Nişan bozma kavgası: 7 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Nişan bozma kavgası: 7 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2010 10:37

ŞANLIURFA'da 2 aile arasında nişan bozulması nedeniyle çıkan tartışma, bıçaklı, taşlı ve sopalı kavgaya döndü. Polisin müdahalesi ile güçlükle bastırılan kavgada 7 kişi yaralanırken, 22 kişi gözaltına alındı.

‘Kılıç' ile ‘Kaya' aileleri fertleri arasında çıkan kavga, 2 aileye mensup gençlerin geçtiğimiz ay nişanlanmasıyla başladı. İddiaya göre, 25 yaşındaki Mahmut Kaya, bilinmeyen nedenle adı öğrenilemeyen nişanlısından ayrılmaya karar verdi ve dün yakınları aracılığı ile nişan yüzüğünü Kılıç ailesine gönderdi.

Yüzüğün gönderilip, nişanın sonlandırıldığının iletilmesi ardından Kılıç ailesinin fertleri, dün akşam saatlerinde Tepe Mahallesi'nde oturan Kaya ailesinin evine gitti. Nişanın bozulma nedeninin soran ve “Kızımızın adını çıkardınız” diyen Kılıç ile Kaya ailesi fertleri arasında çıkan sözlü tartışma, mahalle sakinlerinin araya girmesiyle büyümeden engellendi.

Ancak, saat 22.00 sıralarında bu kez Kaya ailesinin çok sayıda ferdi, toplu halde Kaya ailesinin yaşadığı Onikiler Mahallesi’ne gitti. 3023'üncü Sokak’ta toplanan kalabalık arasında yeniden başlayan tartışma kısa sürede bıçak, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Yaklaşık 150 kişinin birbirine girdiği ve ortalığın savaş alanına döndüğü kavga, ihbar üzerine çok sayıda polis sevk edildi.
Asayiş Şube polislerinin yetersiz kalması üzerine çevik kuvvet polislerinin de takviye olarak gönderildiği Onikiler Mahallesi’nde, polis ile kavga edenler arasında zaman zaman arbede çıktı. Ara sokaklara kaçanların yakalanması için çalışma başlatan polis, toplanan kalabalığı megafon ile uyararak, dağılmaları aksi taktirde gözaltına alınacaklarını söyledi.

Kalabalığın ara sokaklara girip, karanlıktan yararlanarak kaçması ardından yaralanan Mustafa İnan (33), Bakır Kaya (37), Mahmut Kaya (27), Hacı Ömer İnan (44), Kasım Kılıç (24), Mustafa Kaya (31) ve Mahmut Kaya (25) ambulanslarla Balıklıgöl Devlet ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’ne götürüldü. Yeni olay yaşanmaması için hastanelerde ve Onikiler ve Tepe Mahallesi'nde geniş önlem alan polis, kavgaya karıştığı saptanan 22 kişiyi de gözaltına aldı. Soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!