Bu da Almanların 1 Nisan şakası

Güncelleme Tarihi:

Bu da Almanların 1 Nisan şakası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2010 14:07

Alman Tagesspiegel gazetesi, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretiyle ilgili 1 Nisan şakası yaptı. Gazete yayımladığı haberde Merkel ve Erdoğan'ın Türk-Alman ilişkilerini güçlendirmek için işe Türkçe-Almanca sokak levhalarıyla başladığını yazdı.

Haberin Devamı

Tagesspiegel gazetesinde yayımlanan habere göre, Almanya'nın başkenti Berlin'de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semti ile İstanbul'un Üsküdar ilçesinde sokak levhaları hem Almanca hem de Türkçe olacak. Haberde bu konuda çalışma yapmak için Türk ve Alman diplomatların ortak bir komisyon kurarak çalışmalara başladığı da belirtildi.

İngiliz ve Yunan basınında da geleneksel hale gelen 1 Nisan şakaları bu yıl da okuyucuları ve dinleyicileri kandırmayı başardı.

Bunlardan en ilginç olanı ise Atina'da yayımlanan Elefteros Tipos gazetesinden geldi. Gazete, "Yunanistan'ın AB ve IMF'den para istemesine gerek kalmadı. Yardımı Türkiye yapacak" diye yazdı.

İŞTE DÜNYA BASININDAKİ 1 NİSAN ŞAKALARI:

"YARDIM TÜRKİYE'DEN GELİYOR"

Yunan basınında bugün yer alan geleneksel 1 Nisan şakalarında, ülkede etkili olan mali kriz odak noktası oldu.

Atina'da yayımlanan Elefteros Tipos gazetesi, “Türkiye'nin 20 milyar avro değerinde Yunan tahvillerini yüzde 2,5 gibi çok düşük bir faizle satın almayı kararlaştırdığını” yazdı.

Söz konusu faizin Almanya için uygulanandan daha az olduğunu, Yunanistan'ın uluslararası piyasalardan aldığı borç faizinin de yüzde 6 olarak şekillendiğini belirten gazete, “Yunanistan'ın gerek AB gerekse Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) mali yardım istemesine gerek kalmadığını, nitekim ekonomik desteğin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulduğunu” ifade etti.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın “Komşunun evinde çıkan yangına gitmezsen senin evin de yanabilir” şeklinde bir söz kullandığını belirten gazete, Türk bakanın bu açıklamalarının yerini bulduğunu ve Yunanistan'ın “ateş alan ekonomisine” yardım edildiğini kaydetti.

Elefteros Tipos ise, “Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun alınan ekonomik önlemlerin sonuç getireceğine dair kar peşinde koşanları inandıramamış olsa da, Türkiye'yi inandırdığı” değerlendirmesine yer verdi.

Öte yandan Apoyevmatini gazetesi, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Papandreu'yu dün akşam saatlerinde telefonla aradığını ve ülkesinin IMF olmadan, 20 milyar avro tutarında ekonomik desteği Yunanistan'a vermek isteğini ifade ettiğini yazdı.

Konunun, Brüksel anlaşmasının da tekrar gözden geçirileceği ve IMF'nin safdışı edilmesinin öngörüldüğü bir sonraki zirve toplantısında ele alınacağını belirten Apoyevmatini, önerinin önümüzdeki yıl bugün hayata geçirileceğini duyurdu.

Ethnos gazetesinin 1 Nisan şakasında da, eski Başbakan Kostas Karamanlis'in verdiği mülakatta, “ülke ekonomisinin bu duruma gelmesindeki tüm sorumluluğu üstlendiği” belirtilerek, Karamanlis'in “İtalya'ya yerleşmeye karar verdiğini” söylediği yazıldı.

"TAT VEREN GAZETE SAYFASI"

İngiliz basını gelenek haline getirdiği 1 Nisan'da şaka yapma yarışında, bu yıl da okuyucularını ve dinleyicilerini kandırmayı başardı.

Haberin Devamı

The Sun gazetesi, "dünyanın ilk tat veren gazete sayfasını geliştirdiğini" iddia ederek, okuyucuların sayfalarından birinde yer alan köşeyi yalamalarına neden oldu.

Haberin Devamı

Daily Telegraph gazetesi ise, bir internet servis sağlayıcısının dağ gelinciği hayvanını kullanarak ücra yerlere ve kırsal bölgelere interneti ulaştırdığını yazdı. Gazete haberinde, üzerinde internet sağlayıcısının ismi olan kıyafetli bir dağ gelinciğinin fotoğrafına bile yer verdi.

BBC radyo'nun "Today" programında ise, dünyaca ünlü İngiliz şair ve tiyatro oyun yazarı William Shakespeare'in annesinin Fransız olduğu iddia edildi.

TÜRKİYE'DEKİ 1 NİSAN ŞAKASI KARAKOLDA BİTTİ

Telefonla aradığı eşine, torunlarının evlerini silahla basan kişilerce kaçırıldığını söyleyerek 1 Nisan şakası yapmak isteyen kadın, polisi alarma geçirdi. Olay yerine gelen polis olayın 1 Nisan şakası olduğunu öğrenince kadını ve eşini gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) bildirdiğine göre, olay Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde meydana geldi. Leyla Soydanoğlu, eşi Atabey Soydanoğlu'nu arayarak torunları Mustafa Emir Taştimur'un evlerini basan silahlı kişilerce kaçırıldığını söyleyerek yardım istedi. Şok ile polisi arayan Atabey Soydanoğlu yardım istedi. Polis ekipleri kısa sürede olayın gerçekleştiği iddia edilen eve gitti. Polisleri karşısında gören Leyla Soydanoğlu şaşkına dönerken eşi Atabey Soydanoğlu da panik içinde soluğu evde aldı. Durumun 1 Nisan şakası olduğunu öğrenen polis Leyla Soydanoğlu, eşi Atabey Soydanoğlu'nu işlem yapmak üzere Firuzköy Polis Merkezi'ne götürdü.

Polis merkezinde Leyla ve Atabey Soydanoğlu'nun 'Emniyeti oyalamak, yalan ihbarda bulunmak' suçlarından ifadelerinin alındığı; savcının talimatı ile serbest bırakıldıkları öğrenildi. Leyla ve Atabey Soydanoğlu, polis merkezi çıkışı herhangi bir açıklama yapmadan taksiye binerek ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!