Alman Başbakan Merkel İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Alman Başbakan Merkel İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2010 10:14

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara’daki temaslarının ardından İstanbul’a geçti.Merkel, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camisi'ni gezdikten sonra Alman Lisesi'ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

MERKEL'İN İSTANBUL ZİYARETİNDEN FOTOĞRAFLAR

TÜRK LİSELERİ İÇİN ANLAŞTILAR

Merkel, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile önce Ayasofya Müzesine geldi.

Müze Başkanı Haluk Dursun, Almanya Başbakanı Merkel'e müzenin tarihi ve özellikleri hakkında bilgi verdi.

Ayasofya'yı hayranlıkla izlediği gözlenen Merkel, çıkışta müze özel defterini de imzaladı.

Ayasofya Müzesi, Merkel'in gezisi sırasında ziyaretçi girişine kapatıldı.

SULTANAHMET'E YÜRÜYEREK GEÇTİ

Merkel, Ayasofya Müzesini ziyaretinin ardından yürüyerek Sultanahmet Camisine geçti.

Sultanahmet Meydanında basın mensuplarına poz veren Merkel, duygularını "Çok güzel" diyerek dile getirdi.

Haberin Devamı

Alman basını dışındaki gazetecilerin alınmadığı Sultanahmet Camisine ayakkabılarını çıkartarak, ancak başını örtmeden giren Merkel'e, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı ve Cami İmamı Emrullah Hatipoğlu bilgi verdi.

Merkel'e Sultanahmet Camisi ziyaretinde de Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay eşlik etti.

Almanya Başbakanı Merkel'in Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camisini ziyareti nedeniyle bu bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Merkel, Sultanahmet Meydanı'ndaki bir büfeye uğradı ve büfeci Zafer Kaya'nın elini sıktı.

MERKEL'İ ALMAN LİSESİ'NDE

Ayasofya ile Sultanahmet Camii'ne gezen Almanya Başbakanı Angela Merkel'in İstanbul'daki üçüncü durağı Beyoğlu'ndaki Alman Lisesi oldu. Merkel, saat 10.30 sıralarında geldiği lise önünde Alman yetkililer tarafından karşılandı. Merkel, lise bahçesinde kendisini bekleyen öğrencilerle bir süre sohbet etti. Merkel ile konuşan öğrenciler, "Okulun geleceği ve derslerimizi sordu" diye konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!