Trabzon bayramı: 3-1

Güncelleme Tarihi:

Trabzon bayramı: 3-1
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2003 02:15

Karadeniz fırtınası, Antalya'daki final maçında esti. Gökdeniz (2) ve M.Yılmaz'ın golleri 8 yıl sonra kupayı Trabzon'a taşıdı. 24. resmi maçında yenilgiyle tanışan Gençler'in tek golünü A.Hassan attı.

TÜRKİYE Kupası Trabzonspor'un... Karadeniz fırtınası bu kez Antalya'da esti. Rakip, bu sezonun flaş takımı G.Birliği idi. Hem de, 23. resmi maçtır yenilgi yüzü görmüyordu. Ne fark ederdi ki... Çıktılar sahaya takır takır toplarını oynayıp, sahadan 3-1 galip ayrıldılar. En az 3 katını da kaçırdılar. Kaleci Gökhan olmasaydı, fark daha da büyürdü.

Gol perdesi 9. dakikada açıldı. Fatih Tekke, sağ kanatta rakibinden söktüğü topu Aurelio'ya aktardı. Brezilyalı yıldız da Mehmet Yılmaz'a. O da mükemmel bir voleyle ağları gördü: 1-0.

31. dakikada Gökdeniz, yarı alanından kaptığı topu taşıdı ve kaleci Gökhan'ı da çalımla geçtikten sonra meşin yuvarlağı boş kaleye yolladı: 2-0.

32. dakikada Bülent'in Trabzonspor filelerine gönderdiği gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

45. dakikada ceza sahasına ortalanan topu Trabzonsporlu futbolcular uzaklaştırmaya çalıştı. Bülent topukla vurdu savunmadan döndü. Ahmet Hassan topu adeta iğne deliğinden geçirdi: 2-1.

Farkı Gökhan önledi

İkinci yarıda Gökdeniz, Mehmet Yılmaz ve Fatih'le birçok pozisyona girdi Trabzonspor. Ancak, kaleci Gökhan yerinde kurtarışlarla farkın açılmasını önledi.

71. dakikada G.Birliği savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topla ceza sahası dışında buluşan Gökdeniz, muhteşem bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Gökhan'ın uzandığı top üst direğe çarpıp filelerle buluştu: 3-1. Sahadan 3-1 galip ayrılan Trabzonspor 11. finalinden 6. kez zaferle ayrılırken, Türkiye Kupası'nı 8 yıl sonra Trabzon'a taşıdı.


STAT: Atatürk

HAKEMLER: Mustafa Çulcu (
HHH),

Refik Aka (H), Selçuk Kaya (HHH)


TRABZON


Petkoviç (HHH)

Tayfun (
HH)

Erdinç (
HH)

Oumar (
HHH)

Lee Yong (
HHH)

Gökdeniz (
HHHH)

Hüseyin (
HHH)

Aurelio (
HHHH)

Somers (
HHH)

Fatih (
HH)

(Dk.78 Hasan
H)

M.Yılmaz (
HHH)

(Dk.85 Muzaffer)



G.BİRLİĞİ


Gökhan (HH)

El Saka (
H)

Ümit (
H)

Deniz (
H)

Okan (
H)

(Dk.79 Murat
H)

A.Hassan (
H)

Thomas (
H)

(Dk.78 Nihat
H)

Serkan (
H)

Filip (
H)

Bülent (
H)

(Dk.46 Mustafa
H)

Veysel (
H)


GOLLER: Dk.9 M.Yılmaz, Dk.31-71 Gökdeniz, Dk.45 A.Hassan SARI KARTLAR: Dk.12 Serkan, Dk.21 Gökdeniz, Dk.24 Erdinç, Dk.25 Thomas, Dk.55 Somers, Dk.87 Nihat
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!