Şiir Her Yerdedir

Güncelleme Tarihi:

Şiir Her Yerdedir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2010 13:48

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Şiir Festivali Şiiristanbul; Ermenistan, Filistin, Ukrayna, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerden 20, Türkiye'den 26 şairi konuk ediyor.

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği'nce “Şiir Her Yerdedir” sloganıyla düzenlenen, 25 Nisan'a kadar şiir dinletileri ve konserlerle sürecek olan festival, Taksim Hill Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile başladı.
Festival direktörü Salih Zeki Tombak, festivalin ana temasının bu yıl “İskandinav şiiri ve sürgün edebiyatı” olduğunu, ancak İzlanda'daki yanardağ patlaması nedeniyle uçuşlar iptal olduğunu için İskandinav ülkelerinden şairlerin gelemediklerini bildirdi.
Tombak, buna rağmen İskandinav şairlerin perşembe günü Stockholm'de “Kül Bulutu Festivali Şiiristanbul” ismiyle bir festival düzenleyeceklerini kaydetti.
“2006'dan bu yana kesintisiz yaptığımız festival 55 ülkeden 150'den fazla dünya şairini İstanbul'a getirdi. Festivale önceki yıllarda da 200'e yakın Türk şair katıldı” diye konuşan Tombak, bu sene festivali ikiye böldüklerini, bir kısmını Ağustos'ta Adalar'da gerçekleştireceklerini söyledi.
Tombak, festivale Kürtçe'nin şairi Bedirhan Sindi, İran'dan Nahid Hüseyni, Ermenistan'dan Armen Harutyunyan, Ukrayna'dan Elena Kasyan, Danimarka'dan Duna Gahli, Romanya'dan Elena Popescu, Bulgaristan'dan Maya Tzenova ve Filistin'den Halid Derviş'in de aralarında bulunduğu yurt dışından 20, Türkiye'den ise 26 şair davet ettiklerini belirtti.
Tombak, Kadın Şairler Buluşması ile Kadıköylü Şairler Buluşması etkinliklerinin düzenleneceğini festival kapsamında, tiyatro ve şiiri buluşturacak, Ece Ayhan'ın şiirlerinden oluşturulan “Mor Külhani” adlı oyunun da Şiir Tiyatrosu tarafından sergileneceğini bildirdi.
Sait Maden ve Ahmet Oktay'ın onur konuğu olacağı Aya İrini'de düzenlenecek törenle açılacak festival kapsamında, bu yıl toplantı salonları, kültür merkezleri ve tarihi mekanların yanı sıra kafeler, lise ve üniversite kampüsleri, sokak ve meydanlarda etkinlikler gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!