Başkentte ihale operasyonu: 48 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Başkentte ihale operasyonu: 48 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2010 16:53

ANKARA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ‘Bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığı’ iddiasıyla başlattığı operasyonda aralarında Etimesgut İlçesi eski Belediye Başkanı AK Partili Serhat Kemal Yılmaz’ın da bulunduğu 48 kişiyi gözaltına aldı.

Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda soruşturma sürdüren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde operasyon başlattı. Serhat Kemal Yılmaz’ın Etimesgut İlçesi’nde evinde 2 saat arama yapan polis ekipleri, daha sonra Yılmaz'ın Söğütözü’ndeki bürosunu aradı. AK Parti’den bir dönem belediye başkanlığı yapan ve son seçimde yine aday gösterilen Yılmaz, seçimi MHP’nin adayı Enver Demirel’e kaptırdı.

Yılmaz’ın, ‘Belediye başkanlığı yaptığı dönemde bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığı’ iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi. Operasyon kapsamında Yılmaz’ın yanı sıra 47 kişi de ‘İhaleye fesat karıştırdıkları’ suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında ihaleye katılan müteahhitler ile Etimesgut Belediyesi eski görevlilerinin de bulunduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!