Yaz gelmeden gençleşin

Anti-aging ve cilt yenilenmesi alanında önemli yere sahip olan karbondioksit lazerler, teknolojinin ilerlemesiyle çok kısa sürede etkili sonuçlar vermeye başladı.

Güneş hasarları, akne izleri ve yaşa bağlı cilt sorunlarının, fraksiyonel lazer teknolojileri ile tedavi edilmeye başlanması son iki yıldır dünyada yükselen bir trend. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seyfi Akbay, bu çeşit lazer teknolojilerinin etkinliğinin, yüzdeki problemlere göre değişkenlik gösterdiğini belirtiyor:
“Fraksiyonel CO2 lazerlerin en büyük özelliği, anti-aging ve kırışıklık tedavilerinde iyileşme sürelerini ve yüzde oluşan kızarıklıkları neredeyse 3-4 güne kadar indirmiş olması... Ergenlik döneminden kalmış akne izleri, leke problemleri ve kırışıklıkların tedavisinde de etkili yöntemlerden biri kabul edilen ‘fraksiyonel CO2 lazer’, ciddi zarar görmüş ciltler için bile dramatik sonuçlar verebiliyor.”

DERİN KIRIŞIKLIKLARDAN KURTULABİLİRSİNİZ

* Fraksiyonel CO2 lazer, cildin yüzey katmanları içinde suyu buharlaştırarak cildi ısıtıyor. Bu da yeni kolajen üretimini başlatıyor.
* Cildin epidermal tabakasının hasarlı bölümleri de hassas ve kontrollü bir şekilde tedavi edilebiliyor. Yoğun tedavi, kırışıklıkların, çizgilerin görünümünü azaltıyor hatta bazılarını tamamen yok edebiliyor.
* Leke problemlerinde yüz, boyun ve el üstünde kullanılabiliyor.
* Dudak kenarlarları, göz çevresi ve göz kapakları gibi hassas bölgelerde de iyi sonuç veriyor.

Düşük yağ prensibini dikkate alın

Dersimiz; kış mevsiminde biriktirdiğimiz fazla yağlar... Konumuz; düşük yağ prensibi... Yaza hazırlığın ilk aşamasında mutlaka uygulamanız gereken kurallar ise aşağıda...

1- Yemeklerinizi mümkün olduğunca az yağ ile tatlandırın. Uzmanlar buharda ya da güveçte hazırlanan yemeklerin çok daha sağlıklı olduğunu belirtiyor.
2- Pişirme sırasında katı yağ ya da margarin yerine ayçiçek veya zeytinyağı kullanmayı tercih edin. Zeytin ya da üzüm çekirdeği yağının besin değerinin yüksek olduğu biliniyor. Soğuk preslenmiş yağlar ise B ve E vitamini açısından zengin. Bununla beraber bitkisel yağları yine de kısıtlı miktarda kullanmakta fayda var.
3- Birçok sos, fazlasıyla yağ ihtiva ediyor. Dolayısıyla kullanırken çok cömert davranmamak yerinde olacaktır. Sos satın alırken mutlaka besin değer tablosuna göz atın. Kullanılan yağların değer farklılıkları sizin de dikkatinizi çekecektir.
4- Besinleri paneleme ve kızartma yöntemleri bile onları birer kalori bombasına dönüştürür. Bu yüzden kızarmış patates yerine haşlanmış patates tercih etmek çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır.
5- Peynir ya da yoğurt... Az ve çok yağ içeren ürünler arasında hep bir tercih yapma şansınız bulunuyor. Az yağ içeren besinler gerçekten de yağ yakıcı özelliklere sahip. Bu yüzden alışveriş sırasında ürünlerin yağ oranlarını incelemeyi göz ardı etmeyin.
6- Önceden pişirilmiş, konserve edilmiş ve yapay gıdalardan uzak durun. Çünkü bu tarz besinlerin yağ ve şeker oranı diğerlerine göre çok daha fazladır.

Vücut şekillendirme mevsimi geldi

‘Shape-in’le yağlardan kurtulun

Herkesi fazla kilo ve selülit telaşının sardığı şu günlerde, vücut şekillendirme yöntemlerine talep arttı. ışte o yöntemlerin en yenilerinden biri: “Shape-in”... Bu yöntem inceltiyor, belirli bölgelere yerleşen yağ ve selülitlerden kurtulmayı sağlıyor.

Astoria Anantara Spa Estetik ve Güzellik Enstitüsü Müdürü Aylin Görgün, “Shape-in” uygulamasının hakkında “Cilt yenileme, vücut toparlama, kas direncinin artırılması, lenfatik sirkülasyon ve kalınlaşmış yağ kitleleri üzerinde etkili” yorumunu yaptı.
Seans sayısının kişiye göre değiştiğini belirten Görgün, ultrason uygulamasının, ses dalgalarıyla hücre içindeki yağları köpürttüğünü, bu sistem ile kabaran yağların hücreden atıldığını ve hücre çeperlerini daralttığını anlattı.
Bu yöntemde; özel plakalar sorunlu bölgeye uygulanarak, o bölgedeki sert, katı yağ grupları ile selülitler hedef alınıyor. Ardından, vakum terapi ile kan dolaşımı hızlandırılıyor. Amaç, her zaman beslenmeyen dokudaki kan dolaşımını düzenlemek ve hızlandırmak...

SHAPE-IN NASIL ÇALIŞIYOR

Üzerinde elektrositümilasyon dediğimiz 24 ayrı pet bulunan cihaz, özellikle sert yağ gruplarını eritmek için üretilmiş. Ayrıca kasları da harekete geçirerek, daha yoğun bir etki sağlıyor. Dokunun sarkmaması için lifting ve firming programları da var tabii... Bu arada “Shape-in”in erkekler için farklı ve özel programları olduğunu da ekleyelim.

EDİTÖRDEN...

Banyolara renk geldi
Gençlere özel şirin, neşeli ve eğlenceli bir marka olan Snoopy Bath Foam, banyo keyfini uzatmak isteyenlere banyo köpüklerini öneriyor. Mango, çarkıfelek meyvesi, beyaz şeftali ve güneş çiçekleri içerikleri ile sarı odun ve beyaz misk özlerinin karışımından oluşan ürün, kokusuyla keyif veriyor, vücudunuzu dinlendirirken sizi ferahlatıyor...

Yalınlık etkisi
“Costume National 21”, saf içeriklerle duyulara hitap eden, arzu uyandıran bir parfüm... Yalınlık, tasarımcı Enrio Cassa’nın kıyafetlerinde olduğu gibi kokuda da öne çıkıyor. Parfüm, saf süt ve hafif beyaz portakal çiçeğinden başlayıp daha gizemli notalar olan safran, kaşmir, amber ve miske doğru gidiyor, ayrıca içinde bergamut, vanilya ve çam esintileri de barındırıyor. Doğal olduğu kadar sıcak ve gizemli bir koku...

Aydınlık ciltler
Transvital Laboratuvarları’nda geliştirilen “White Light Concentrate” serisi, cilde doğal ışıltısını geri kazandırıyor, renk eşitsizliklerini dengeliyor, cilde sağlıklı bir görünüm veriyor ve yoğun, komple bir bakım sunuyor. Seri “White Light Concentrate-Day Serum” (gündüz serumu) ve “White Light Concentrate Night Pearls” (gece kremi) olmak üzere iki üründen oluşuyor.

GEÇEN HAFTANIN CLARINS KAZANANLARI
- Ahmet Coşkunçelebi
- Ali irfan Arslan
- Arzu Pehlivan
- Erkan Eryaman
- Fatma Yalçın
- Gülcan Gül
- Gülşen Özsalih
- Kemal Ebik
- Melike Gülbayrak
- Nardane Alın
- Nazlıcan Cacim
- Nazmi Kara
- Öznur Kamer
- Recep Kahraman
- Tülin şahin

GEÇEN HAFTANIN LANCOME KAZANANLARI
- Ayşenur Tabak
- Ayşegül Bulut
- Çiğdem Uzun
- Deren Bahçebaşı
- Funda Aydeniz
- Gülkız Özyurt
- Halime Yazıcı
- Hazma Pehlivan
- İsmail Arslan
- Kadir Barak
- Mustafa Erdem
- Mürvet Maden
- Nafiye Aydın
- Ozan Ertuğrul
- Özge Algan
- Saime Aydın
- Satı Karanlık
- Seda Esin
- Suzan Demir
- Tolga Bakan
Yazarın Tüm Yazıları