İhale yolsuzluğu Bolu’ya uzandı

Güncelleme Tarihi:

İhale yolsuzluğu Bolu’ya uzandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 00:00

Etimesgut eski Belediye Başkanı Yılmaz’ın da tutuklandığı operasyon büyüyor. Son olarak 40 kişiyle birlikte teknik takibe takılan Boluspor Kulübü Başkanı da gözaltına alındı.

ANKARA Emniyet Müdürlüğü’nün 2 hafta önce Etimesgut Belediyesi’nde yolsuzluk iddiasıyla başlattığı operasyonun ikinci ayağında Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıklı’nın de aralarında bulunduğu 40 kişi daha gözaltına alındı. Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği park ve bahçe ihalelerinde yolsuzluk iddiaları kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alındı ve daha sonra çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Soruşturma kapsamında İhsan Ağcan ile telefon konuşması yapan Necip Çarıkçı’nın da ifadesinin alınması için Ankara’ya getirildi.

16 kişi tutuklanmıştı

Öte yandan, Ankara ve Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Bolu Belediyesi’nde bazı evrakları incelediği belirtildi. Belediyedeki ihalelere fesat karıştırmak ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle gözaltına alınan eski Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanmıştı.

Sadece evrak istendi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İhsan Ağcan’ın, tutuklu olduğunu hatırlatarak “Teknik takip neticesinde de Bolu’da ulaşımla ilgili yaptığımız ihale sonucunda bir problem olduğu varsayımıyla şu anda ihale evraklarımız istendi” dedi. Yılmaz, “Necip Beyin de teknik takip süreci içerisinde Boluspor’un otobüs almak istemesi ile ilgili İhsan Ağcan’la telefon görüşmesi yaptığı için ifadesine başvuruldu” dedi.

İhaleye fesat iddiaları

Operasyonun ikinci ayağında İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu’nda görevli M.G.’nin de gözaltına alındığı belirtildi. Bu kişinin maddi menfaat karşılığında gözaltına alınan kişilere bilgi temin ettiği iddia edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan ve aralarında Boluspor Kulüp Başkanı Necip Ç.’ninde bulunduğu zanlıların personel taşımacılığına ilişkin açılan ihaleye fesat karıştırdığı öne sürüldü. Emniyet yetkilileri, aralarında işadamlarınında bulunduğu kişilere yönelik yürütülen operasyon kapsamında 3 ve 4’üncü operasyonlarında yapılabileceğini ifade ederken, dosyanın Ankara Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’ne yönlendirileceği de kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!