Fıkra gibi hükümet konağı

Güncelleme Tarihi:

Fıkra gibi hükümet konağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 00:00

Rize’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Güneysu İlçesi’nde inşa edilen hükümet konağının üst katındaki taşıyıcı kirişlerin yerden sadece 195 santimetre yukarıda olması üzerine yetkililer, 1.85 metre boyundaki Başbakan’ın binayı hizmete açmasından önce plan tadilatına gitti.

İlçede 2008 yılı ekim ayında yapımına başlanan hükümet konağı binası için İstanbul’da özel bir mimarlık bürosuna proje hazırlatıldı. Başbakan Erdoğan’ın da isteği üzerine hükümet konağı projesi, Rize yöresi mimarisine uygun, ahşap ve taş kaplamalı ve 3 kat olarak planlandı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı onayının ardından bina 2 milyon 200 bin lira bedelle ihale edildi. Çatısı ile birlikte yüzde 75’i tamamlanan ve iç donanım işine geçilen binada inceleme yapan ilçe Kaymakamı Suat Demirci ile Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, binanın Kaymakamlık olarak kullanılacak üst katında kirişlerin zeminden 195 santimetre yükseklikten geçtiğini fark etti. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, 195 santimetre yüksekliğindeki koridor geçişlerinin komik olduğunu belirterek, durumun düzeltilmesini istedi.

Onaylı projeyi uyguladıklarını belirten müteahhit Hakkı Sarı, binanın alçak olan kirişlerinin gündeme geldiği sırada uzun boylu olan Başbakan Erdoğan’ın bu koridorlardan nasıl geçeceğinin de tartışıldığını söyledi. 1.85 metre boyundaki Başbakan Erdoğan’ın, açılışını yapması beklenen Güneysu Hükümet Konağı’nda Kaymakamlık makamına girmek istemesi halinde ancak başını eğerek geçebileceği belirtildi. Bu haliyle zemin kaplaması ve yatay kolonlarda sıva yapılması halinde, koridor yüksekliğinin 1.85 metreye kadar inebileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!