Madımak’ın izleri silinecek

Güncelleme Tarihi:

Madımak’ın izleri silinecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2010 00:00

37 aydının yakılarak öldürüldüğü Madımak Oteli’nin il özel idaresine devredilerek kütüphane yapılması Alevi açılımının en önemli ayağı olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, açılacak kütüphaneye Aşık Veysel’in adının verilebileceğini söyledi.

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, Madımak Oteli’nin kütüphane olması kararının, Alevi açılımının en önemli ayağı olduğunu söyledi. Binadan Madımak isminin silineceğini açıklayan Çelik, “Acıları daha fazla kaşımamak gerekir. O Madımak tabelası oradan kalkacak. Aşık Veysel Kütüphanesi olabilir” dedi. Faruk Çelik, 37 aydının yanarak öldüğü Madımak Oteli’yle ilgili şunları söyledi:
“Bina restore edilecek. İl özel idaresi masrafları karşılayacak. İlk girişte solda yangında ölen 37 kişinin isminin yazılı olduğu, üstünde Aşık Veysel’in altında Yunus Emre’nin barış ve kardeşliği çağrıştıran sözlerinin olduğu mermer anıt konulacak. 5 katlı binanın üst katlarında çocuk kütüphanesi, büyükler için dinlenme ve kitap okuma katı yapılacak. İsmini Sivaslılar koyacak. Aşık Veysel mi olur Cumhuriyet Kütüphanesi mi olur? Ama Madımak ismi oradan kalkacak. Sivas’taki toplantı görülmeye değerdi. ‘2 Temmuz bizim için kara bir gün’ dediler. ‘O gün şehir dışından gelenlerle anma toplantıları yapıldığında çoluk çocuk ailecek sokağa bile çıkamıyoruz. Sivas bu utancı artık yaşamamalı. Buradaki barış ortamına zarar veriyor’ dediler.”

Haberin Devamı

Enbe’nin ikinci Güldünya konseri

Hürrİyet Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası Acil Yardım Hattı’na destek sağlamak için Türkiye’nin ünlü erkek seslerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir araya getirecek konser, Behzat Gerçeker yönetimindeki Enbe Orkestrası’nın ikinci Güldünya Konseri olacak.
Geçen yıl Ajda Pekkan’dan Aynur’a, Sezen Aksu’dan Funda Arar’a 8 kadın sanatçının katılımıyla gerçekleşen ilk Güldünya konserinde de Enbe Orkestrası çalmıştı. Bu yıl Türkçe müziğin en iyi erkek seslerinden Cihan Okan, Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Mirkelam, Mustafa Ceceli, Teoman, Yalın ve Yüksek Sadakat’ın sürpriz şarkılar ve düetlerle katılacağı konserde sanatçılarla birlikte Enbe Orkestrası da şiddet mağduru kadınlar için hep bir ağızdan “Aile İçi Şiddete Son!” diyecek.
Most Production imzasıyla İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak konserin geliri olduğu gibi şiddet mağduru kadınlara hizmet veren 212 656 96 96 numaralı Acil Yardım Hattı’na bağışlanacak.

GÜNÜN AJANDASI

Haberin Devamı

Börtecene’den yeniler
RESSAM Tülay Tura Börtecene, 51’inci sanat yılını Mine Sanat Galerisi’ndeki iki sergiyle kutluyor. Caddebostan Mine Galeri’deki sergi 21 resimden oluşuyor ve “Yeniler” adını taşıyor. Nişantaşı’ndaki mekanda sürecek olan sergi ise sanatçının daha önceki dönemlerde yaptığı resimleri bir araya getiriyor. Sergilerin ilki Nişantaşı’nda bugün; ikincisi ise 8 Mart Pazartesi günü Caddebostan’da sanatseverlerle buluşacak. Her iki sergi de Mayıs ayına kadar Mine Sanat Galerisi’nde izlenebilecek.

Kaplanoğlu filmleri

60. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde ‘Yusuf Üçlemesi’nin son filmi “Bal” ile “Altın Ayı” ödülüne layık görülen Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun filmografisinden seçilen dört film, Mart ayı boyunca Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde izleyici buluşacak. Meleğin Düşüşü (7 Mart’a kadar), Yumurta (9– 21 Mart), Süt (23 – 28 Mart) ve Herkes Kendi Evinde (30 Mart – 4 Nisan) tarihleri arasında geösterilecek. Seanslar: 14.00 – 16.30 – 19.00 ve gösterim ücretleri 4-2 TL.

Pinokyo sahnede

Haberin Devamı

ETİ’nin çocukların kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, onları tiyatro sanatı ile buluşturmak amacıyla 2001 yılında hayata geçirdiği ETİ Çocuk Tiyatrosu; 6 – 7 Mart tarihlerinde Bayrampaşa Belediyesi Yücel Çakmaklı Kültür Merkezi’nde, 13 – 14 Mart tarihlerinde ise Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahne alacak. ETİ Çocuk Tiyatrosu’nun bu sezon sergilediği Pinokyo, Türkiye çapında 1 milyondan fazla çocuğa ulaştı.

Pastoral senfoni

BİLKENT Senfoni Orkestrası Beethoven’ın “Pastoral” başlıklı 6. Senfoni’sini Ankara ve Erzurum’da seslendirecek. Bugün Ankara’da, 8 Mart’ta Erzurum’da gerçekleşecek konserleri BSO Sanat Yönetmeni ve şefi Işın Metin yönetecek.Beethoven’ın programlı senfonisi “Pastoral”in seslendirileceği konserlere, The Times tarafından “nefes kesici” olarak yorumlanan Ukraynalı keman sanatçısı Dima Tkachenko solist olacak. www.bso.bilkent.edu.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!