Tramvay kazası soruşturması tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Tramvay kazası soruşturması tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 17:23

BAHÇELİEVLER’de 3 lise öğrencisinin yaşamını yitirtiği tramvay kazası ile ilgili savcılık tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Haberin Devamı

İddianamede, tutuksuz olarak yargılanan tramvay sürücüsü (vatman) Ali Osman Erdoğan ile Ulaşım A.Ş.’de çevre kontrolünde sorumlu Cengiz Yıldırım hakkında “Taksirle birden fazla adam öldürme”ö suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

25 METRE SÜRÜKLENDİLER

Merter’de 11 Mart 2010 günü meydana gelen kaza şöyle gelişmişti. Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesi hazırlık 9-D sınıfı öğrencisi 5 arkadaş saat 16.30 sıralarında Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde tramvay yolunda karşıya geçmek istedi. Öğrencilerden ikisi yoldan otomobil geçtiğini görünce geri çekildi ancak Buket Bulut, ilkokuldan beri arkadaşı olan İrem Dinçsoy ve aynı sınıfta okuyan Denis Tekin, koşarak karşıya geçmek istedi. Bu sırada Bağcılar-Zeytinburnu seferini yapan vatman Ali Osman Erdoğan yönetimindeki tramvay 3 çocuğa hızla çarptı. 25 metre sürüklenen ve üçü de ağır yaralanan öğrenciler çevreden gelen ambulanslarla İstanbul Hizmet, Bakırköy ve Bağcılar Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Denis Tekin, Hizmet Hastanesi’ne kaldırılan İrem Dinçsoy olay günü, Buket Bulut ise Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir haftalık yaşam mücadelesi sonrası hayatını kaybetmişti.

ZİLE VE KORNAYA BASTIM

Kaza sonrası gözaltına alınan vatman Ali Osman Erdoğan mahkemedeki savunmasında, “Çocukları görünce hemen korna ve zile bastım. Acilen fren sistemini devreye soktum ancak araç özelliği nedeniyle gereken mesafede duramadı” dedi. Erdoğan, ifadesinin ardından tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yaklaşık 20 gün sonunda soruşturmayı tamamladı. Savcılık, kazadan tramvay sürücüsü Ali Osman Erdoğan ile Ulaşım A.Ş.’de çevre kontrolünde görevli Cengiz Yıldırım’ı sorumlu tuttu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Ali Osman Erdoğan ile Cengiz Yıldırım’ın “Taksirle birden fazla adam öldürme” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Erdoğan ile Yıldırım önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!