Antalya’da Mardan’ı açan İsmailov Putin’in gönlünü Soçi’de alacak

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da Mardan’ı açan İsmailov Putin’in gönlünü Soçi’de alacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2010 00:00

Antalya’da geçen yıl 1.4 milyar dolar gibi büyük bir yatırımla süper lüks Mardan Palace otelini açan Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov’un Rusya’ya dönerek tekrar iş yapabilmek için ikinci Mardan oteli Soçi’ye inşa edecek.

Türkiye yatırımı nedeniyle Putin’i kızdırdığı söylenen Telman İsmailov’un, Soçi yatırımı ile Rus liderin gönlünü alacağı konuşuluyor. Rusya’da iş çevrelerine hitap eden RBK Daly Gazetesi’nin haberine göre, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in gazabından kurtulabilmek için Soçi’ye yatırım kararı alan Telman İsmailov, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları’na kadar buraya 4.200 odalı süper lüks otel inşa etmeyi kabul etti. Soçi’de otelin yapılacağı alanı ziyaret bile ettiği belirtilen İsmailov’un toplam yatırım miktarının 1 milyar dolar olacağı da vurgulandı. İsmailov’un Türkiye’de lüks otel açılışının ardından işadamının ana gelir kaynağı Moskova’daki Çerkez toptancı pazarı, federal yönetim tarafından kapatılmıştı.
Dikkat çekici yatırım
Rusya’nın saygın ekonomi gazetelerinden Kommersant’ta Rus hükümetindeki kaynaklara dayandırılarak yayımlanan haberde, Moskova’da sahibi olduğu Çerkez Pazarı’nın kapanmasından beri Rusya dışında yaşayan milyarder işadamı İsmailov’un Soçi’de otel inşaatı konusunda görüşmelerde bulunduğu kaydedildi. Haberde, İsmailov’un Çeçenistan’da bazı yatırımlar için de görüştüğü belirtildi. Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in “Türkiye’de otel yapmanın sakıncası yok, ama kaynak varsa  Soçi’de otel yapmak için kullanması daha iyi olur” açıklamasının ardından İsmailov’un şirketi AST’nin Soçi’de yatırım kararı almasına dikkat çekildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!