Pürüzsüz bir vücut hayal mi

İşte kadınların hiç sevmediği o tanım: Portakal kabuğu görüntüsü... ısmini duymak bile sinirlerimizi altüst ediyor, soluğu ayna karşısında alıyoruz. Neyse ki selülitler, yeni savaş yöntemleri sayesinde eski korkunçluğunu kaybetti.

Zayıf ya da kilolu fark etmiyor, kadınların neredeyse tamamında karın, bacak ve kalça bölgelerine selülit problemi az ya da çok görülüyor. Ama bu problem artık çözümsüz değil.

SADECE YAŞLILAR DEĞİL GENÇLER DE RİSK ALTINDA

Yaz yaklaşıyor, havalar ısınıyor, modacılar mini eteği yine göklere çıkarıp koleksiyonların baş köşesine yerleştiriyor, mayo-bikini alışverişleri hız kazanıyor. Ama... Bir yandan da kara kara düşünüyor kadınlar, çünkü kış boyunca kat kat kıyafetlerin altına saklanan selülitleri gizleme şansı aynı hızla azalıyor. Üstelik bu sorun genç ya da yaşlı gözetmiyor.
Neyse ki o kabus eskisi kadar ürkütücü değil. Çünkü çıkış yolları, kurtulma yöntemleri mevcut... Yüksek teknolojinin nimetlerinden faydalanılarak geliştirilen anti-selülit silahları, cildi pürüzsüzleştiriyor, dokusunu inceltiyor. Kozmetik markaları da son teknoloji ürünleriyle bağ dokusundaki istenmeyen değişime, bilinen tabiriyle “portakal kabuğu görünümüne” savaş açıyor.

DOĞRU BİR BESLENME PROGRAMI UYGULAYIN

“Eğer selülitlerinizden kurtulmak istiyorsanız, kilo vermelisiniz”... ışte bu cümlenin kesinlikle yanlış olduğunun altını çizmekte fayda var. Hatta uzmanlara göre aşırı kilo vermek, selülit oluşumunu kolaylaştırıyor! Çünkü diyet sırasında yağdan çok kas kaybediliyor. Bu da incelen vücuttaki yağ kütlelerinin daha belirgin hale gelmesine yol açıyor. Dolayısıyla sağlıklız bir şekilde zayıflamak yerine sağlıklı bir beslenme planının benimsenmesi çok daha etkili...
Tabii bu hoş olmayan portakal kabuğu kabusunda sadece yağ hücrelerinin ya da fazla kiloların suçlu olmadığını da belirtmek lazım. Zayıf bir bağ dokusu, en az bu iki faktör kadar etkili.
Peki, zayıf bir bağ dokusunu güçlendirmek ve elastikiyetini sağlamak için ne yapmalı? Yoğun etkili kremler kullanmak iyi olur ama yeterli değildir. Mümkün olduğunca hareket etmek, meyve ve sebze ağırlıklı beslenme programı uygulamak ve günde en az iki litre su içmek gerekiyor.
Etkili bir başka uygulama da soğuk-sıcak duşlar.... Bu yöntem, kan dolaşımını hızlandırarak yağ ve atıkların dokulardan atılmasına yardımcı oluyor. Bir fırça yardımıyla uygulanan masajın da benzer etkisi olur.
Bu arada mümkün olduğunca alkol, kahve, nikotin ve tatlılardan uzak durmanız gerektiğini hatırlatmamıza gerek yoktur herhalde!

SELÜLİTTEN KURTULMANIN DOĞAL YOLLARI

- Yağsız, meyve ve sebze ağırlıklı bir beslenme planına uymak, bu savaşın olmazsa olmaz silahıdır.
- Yürüyüş yapmak, yüzmek ve bisiklete binmek, portakal kabuğu görüntüsünü uzun vadede yok eden aktivitelerdir.
- Bir fırça yardımıyla yapılan vücut masajı kan dolaşımını hızlandıracağından selülit oluşumunu engeller.
- Günde en az iki litre su tüketmek, portakal kabuğu görünümünü hafifletir.
- Alkol ve nikotinden kesinlikle uzak durulmalıdır.
- Yoğun etkili kremler, pürüzsüz bir cilde kavuşmanızda size yardımcı olur.
- Hiçbir şeyden mucize beklemeyin: Portakal kabuğu görünümüne açtığınız savaşı kazanmak için zamana ihtiyacınız var!

Koşmanın dayanılmaz hafifliği

Bugüne dek koşmayı hiç denediniz mi? Eğer denerseniz, adrenalinin verdiği mutluluktan bir daha vazgeçemeyeceğinizi garanti ediyoruz. Bir de kendinize ulaşılabilir hedefler koyarsanız, bedeniniz sizi mutlaka kusursuz bir fizik, enerji ve mutlulukla ödüllendirecektir.

Yeteneklisiniz, sağlıklı bir özgüvene sahipsiniz, kaliteli bir yaşam standardınız var, üstelik bir parça çikolata yedikten sonra kendinizi suçlu hissetmeyecek kadar da cesursunuz. Çünkü siz hiç hareket etmeyenlere oranla haftada en az 100 kalori daha fazla yakıyorsunuz.
Ancak kendinizi hep aynı “level”da tutar, yani günün hep aynı vakitlerinde, aynı tempoda koşar, yeni riskler almaktan kaçınırsanız, birkaç ay sonra bu monotonluktan sıkılmaya başlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Uzmanlara göre içindeki koşma aşkını uyanık tutmak isteyenler, değişikliklere, eğlenceye ve giderek artan tempoya kendini hazırlamalı. Çünkü ruh ve beden ancak bu şekilde zinde kalabiliyor.
Koşma sporunda zinde kalmanın en önemli koşulu sürekli yeni egzersiz teknikleri geliştirmek. Vücut yeni hedeflere ulaşmak istediği sürece yeteneğini geliştirir, siz de sıkılmaktan kurtulursunuz bu sayede...

Yaz makyajının iki yıldızı: GÖZLER VE DUDAKLAR

Grace Kelly, Audrey Hepburn, Uma Thurman, Liv Tyler... Bu isimlerin ortak noktaları, makyözleri... Bugüne dek Hollywood’un en güzel kadınlarına makyaj yapan ünlü makyaj artisti Gunter Hilgartner, sezonun öne çıkan makyaj trendlerini anlattı.

- Moda dünyasında bir efsane olan Givenchy’nin makyajında bu sezon hangi renkler ve ürünler öne çıkıyor?
Yeni sezonda daha revaçta olan renkler; gözlerde mavi ve mor tonları, yanaklarda ise naturel pembe ya da şeftali tonları. Moda tonlarına uyumlu olarak Mono’Eyes tekli farlar ve Printed Lips mat rujlar ön plana çıkıyor. Tabii maskara da unutulmamalı. Uzun kirpikler her zaman kadını daha seksi ve çekici gösteriyor.
- 2010 makyajında yüzün hangi bölgelerine ağırlık veriliyor?
Gözler ve dudaklar... Ciltte doğal bir görünüm hedeflenirken, gözler ön plana çıkarılıyor. Dudaklarda da ister mat, ister parıltılı ama mutlaka çekici dokunuşlar oluyor.
- Bugüne kadar hangi ünlülere makyaj yapma şansı buldunuz ve nasıl makyaj türlerini tercih ediyorlardı?
Birçok ünlüye makyaj yaptım, açıkçası şu an hepsini saymam mümkün değil. Ama unutulmazlarım arasında Audrey Hepburn, Grace Kelly, Carla Bruni, Liv Tyler var. Ayrıca Givenchy parfümünün yeni yüzü olan Uma Thurman’a da çekimler sırasında makyaj yapma fırsatım oldu... Tercihlerine gelince... Grace Kelly naturel makyajı tercih ederdi. Doğal tonlardan pek vazgeçmezdi. Audrey Hepburn’ün tercihi ise yoğun makyajdan yanaydı. Özellikle göz makyajının son derece koyu olmasını isterdi. ılerleyen yaşlarında bile bu tercihini değiştirmedi.
- Sezonun makyaj tonları, hangi ünlünün tarzına daha yakın?
- Dediğim gibi, Audrey Hepburn hep gözlerinin vurgulanmasını isterdi. Givenchy’nin mucize maskarası ve far serisi, onun tarzına yakın çünkü gözleri ön plana çıkarıyor. Uma Thurman’ın şeytani bakışları içinse Phenomen’Eyes maskaranın eşsiz özelliklerinden ciddi anlamda yararlandık.

Karşı konulmaz kadının kokusu

İşte sofistike ve karşı konulamaz bir cazibe arzulayan kadınlar için film yıldızlarının dünyasına açılan bir kapı: “Absolitely Irressistable Givench”...
Givenchy’nin ikonu Liv Tyler da bu parfümün çekimlerinde çok daha feminen, büyüleyici ve sofistike bir kadına dönüştü. Tıpkı hitap ettiği kitle gibi...
Koku, güçlü ve sofistike kodlarla bezenmiş modern ve çok özel bir tasarımla sunuluyor. Elmas taşlarla süslü kırmızı gece elbisesi giymiş bir sinema yıldızı formundaki şişesi bile baş döndürmeye yetiyor.

Katılın kazanın

“Aşk-ı Memnu dizisinde Absolutely Irresistible parfümünü hangi oyuncu kullanmaktadır?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişi, Kırmızı Kol Çantası içerisinde 50 ml. Absolutely Iresistible Parfüm kazanacak. Bu uygulama web sitesinde 24-25 Nisan tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 10 adet ile sınırlı.

Kaşların kavisi fazla

Bu fotoğrafa baktığınızda ilk dikkatinizi çeken bölge hangisi? Bana sorarsanız yanıtım net: Kesinlikle hem kalın hem de fazlasıyla kavisli olan kaşlar... Öyle ki, kameralara gülümserken bile kaş şekli yüzünden ifadesi çok sert duruyor. Oysa kaşlara küçücük bir dokunuş, Banu Sağnak’ın ifadesine hoş bir yumuşaklık kazandıracaktır. Bence bir an önce denemeli...

EDİTORDEN...

Hızı hissedin
Ferrari modelleri, Extreme serisinin de ilham kaynağı oldu. Seri, yeni heyecanlarla tüm limitleri zorlamada gerekli desteği veriyor. En temel duygulara etki ederek adrenalini hissetmeye yardımcı oluyor.

Fenomen bakışlar
Givenchy’nin yeni maskarası Phenomen’Eyes çabuk kuruyan formülüyle çok kullanışlı... Sofistike bir makyajın anahtarı olan ürün, ayrıca 360 derecelik kullanım kolaylığıyla kirpikleri tek tek ayırarak keskin bakışlar yaratıyor.
Yazarın Tüm Yazıları