Bunun adı Bizans oyunu

Güncelleme Tarihi:

Bunun adı Bizans oyunu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2010 00:00

Ercan Saatçi sordu Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil yanıtladı

Haberin Devamı

UĞUR DÜNDAR: Türkiye’de futbol sadece sahada oynanmış olsa, şampiyon adayım banko “Bursaspor” diyebilirdim. Bursaspor güzel futbol oynayarak sağladığı başarıyı, futbola karşı oynanan oyunları engellemede de gösterebilirse,  şampiyonluk ipini göğüsleyebilir!

YILMAZ ÖZDİL: Bursaspor’un yakaladığı başarının geçici değil, kalıcı olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki sene, gerileyeceğine, üstüne koyacağını düşünüyorum… Ve, en çok da, haksız yere iftiraya uğrayıp “ırkçı, saldırgan” ilan edildikleri için şampiyon olmalarını istiyorum.

-  Geçtiğimiz iki sezon Sivasspor’un yapamadığını Bursaspor yapabilir mi? Yani şampiyon olabilir mi?
UĞUR DÜNDAR Türkiye’de futbol sadece sahada oynanmış olsa, şampiyon adayım banko “Bursaspor” diyebilirdim. Bursaspor güzel futbol oynayarak sağladığı başarıyı, futbola karşı oynanan oyunları engellemede de gösterebilirse,  şampiyonluk ipini göğüsleyebilir! Ancak bu alandaki oyunun futbola benzer bir yanı yok. Çünkü bu oyunun adı, Bizans Oyunu!.. Bu nedenle Bursaspor’un işi çok zor!
YILMAZ ÖZDİL Sivas’la Bursa’yı kıyaslayan, yanlış hesap yapar… Sivas’ı küçümseme manasında söylemiyorum, Bursa potansiyel olarak İstanbul kalibresinde bir şehir… Bu yakaladıkları başarının geçici değil, kalıcı olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki sene, gerileyeceğine, üstüne koyacağını düşünüyorum… Ve, en çok da, haksız yere iftiraya uğrayıp “ırkçı, saldırgan” ilan edildikleri için şampiyon olmalarını istiyorum. Ben kalbi, Trabzon için atan bir İzmirliyim… Çünkü, eğer Göztepem yoksa, Bizans’ı kim tahtından indirecekse, onu tutarım… Bu seneki Anadolu kahramanım Bursa… Forması odamda asılı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Gökhan Zan’ın yokluğunu iyi değerlendirdi!

-  G.Saray, Kewell, Baros ve Gökhan Zan gibi oyuncuların yokluğuna rağmen ligde 4 puan öne fırladı. Bu fark Galatasaray’ın geniş kadrosundan mı, yoksa Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın kötülüğünden mi kaynaklanıyor?
UĞUR DÜNDAR Kewell ve Baros çok iyi futbolcular. Ama Gökhan Zan’ın yokluğu kayıp değil, kazanım oldu. Lucas Neill’ın gelmesi, puan kazandırdı. Beşiktaş geç de olsa toparlıyor. Doktorlar umutsuz hastalara “her şeyi yiyebilirsiniz, hatta tuzlu balık bile!” derler ya, maalesef Fenerbahçe o durumda. Ama Allah’tan umut kesilmez!. Ben derbileri kazanarak arayı kapatacağını düşünüyorum.
YILMAZ ÖZDİL Fırsat bu fırsat, Gökhan Zan’ın yokluğunu çok iyi değerlendirdi Galatasaray. Servet Çetin de 3-4 hafta olmasa, şampiyonluğu garantiler. Bu ikisi yine bir araya gelirse, Rijkaard’ın işi zor!

Haberin Devamı

Dağıtın bu çeteyi

/images/100/0x0/55ea38c6f018fbb8f8724263

-  Kongrede verilen üç yıl üst üste şampiyonluk sözü... Bu sözü tutmak için alınan teknik direktör ise daha önce kovulan Daum. Sonuçlar ortada... Aziz Yıldırım’ın bir bildiği mi var?
UĞUR DÜNDAR Aziz Yıldırım’ın o sözü verirken içten olduğu konusunda en ufak bir kuşkum yok. Ama en büyük talihsizliği, çevresinde kendisine doğruları çekinmeden söyleyebilecek “akil” insanların yokluğu! Peki Daum’u niçin tercih etti? Hoca Türkiye’yi, bizim futbolcuları yakından tanıyor. Ayrıca Daum’un,  kolayca tembelleşen  Brezilyalılar’ı, bildiğimiz Alman disipliniyle hizaya sokabileceğini düşündü!. Ancak Zico’yu yiyen Brezilyalı çete, Daum’u da esir almayı başardı. Bana göre Fenerbahçe tarihinin  gelmiş geçmiş en büyük başkanı olan Yıldırım, Zico ile birlikte, Alex de dahil olmak üzere  tüm Brezilyalılar’ı göndermeli ve Fenerbahçe’ye bambaşka bir hüviyet kazandırmalıydı... Bunu yapmadığı gibi, Cristian ve Santos gibi iki kamburu daha takımın sırtına yükledi. Özer, Lugano ve Uğur’un sakatlanmış olmaları da büyük şanssızlık. Peki bundan sonra ne olur? Futbol hayat gibidir! Bütün mucizeler mümkündür. Ama mucizenin olması için de, herkesin silkinip kendine gelmesi gerekir.
YILMAZ ÖZDİL Geçen hafta bu sayfada, “Daum Antalya’yı çalıştırsın küme düşer, Eskişehir’i çalıştırsın, döverler, Karabük’ü çalıştırsın, çıkaramaz” demiştim; küfür etmişlerdi… Sizin bu sorunuzu, bana küfür eden Fenerbahçeli arkadaşlara ithaf ediyorum.

Haberin Devamı

Alex’in oynadığı futbol demode

-  Alex’in oyun stili belli. Birçok maçta F.Bahçe’yi kurtarmasına rağmen, takımı bir kişi eksik mi bırakıyor?
UĞUR DÜNDAR Alex, F.Bahçe’nin prangası haline geldi! Çok yetenekli, zeki, ama tembel!.. Oynadığı futbol demode.. Bakın Avrupa’nın önde gelen takımlarına. Acaba Alex gibi durarak oynayan kaç futbolcu var? “Ben koşan bir futbolcu olsam Real Madrid’de oynardım!” diyor… Ne demek bu? Demek ki Alex’i oynatan F.Bahçe, hiçbir zaman Real Madrid gibi iddialı olamayacak! Öylesine tembelleşti ki, Lille maçında voleyi çakıp kaleciyi de topla birlikte ağlarla buluşturmak yerine, çömelip topun kafasına gelmesini bekledi! Çoğu maçta terlediğini bile sanmıyorum. Üç yıl önceki fotoğraflarına bakın, çalışmamaktan beli kalınlaştı, baseni genişledi!
YILMAZ ÖZDİL Sorun Alex’in varlığı değil aslında, Lugano’nun yokluğu… Ben tribünden 11 kişi çıkarayım, Lugano’suz Fener’e gol atarız.

Haberin Devamı

Ağlayacağına topunu oynasın

-  İbrahim Toraman, “Milli Takım’a seçilme kriteri nedir anlamıyorum. Milli Takım bana yasak mı?” diyor. Haklı mı?
UĞUR DÜNDAR İbrahim Toraman maçlarda sürekli konuşuyor. Ağzının kapandığı zamanlarda da eli, kolu çalışıyor. Galatasaray derbisinde Mehmet Topal’ı, Fırat Aydınus’a göstere göstere, el enseyle  “tuş”a getirmesi, hala gözümün önünde. Futbolu el kol yerine sadece ayaklarıyla oynadığı zaman, hakikaten iyi futbolcu. Aksi taktirde Beşiktaş’ta yıllarca oynayamazdı.  Bence bu haliyle milli olabilir, ama grekoromen güreş takımında!
YILMAZ ÖZDİL Çenesi kadar ayakları çalışsa, Milli Takıma da alırlardı herhalde… Ağlayacağına topunu oynasın.

Haberin Devamı

Daha da gelmem Filistin maçına

-  Filistin Basketbol Milli Takımı’nın başına İsrailli antrenör getirildi. Spor, sevgi ve kardeşlik midir?
UĞUR DÜNDAR Siyasetçiler saf dışı kalsa, sporcular dünyayı cennete çevirebilir. Münih Olimpiyatları’nda (1972) Filistinli teröristler İsrail kampını basmış ve sporcuları öldürmüşlerdi. Ben de TRT naklen yayın ekibiyle birlikte oradaydım. Şimdi aynı Filistinliler, İsrailli antrenöre takımlarını teslim ediyorlar. Buna spordan başka hangi güç muktedir olabilir? Yaşasın spor, yaşasın barış, sevgi ve kardeşlik.
YILMAZ ÖZDİL Van münüt o zaman… Daha da gelmem Filistin maçına!

Aydınus tribüne çıksın

-  F.Bahçeliler Fırat Aydınus’un, Beşiktaş-F.Bahçe, Beşiktaş-G.Saray ve İstanbul BŞB-F.Bahçe maçlarında verdiği kararlarla ligin kaderiyle oynadığını iddia ediyor. Haklılar mı?
UĞUR DÜNDAR Fırat Aydınus tavır ve davranışları, yanlış kararlarıyla bende, hakemden çok “taraftar” izlenimi bırakıyor! Bu nedenle stadyumlardaki yeri saha içi değil, tribünler olmalı! Orada dilerse amigoluk bile yapabilir! Aydınus gibilere “iyi hakem” dersek, gerçekten iyi hakem olanlara büyük haksızlık yapmış oluruz! Aksi taktirde Collina’ya “Sen hakem değil, berberdin!” mi diyeceğiz?.. Size sorarım böyle bir hakeme (!) yarım milyar dolarlık bir sektörün kaderiyle oynama hakkı, dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde verilir? Düdüğü çal ve bir takımı yarışta saf dışı bırak! Nerede görülmüş böylesine yanlış yapma özgürlüğü? Fenerbahçe’nin Belediyespor karşısında oynadığı berbat futbolla mağlubiyeti hak etmiş olması ayrı, Aydınus’un yaptığı büyük yanlışlar, ayrı olarak değerlendirilmeli… Büyükşehir, galibiyeti hak eden bir oyun oynadı.
YILMAZ ÖZDİL Abdullah Avcı’yı kutluyorum… 17 Yaşaltı Milli Takımımızı dünya dördüncüsü yapmayı başaran Avcı’nın, sıradan bir Avrupalı olan Daum’u avlaması çok da anormal bi şey değil. Yanlış hatırlamıyorsam, iki sene önce, 22 maç üst üste kazanamamıştı Abdullah Avcı ve buna rağmen kovulmamıştı. Yerli teknik direktörüne sahip çıkan, ona inanan Belediyespor yöneticilerini ayrıca kutluyorum. Fenerbahçe, herkesi düşman ilan edeceğine, biraz dönsün “Biz doğru hocayla mı çalışıyoruz” diye kendine baksın. Türk basını da, lütfen, Fener kaybetti diyeceğine, Belediye kazandı diyebilmeyi öğrensin artık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!