İnternetin en ahlaksız iki adamı

Güncelleme Tarihi:

İnternetin en ahlaksız iki adamı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2010 07:53

Ahlaksız babalardan birisi, internette eşini hayat kadını olarak pazarladı, diğeri ise 4 yaşındaki oğlunu satılığa çıkardı.

Haberin Devamı

ABD'de yaşanan iki ayrı olay "ahlaksızlık"ta varılan son noktayı gözler önüne serdi.

 

Bu vakaların ilkinde Chicago kentinde oturan Clinton Danner adındaki adam çocuğunun annesi eşini internetteki seri ilan sitesinden hayat kadını olarak pazarladı. Bu duruma isyan eden genç kadın çareyi polise sığınmakta buldu.

 

Danner adındaki adam, genç yaştayken tanıştığı ve evlendiği kadını, internetin en büyük seri ilan sitesi Craigslist'te pazarlamaya başladı.

 

Sitenin “yetişkin” bölümünde verdiği ilan sonrasında, ABD’nin çeşitli eyaletlerinden gelen çağrılara yanıt veren adam, karısını verilen adreslere götürerek hayat kadını olarak çalıştırmaya zorladı. 

Haberin Devamı

 

TELEFONLA YARDIM İSTEDİ

Çaresiz kadın, kocasının hayat kadını olarak çalışma isteğini yerine getirmemesi halinde çocuğunu bir daha görmemekle tehdit edildi. Küçük çocuğunu görememe korkusu nedeniyle sapık kocanın isteklerine boyun eğen kadın, kazandığı parayı da kocanın banka hesabına yatırdı.   

 

Bu duruma daha fazla dayanamayan kadın polisi arayarak yardım istedi. Polis genç kadını kurtarırken, 32 yaşındaki koca Danner'ı tutukladı.  

 

ÇOCUĞUNU SATILIĞA ÇIKARDI

Bu olaya benzer bir olayda da ABD’nin Washington eyaletine bağlı Spokane kentinde, bir baba internet üzerinden verdiği ilanla 4 yaşındaki oğlunu satılığa çıkardı.

 

Yerel gazete ve televizyonlara yansıyan haberlere göre,  adını Rick Obelophy olarak açıklayan baba, Craigslist’te yayınladığı ilanla, 4 yaşındaki çocuğunu satacağını duyurdu. Verdiği ilana "4 yaşında erkek çocuğu, 5000 dolar, Spokane" diye başlık atan baba, "Gavin" adlı çocuğuna ilişkin verdiği bilgide de, "Yüzünden gülücükler eksik olmayan harika bir çocuk" sözlerine yer verdi. Spokane polisinin yanı sıra FBI’yı da alarma geçiren ilan haberlere de yansıyınca Amerikan kamuoyunda şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı

 

Polis ve FBI’nın mahkeme kararı ile ilan sitesi Craigslist’ten ilanı veren kişinin bilgilerine ulaştı ancak, ilanda adı yazılı Rick Obelophy adlı kişiye ulaşamadı.

 

İnternette verdiği ilana bir de çocuğunun fotoğrafını da ekleyen baba, 5 bin dolar karşılığında satılığa çıkardığı dört yasındaki oğlunun, "çok fazla huysuzluk yapmadığı, huysuzluk yaptığı zamanlarda da saatlerce bağırdığı" bilgilerine yer verdi. Çocuğuna bakabilecek ekonomik gücü olmadığı için satılığa çıkarmak zorunda kaldığını anlatan baba, verdiği ilanda "Bağırdığı zamanlarda yüklüklerden birine kilitliyorum ve bu yöntem genellikle işliyor" sözlerine yer verdi.

 

BUNLAR İLK DEĞİL

Haberin Devamı

ABD’nin ve dünyanın en büyük seri ilan listesi craiglist.com, daha önce de dijital fuhuş trafiğinin merkezi haline gelmekle suçlanmıştı. Site yönetimi 10 ay önce bu tür ilanları filtreleyeceği sözünü vermiş olmasına rağmen hiç bir önlem almadı.  
 

Dünya medyasına konu olan bir başka olay da, ABD’li bir asker, eski sevgilisinden intikam almak için onu gizlice craiglist.com üzerinden pazarlamaya kalkmış ve olay ortaya çıktıktan sonra tutuklanmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!