karşı mücadele ettiğini anlatarak, idealleri uğrunda durmadan mücadele ettiğini söyledi. Özdemir Özok'un Anayasa Mahkemesi üyeliğini, bir siyasi partiye üye olduğu gerekçesiyle kabul etmediğini anımsatan Besler, bu durumun Özok'un karakterindeki dürüstlüğün dışavurumu olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Besler'in konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadığı, tören sırasında Yargıtay Başkanı Gerçeker ve Danıştay Başkanı Birden'in de ağladıkları görüldü.
Törende avukat Turgut Kazan ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de bir süre sohbet etttiği dikkati çekti.
TBB'deki törenin ardından Özok'un cenazesi Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!