Memur sınavında Bihter’i sordular

Güncelleme Tarihi:

Memur sınavında Bihter’i sordular
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2010 11:03

Aşk-ı Memnu dizisindeki başkahramanlar Bihter ve Behlül sınav sorusu oldu.

Haberin Devamı

Aşk-ı Memnu yeni bölüm fragmanı / Video

Beren Saat'in en özel pozları / Foto Galeri

 

Kıvanç Tatlıtuğ / Foto Galeri

 

RTÜK'ten suşiye onay / Haber-Galeri

 

Kanal D’de reyting rekorları kıran ’Aşkı Memnu’ dizisindeki başkahramanlar Bihter ve Behlül sınav sorusu oldu. KPSS deneme kitapçığında Behlül’ün Bihter’i banyoda gördüğü şampuan kokusunun ne anlama geldiği soruldu


Başrollerini Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’un oynadığı, çok konuşulan ve bir o kadar da tartışılan dizi ’Aşkı Memnu’ bir yayınevinin Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için hazırladığı deneme kitapçığındaki psikoloji sorularına konu oldu. İhtiyaç Yayıncılık Türkiye Geneli 3. Denemesindeki psikoloji soruları arasında 18. ve 19. sorularında Aşkı Memnu’ya yer verdi. Farklı sorular hazırlamasıyla ünlü İhtiyaç Yayıncılık kitapçıkta Behlül’ün yengesi Bihter’i banyoda uygunsuz bir vaziyette gördüğünde aldığı şampuan kokusunu daha sonraki bir zamanda ne zaman duysa telaşa kapılmasının ne tür bir uyarıcı olduğunu sordu.

Haberin Devamı

 

 

ZİHİN ÇİVİSİ TEKNİĞİ

Son zamanlarda internette çok fazla kişinin birbirine mail yoluyla yolladığı bu dikkat çeken soruyu hazırlayan İhtiyaç yayıncılık Gelişim ve Öğrenme Psikolojisi Zümre Başkanı Dr. Muhammet Genç, öğrenme psikolojisinde, söz konusu öğrencilerin konuyu daha iyi anlamaları ve hatırlamaları için yazılan sorular hazırladıklarını belirterek şu açıklamada bulundu: “Bu tarz sorularla öğrenme psikolojisi kavramları güncel hayatla ilişkilendirilerek öğrenme kolaylaştırılmaktadır. Biz buna ’zihin çivisi tekniği’ demekteyiz. Daha önce de Kurtlar Vadisi ile Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti ile ilgili bu tür sorular sorulmuştur. Öğrencilerden olumlu dönüşler alındığı için bu yöntem tekrar kullanılmıştır.”

İŞTE O SORU

* “Behlül, dayısı Adnan, onun genç ve güzel karısı Bihter ve dayısının çocukları Nihal ve Bülent ve onların dadısı Deniz Hanım ile aynı köşte yaşamakta olan ahlaksız bir adamdır. Behlül’ün yengesi Bihter bir gün köşkün üst katındaki banyoda yıkanmak ister, ancak banyonun kapısını kilitlemeyi unutur. Bu durumdan haberi olmayan Behlül de banyoya girer. Behlül önce Bihter’in her zaman kullandığı şampuanın kokusunu algılar sonra da Bihter’i uygunsuz vaziyette görür. Bu istenmeyen bir ilişkinin başlangıcı olur. Bu yaşantıdan sonra Behlül ne zaman Bihter’in şampuanının kokusunu duysa telaşlanma tepkileri göstermeye başlar.”

18. Yukarıda verilen örnekte Bihter Behlül için ne tür bir uyarıcıdır?


a)Nötr b) Koşullu c) Şartsız d) Baştan çıkarıcı e) Şartlı (doğru cevap)

 

Haberin Devamı

DİĞER HABERLER

  

  

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!