Altın Lale ödülü 25 bin Euro oldu

Güncelleme Tarihi:

Altın Lale ödülü 25 bin Euro oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2010 18:05

Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde 1985 yılından beri Uluslararası Yarışma bölümünden bir filme verilen Altın Lale ödülü bu yıldan itibaren Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle Şakir Eczacıbaşı anısına verilmeye başlanıyor. Ödülün değeri ise 25 bin Euro olacak.

Haberin Devamı

Sinemaseverler biletlerini; İKSV binası (Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane, her gün 10.00 -19.00 arası), Atlas, Yeni Rüya ve Kadıköy sinemalarında açılacak ana gişeler ve Biletix satış sistemi üzerinden alabilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Akbank sponsorluğunda 3-18 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceği 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin biletleri 20 Mart’ta satışa çıkıyor. Festivalde bu yıl 22 bölümde 57 ülkeden 243 yönetmenin 200’ün üzerinde filmi gösterilecek. Açılış, 2 Nisan akşamı Lütfi Kırdar’da Radu Mıhaıleanu’nun “Paris’te Son Konser” adlı filmiyle yapılacak.

Bu yılki Sinema Onur Ödülleri üç kişiye verilecek: Usta oyuncu Kadir İnanır, kurguya yıllarını adayan Mevlüt Koçak ve önemli yazarlarımızı başarıyla sinemaya uyarlayan Feyzi Tuna. Yaşam boyu başarı ödülleri de İtalyan sinemasının önde gelen isimlerinden, yönetmen, senaryo yazarı ve oyuncu Marco Bellocchio’ya ve Mephisto filminden hatırlayacağınız Avusturyalı oyuncu Klaus Maria Brandauer’e verilecek.

Haberin Devamı

11 film yarışacak

Bilet fiyatları 3,5 TL'den başlıyor
Festivalde bilet fiyatları tam 10 TL; Akbank Galaları hariç tüm seanslarda öğrenci ile 65 yaş ve üstü için 7 TL olacak. Gala filmlerinin biletleri ise 15 TL.
Festival boyunca, hafta içi gündüz seansları da (11.00–13.30 ve 16.00) yalnızca 3,50 TL olacak.

Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle, İKSV tarafından Şakir Eczacıbaşı anısına verilecek Altın Lale Ödülü, bundan böyle 25.000 Euroluk bir para ödülüyle desteklenecek.

Yönetmen ile birlikte, birinci olan filmi Türkiye’de dağıtacak olan firmaya da pay verilecek. Bu uygulamayla, Altın Lale filmlerinin Türkiye’de vizyona çıkmasının sağlanmasının yanı sıra, filmlerin ve yarışmanın bilinirliğinin ve öneminin artması hedefleniyor. 25.000 Euroluk ödülün 10.000 Eurosunun birinci gelen filmin yönetmenine, 10.000 Eurosunun filmi Türkiye’de dağıtacak firmaya, kalan 5.000 Eurosunun da jüri özel ödülü alan filmin yönetmenine verilmesi kararlaştırıldı.
Altın Lale Heykelciği ve Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle verilecek para ödülü için bu yıl 11 film yarışacak.

Haberin Devamı

Program ve ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!