Vitamin amca mikroplara karşı

Güncelleme Tarihi:

Vitamin amca mikroplara karşı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2010 00:00

Kent Tiyatrosu oyuncuları tarafından Keçiören Huzurevi Tiyatro Salonu’nda sahnelenen Vitamin Amca Mikroplara Karşı adlı çocuk oyununun galası yapıldı.

KEÇİÖREN Huzurevi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen gala gösterimineAnkara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, Temel Sağlık Hizmetleri Genel MüdürYardımcısı Hasan Irmak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Onur Kaya, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özcan ve Keçiören’deki 4 ilköğretim okulundan gelen öğrenciler katıldı. Çocuklar oyun başlamadan müzik eşliğinde sahneye çıkarak dans etti. Daha sonra sağlıklı beslenme ve hijyenin önemini çocuklara eğlendirerek anlatmayı amaçlayan oyun sahnelendi.

Beslenme ve hijyenin önemi anlatıldı

Oyunun bazı bölümlerinde “Vitamin Amca” rolündeki oyuncu, çocuklara bazı sorular sordu. Oyun bittikten sonra konuşan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özcan, Keçiören Belediyesi Şehir Tiyatrolarının 17 yıldır temsillerini aralıksız sürdürdüğünü belirterek, oyuncuları tebrik etti. Sağlıklı beslenme ve hijyenin önemini çocukları eğlendirerek anlatmayı hedefleyen oyunda, çocuklara temizlik, dengeli ve sağlıklı beslenmenin yararları anlatılıyor. Oyunun 2009-2010 eğitim öğretim döneminde Türkiye genelinde sahnelenmesi planlanıyor. İl Sağlık Müdürlükleri ile oyunun il düzeyinde sergilenebileceği kurumlar arasında işbirliği süreci halen devam ediyor. Önümüzdeki eğitim döneminde de haftada iki gün gösterilecek oyun, Keçiören bölgesindeki ilköğretim okullarının 1-5. sınıf öğrencilerine gösterilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!