Şiirin "Altın Portakal"ı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Şiirin Altın Portakalı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2010 09:38

13'üncü Altın Portakal Şiir Sempozyumu 20 Martta yapılacağı, 2010 yılının şiir ödülünün de aynı gün sahibini bulacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Antalya Kültür Sanat Vakfından (AKSAV) yapılan yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile AKSAV tarafından düzenlenen 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'nun 20 Mart Cumartesi günü saat 10.30'da başlayacağı ve sempozyumda "Temmuz İçin Yaralı Semah" adlı eseriyle 2009 Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi olan Kemal Özer'in şiirinin ele alınacağı bildirildi.

Geçen yıl Haziran ayında yaşamını yitiren Kemal Özer'i sempozyumda eşi Gülşah Özer ve kızı Simge Özer Pınarbaşı'nın temsil edeceği kaydedilen açıklamada, sempozyumun bu yılki onur konuğunun Mustafa Şerif Onaran olduğu belirtildi.

Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Orhan Koçak, Ahmet İnam ve Şeref Bilsel'den oluşan ödül jürisinin 18 Mart Perşembe günü AKM'de toplanarak 2010 yılının Altın Portakal Ödülü'nü belirleyeceği vurgulanan açıklamada, Altın Portakal Şiir Ödülü'nün yeni sahibine, sempozyum açılış konuşmasının ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akaydın tarafından sunulacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'na bildiri sunmak, Altın Portakal Şiir Ödülü etkinliklerinde yer almak için çok sayıda şair ve yazarın da Antalya'ya geleceği ifade edildi.

Şiirin daha geniş kesimlere ulaştırılması hedeflenerek, 2010 yılından itibaren Altın Portakal Şiir Ödülü etkinliklerinin kapsamının genişletildiği bildirilen açıklamada, üniversitede, lise ve dengi okullarda, derneklerde, sivil toplum kuruluşlarına ait salonlarda söyleşiler, dinletilerin programa eklendiği belirtildi. Açıklamada, 18 Mart'ta AKM Fuayesi'nde "Antalya Şiirleri Sergisi" ile "13 Altın Şair Sergisi" açılacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!