Hayalim Jude Law

Güncelleme Tarihi:

Hayalim Jude Law
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2010 01:00

Podyumlardan setlere transfer olan Sedef Avcı, “Menekşe ile Halil”, “Yaprak Dökümü” ve “Ezel” dizilerindeki rolleriyle beğeni kazandı. Çok geçmeden “Romantik Komedi” filmiyle sinema seyircisinin karşısına çıktı. Artık manken olarak anılmak istemeyen Avcı’nın en büyük hayali, Hollywood’un dev oyuncuları Meryl Streep ve Jude Law ile kamera karşısına geçmek.

Haberin Devamı

SEDEF AVCI FOTOĞRAFLARI

*  “Romantik Komedi”nin başarısından sonra her yerde sizi görür olduk. Röportaj vermekten sıkıldınız mı?

- Sıkılmadım, sonuçta işimin bir parçası ama papağan gibi hissettiğim oluyor. Sürekli aynı sorular, aynı cevaplar...
  
*  Size özellikle sorulmasını istediğiniz ama bir türlü kimsenin sormadığı bir soru var mı?       

- Aslında yok. En azından şu anda aklıma gelmedi...   

*  “Romantik Komedi”nin yönetmeni Ketche enteresan birine benziyor, hatta biraz arıza bir tipi var. Nasıldı onunla     çalışmak?

- İnanılmaz bir enerjisi var. Eğer arıza oysa, bu çok işimize yaradı. O kadar pozitif biri ki, onunla çalışırken hiç yorulmuyorsunuz. Ketche’nin enerjisi filme de fazlasıyla yansıdı. Herkes filmden yüzünde gülücüklerle çıkıyor, bu da çok hoşuma gidiyor.

GİZLİCE SİNEMA SALONUNA GİTTİM     

*  Filmden çıkanları mı izlediniz?

- Yok, izleyenlerin tepkilerini ölçmek için galadan sonra filmi tekrar izlemeye gittim.

*  Peki, sizi görenlerin tepkisi ne oldu?

- Kimse beni fark etmedi. Sinemaya ışıklar söndükten sonra girdim ve ilk çıktım. Tabii bir de en arka sıraya oturdum. Salon tamamen doluydu. Herkesin çok eğlendiğini görünce çok mutlu oldum.

*  Enteresan tepkilerle karşılaştınız mı?

- Herkes film boyunca gülümsüyordu. Sevgililer de birbirlerine sarılıp cilveleşmeye başladı. Çok, çok şekerdi.

*  Bu filmde bekar, eğlenen, geceleri gezen bir metropol kadınını canlandırıyorsunuz. Ama gerçek hayatta evlisiniz. Filmi çekerken hiç mi iç geçirmediniz “ahh ahhh bekarlık sultanlık mıydı yoksa” diye?

- Evlenmeden önce de o tip bir hayatım olmadı. Hiç öyle gezmeye meraklı değildim. Zaten evliliğim gezmemi engellemiyor. Biz bir de beraber gezmekten zevk alan bir çiftiz. Evlendim diye özlem duyduğum hiçbir şey yok.

*  Peki evli olmak, oyunculuk açısından kurallar koymanıza sebep oldu mu?

- Yok, ikimiz de oyuncuyuz ve bunun bir iş olduğunu biliyoruz. Doğru bir yerde, doğru bir şekilde olduğu sürece ikimizin de yaptığımız işe saygısı var.

Haberin Devamı

MESLEĞİME MANKEN YAZILMASI ANLAMSIZ

Haberin Devamı

*  Siz aslında Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümü mezunusunuz. Oyunculuk için eğitim aldınız mı?

- Üniversiteyi bitirdikten sonra ıpek Bilgin’le bir çalışma yaptım. şimdi “Ezel” için de birlikte çalışıyoruz. Yurtdışından gelen eğitmenlerin verdiği work-shop’lara da katılmaya çalışıyorum. New York’taki Actors Studio’dan gelen Anthony Vincent Bova’nın work-shop’larına üç kez katıldım mesela.

*  Bir gün yurtdışına açılırsanız eğer, kiminle kamera karşısına geçmek isterdiniz?

- Meryl Streep sanırım. Tabii bu tamamen hayal, uçuyorum şu anda ama onunla oynamak çok güzel olurdu. Erkeklerden de Jude Law olabilir.

*  Türkiye’den kimlerle oynamak isterdiniz?

- Şener Şen, Uğur Yücel gibi üstatlarla oynamayı tabii ki çok isterim.

*  Siz oyuncu musunuz, manken misiniz? Meslek olarak hangisinin yazılması daha doğru?

- Şu anda oyunculuk yapıyorum. Modelliğe, meslek olarak yoğunlaşmıyorum. Kırk yılda bir, hatır için bir defileye katıldığım oluyor. Ama ‘oyuncu/manken’ olarak anılmak istemiyorum. şu anda oyunculuğa emek harcadığım için bu şekilde anılmak benim için daha hoş.

*  Modellik bitti yani...

- Yanlış anlaşılmasın, mankenliği kötülemiyorum. Ama şu anda mankenlik yapmadığım için mesleğime ‘manken’ yazılmasının bir anlamı yok.

Haberin Devamı

KIVANÇ FELAKET BİR ADAM OLDU

*  Eşiniz Kıvanç Kasabalı’nın da yoğun bir temposu var. Bu kadar koşturmaca içinde görüşmek zor olmuyor mu? 


- Yok, zor olmuyor. Ayrıca bana göre özlemek de güzel.

*  Eşiniz de “Samanyolu” dizisinde oynuyor. Beğeniyor musunuz diziyi? 

- Tabii ki beğeniyorum. Özellikle daha önce oynadığı karakterlerden farklı olduğu için çok ilgimi çekiyor. Kıvanç şimdiye kadar hep iyi karakterler canlandırıyordu. “Samanyolu”nda tam tersi felaket, tam anlamıyla ‘ıyy’ diyeceğiniz bir adamı oynuyor. Bu da bir oyuncu açısından harika!

YANLIŞ BİLİNİYOR MALATYALI DEĞİLİM

*  Malatya doğumlusunuz değil mi?


- Hayır, Malatyalı değilim! Malatyalı bir akrabam bile yok. Her yerde bunu yazıp duruyorlar. Röportajın başında “Size sorulmasını istediğiniz soru nedir” diye sormuştunuz ya, işte bu olabilir. Bu “Malatyalı” meselesini bir türlü düzeltemedim. Ben İstanbul doğumluyum. Hem wikipedia, hem de imdb gibi güvenilir sitelerde, nedense böyle yazılmış. Düzeltemedim de. Sadece doğum yerim değil, doğum tarihim de 1978 olarak yazılmış. Halbuki 1982 doğumluyum. Bu vesileyle bu yanlışı düzeltmiş olduk. *  *

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!