Emlakçılar sektörde önemsenmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Emlakçılar sektörde önemsenmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2010 00:00

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Taylan, emlakçıların sektörde daha da önemsenmesi gerektiğini belirterek, emlak danışmanlığı ofislerinin kapatılması halinde tapu dairelerinde işlerin yürümeyeceğini savundu.

Taylan, emlakçıların gayrimenkul  sektöründe piyasanın yönlendirilmesi ve vatandaşların doğru yatırım yapmasında danışmanlık ile aracılık hizmetlerini veren en önemli aktörler olduğunu dile  getirdi.
Sektör gelişiyor
 Gelişmiş ülkelerde önemi anlaşıldığı için gereken değerin verildiği  emlakçılığın Türkiye’de de hak ettiği yere gelmeye başladığını ifade eden Taylan, “Bugün yapılan emlakçılık 10 yıl öncesine göre kıyaslanamayacak düzeyde. Bugün  İstanbul, Kırıkkale, Sakarya, Bursa ve Bolu’daki üniversitelerde artık Emlak ve  Emlak Yönetimi bölümleri var. Buradan mezun olan gençler sektörün gelişimine  katkı sağlıyorlar. Biz de gelişen şartlara uyum sağlaması  için eğitim programlarına ağırlık veriyoruz” dedi. Taylan, krizin gayrimenkul sektörünü etkilemediğini, reel  satışta geçen yıl rekor kırdığını vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!