Çikolataya dayanamıyorum

Kusursuz bir vücut istiyor ama tatlı krizlerini kolay atlatamıyorsanız, bu yazıya bir göz atmanızda fayda var.

Hayatımızı çevreleyen tüm doğru beslenme prensiplerine rağmen hangimiz arada küçük kaçamaklar yapmıyoruz? Nihayetinde tatlı, özellikle de çikolatanın mutluluk verdiğini hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla zayıf kalmak istiyorsak, zorlu diyet mit’lerine tutkuyla bağlıysak, çikolata, dondurma ve diğer kalori bombalarından uzak durmamız gerektiğini biliyoruz.
Bahara kusursuz bir vücutla girmek aruzusundaysanız, komplike diyet kanunlarına yüzde 100 uymanız ya da düzenli olarak kalori hesabı yapmanız kaçınılmaz. Ancak insan yemek yerken biraz da zevk almak istiyor, bunun için de küçük kaçamaklarla günaha girmekten kaçınmayacak oranda gözünü karartabiliyor.
Basit beslenme ipuçları önümüzdeki sıcak günler için oldukça yardımcı. Eğer biliçli yani yağdan fakir ve doyuruculuk açısından zengin bir beslenme tarzını benimserseniz, o zaman çikolata sizin için de elinizi üzerinden çekmeniz gereken bir “kilo düşmanı” olmaktan çıkacaktır. Tabii, hiçbir şeyi abartmamak gerektiğini biz yine hatırlatmış olalım.

DÜŞÜK YAĞ PRENSİBİNİ DİKKATE ALIN

1- Yemeklerinizi mümkün olduğunca az yağ ile tatlandırın. Uzmanlar buharda ya da güveç tencerede hazırlanan yemeklerin çok daha sağlıklı olacağını belirtiyor.
2- Pişirme sırasında katı yağ ya da margarin yerine ayçiçek veya zeytinyağı kullanmayı tercih edin. Zeytin ya da üzüm çekirdeği yağının besin değerinin yüksek olduğu biliniyor. Soğuk preslenmiş yağlar ise B ve E vitamini açısından zengin. Bununla beraber bitkisel yağları yine de kısıtlı kullanmakta fayda var.
3- Birçok sos, fazlasıyla yağ ihtiva ediyor. Dolayısıyla kullanırken çok cömert davranmamak gerek. Sos satın alırken mutlaka besin değer tablosuna göz atın. Kullanılan yağların değer farklılıkları sizin de dikkatinizi çekecektir.
4- Pane yapma ve kızartma yöntemleri birer kalori bombasına dönüştürecektir. Bu yüzden kızarmış patates yerine haşlanmış patates tercih etmek sizin için çok daha sağlıklı bir seçim olur.
5- Peynir ya da yoğurt... Az ve çok yağ içeren ürünler arasında hep bir tercih yapma şansınız bulunuyor. Az yağ içeren besinler gerçekten de yağ yakıcı özelliklere sahipler. Bu yüzden alışveriş sırasında ürünlerin yağ oranlarını incelemeyi göz ardı etmeyin.
6- Önceden pişirilmiş, konserve edilmiş ve yapay gıdalardan uzak durun. Çünkü bu tarz besinlerin yağ ve şeker oranı diğerlerine göre çok daha fazladır.

EDİTÖRDEN...

Saçlar koruma altında
Dünyanın en ünlü saç tasarımcılarından Philip B., özel bakımlarla saçların çok daha sağlıklı ve ışıltılı görünmesinin mümkün olduğunu açıkladı. Tıpkı onun imzasını taşıyan “4 Adımda Bakım Serisi” gibi... Bu seride yer alan saç ve saç derisi canlandırıcı bakım ürünleri, özel formülleriyle saç derisinin yağ dengesini düzenleyerek saça ışıltı ve sağlıklı bir görünüm kazandırıyor. Saça derinlemesine nüfuz ederek saçtaki donukluğa, elektriklenmeye, kuruluğa son veriyor. Kuru saç derisini yatıştırıyor, nemlendiriyor ve arındırıyor.

3 aşamalı doğal güzellik
La Colline enstitülerinde hazırlanan özel anti-aging kür bakımı “Skin-Ology”, üç yüksek teknolojik formülün gücü ve etkisini, aktive edici masaj ile birleştiriyor. Ürün, yüzün doğal güzelliğini, gençliğini korumak ve yaşlanmayı önlemeye yardımcı olmak içinhaftada bir uygulanan üç aşamalı aylık bir bakım sunuyor. Yüksek performanslı anti-aging cilt bakım kürü, zamanın olumsuz etkilerine savaş açıyor.

Kusursuz cilt için kusursuz formül
Newpeptin’in kırışıklık giderici ürünü “Advanced Wrinkle Repair” cilt yaşlanmasının ana nedenleri ile savaşmak için üçlü Peptit Teknolojisi’ni kullanıyor. Bu; üçlü Peptit’ler ile cildin nemlendirilmesinde hayati önem taşıyan hyalüronik asidi birleştiren ilk formül. Konsantre krem, ince çizgiler ve kırışıklıklarla savaşıyor, oluşumlarını engellemeye yardımcı oluyor.

Doğal olun güzel görünün

Hepimiz doğal görünümlü, ışıltıyla parlayan bir cilde sahip olmak istiyoruz. Bu yüzden sezon makyajında vurgu, görünümü 10 yaş gençleştirebilecek yüz kontürlerinde yoğunlaşıyor. Dolayısıyla cilt yapısını pürüzsüzleştirmek gerekiyor. Bunun yolu da iyi seçilmiş bir baz ürününden geçiyor.
Sonrasında sıra makyaj ürünlerinde... Öncelikle yapmanız gereken, kendi ten renginizden birkaç ton koyu bir bronz pudra seçmek olmalı... Allık fırçası yardımıyla pudranızı elmacık kemiklerinin hemen altından yukarı ve dışa hareketlerle şakaklara doğru sürün. Ardından uygulamayı saç çizgisi boyunca devam ettirin.
Son adımda burun kenarlarını ve çene ucunu renklendirin. Bu pudra uygulaması yüzü yeniden yapılandırmanın ve özelliklerini ortaya çıkarmanın en kolay yolu...
Unutmayın, güne mükemmel bir görünümle başlamak, aynı zamanda mutlu olmanın da en önemli yollarından biri.

3 adımda ‘dumanlı gözler’

1- Yumuşak, tombul bir siyah göz kalemiyle, göz pınarından başlayarak dışa doğru ince bir çizgi çekin. Aynı uygulamayı gözün üst kısmı için de gerçekleştirin. Sonra bir kulak çubuğu yardımıyla tüm bu çizgilerin keskinliğini hafifletin.
2- Küçük bir far fırçası yardımıyla gri tonlardaki farı hareketli göz kapağının üzerine sürün. Uygulamaya gözün dış köşesinden başlayarak kirpik dipleri hizasından göz pınarlarına kadar devam edin. Sonra gölgeyi işaret parmağınızla dağıtarak hafifletin.
3- Fırçanın üzerinde kalan farı kaş çizgisinin hemen altına kadar sürün. Ardından tüm renklerin üzerinden fırçayla yumuşak bir şekilde geçin.

Her damlasında gençlik var

30 yaş üzeri kadınlar, Lancome’un yeni ürünüyle ciltlerinin kısa sürede gençleştiğini görecek.

Lancome bilim adamları, 10 yıllık araştırma sonucunda cilt bakımını bir adım daha öteye taşıdı ve gençlik genlerini harekete geçiren ilk cilt bakım ürününü yarattı. “Genifique Gençlik Aktivatörü” tüm dünyada ses getirdi.
Bu teknoloji tam 1 milyon kadını ikna etti. 2009’da dakikada 3,5 adet aktivatör satıldı. Ürün tam 64 enternasyonel ödül alarak yılın çok ödül alan bakım ürünü oldu.

KATILIN, KAZANIN
“7 günde gençleştiren Genifique Gençlik Aktivatörü 2009’da dünyada sizce kaç adet sattı?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişi “Lancome Hydra Zen Set” kazanacak. Hediyeler 20 adet ile sınırlı. Bu uygulama 27-28 Mart tarihleri arasında aktif olacak.
Yazarın Tüm Yazıları