İddianamenin yarısı gizli tanıklardan

Güncelleme Tarihi:

İddianamenin yarısı gizli tanıklardan
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2010 00:00

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekili Taner Aksakal’ın hazırladığı 61 sayfalık iddianamede, 6 sayfalık ekler çıkarıldığında tam 20 sayfa, 12 gizli tanığın ifadelerinden oluşuyor. Öne çıkan iddialardan biri ise, ‘ıslak imza’ olayının kahramanı Albay Dursun Çiçek’in “Yıllardır hiç gitmedim” dediği Erzincan’da bir otelde, benzer bir isimle konakladığı. İşte iddianameden öne çıkan detaylar:

DAVADA 11’i tutuklu 14 sanık var. Sanıklardan biri sivil, biri başsavcı, biri orgeneral, ikisi albay, biri binbaşı, biri üsteğmen, dördü astsubay, üçü Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu. 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk 7,5-15 yıl, Başsavcı İlhan Cihaner 5-28 yıl, 12 sanık 7,5 20 yıl arasında değişen ağır hapisle yargılanacak.

İddianame tam bir gizli tanıklar belgesi görünümünde. 6 sayfalık ekler çıktığında 55 sayfanın 20 sayfası 12 gizli tanığın ifadelerine ayrılmış.

İddianamede Başsavcı Cihaner’in tutuklanmasına göndermeyle “Yakalandığı an örgüte üye olma suçunu işledi” yorumu yapıldı.

CD’DEKİ CEMAAT FİŞLEMELERİ

Muvazzaf askerlerle ilgili mahkemenin, TCK 314’teki silahlı terör örgütü üyeliği suçundan özel yetkili ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerektiği vurgulandı.

Şüpheli Oran Esirger’in evinde bulunan gizli formatlı bir CD’de, Gülen Cemaati’ne ait ışık evleri, bağlı kurum ve okullardaki öğrenci, eğitmen, abiler ve ablalar adıyla cemaat üyeleri, cemaatle irtibatlı memur ve esnafın fişlendikleri, İsmailağa Cemaati’nin de fişlendiği belirtildi.

CEMAATÇİ YARBAY MİT İNFAZ LİSTESİNDE

İddianamedeki MİT’çiler, Kurdoğlu Cemaati’nin evlerine giden Doktor Yüzbaşı Yıldırım’ın çantasına silah ve illegal kitap konulması için cemaatten bir muhbire baskı yapmak, bu yüzbaşının ordudan atılmasını sağlamakla suçlandı.

Cemaat evinde kaldığı öne sürülen Yarbay Cemal Erdoğan’ın, aynı MİT’çilerin infaz listesinde olduğuna dair gizli tanık ifadesine yerverildi. Yarbay Erdoğan’ın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın kardeşi olduğu kaydedildi.

KALEM KAMERAYLA GİZLİ SAVCI ÇEKİMİ

Gizli tanık ‘Munzur’, Astsubay Şenol Bozkurt’un kendisine bir kalem kamera vererek, İliç Savcısı Bayram Bozkurt’u, Erzincan’daki kafesinde kadınlarla görüntülemesini istediğini öne sürdü.

Gizli tanık ‘Munzur’, Astsubay Şenol Bozkurt’un kendisini Van’a gönderip, 17 silahı tuzlu peynirlerin içinde getirmesini istediğini öne sürdü.

Aynı tanık, Albay Dursun Çiçek’i Erzincan’da havalimanında karşıladığını, kendine ait kafeye getirip onunla sohbet ettiğini söyledi.

ERZİNCAN KARIŞACAK TEM’E BASKIN OLACAK

CHP’li Ahmet Ersin’in “savcı Osman Şanal’ın baskısıyla ifade verdi” iddiası üzerine, gizli tanık ‘Munzur’un 23 Şubat günü yeniden çağrılıp ifadesinin alındığı ortaya çıktı. ‘Munzur’un Savcı Şanal’a verdiği ifadeyi doğruladığı öne sürüldü.

Gizli tanık ‘Hazar’, bir MİT mensubunun kendisine, “Yakında Erzincan karışacak, TEM Şube’ye operasyon yapılacak” dediğini öne sürdü.

MÜHİMMATI İHBAR EDEN BALIKÇININ ‘ŞÜPHESİ’

Erzincan’daki Gönye Barajı’nda bulunan mühimmatı balık tutarken görüp tanıdığı Z. adlı polise ihbar ettiğini söyleyen kişi, gizli tanık ‘Gönye’ adı ile ifade verdi. Gizli tanık, mühimmata zarar gelmemesi için beklediğini, “Ergenekon terör örgütüne ait olabileceklerini düşünerek” polise ihbar ettiğini söyledi.

GENÇOĞLU, KÜÇÜK’LE KONUŞTU MU

Tutuklu Kıdemli Albay Recep Gençoğlu için, “İstanbul’da Eergenekon Tereör Örgütü dosyasında kovuşturulan şüpheliler Veli Küçük, Murat Eke, Mehmet Ülger, Taylan Özgür Kırmızı, Atilla Uğur, Şener Eruygur, Hayrettin Ertekin, Hamdi Gökhan Ecevit, Emin Caner Yiğit ile çok sayıda telefon görüşmesinin bulunduğu anlaşılmıştır” denildi.

SİYASİLERİN EŞLERİYLE İLGİLİ SUNUM

Astsubay Ahmet Saraçlar’a ait hard diskte, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile eşleri hakkında bir sunum ele geçirildiği, bu sunumda Başbakan ve eşinin lüks alışveriş merkezlerinde mağaza kapattıracak derecede gösterişe düşkün olduklarına dair değerlendirmeler olduğu yer aldı

Sunumda bakanlar Bülent Arınç, Binali Yıldırım, Cemil Çiçek, Recep Akdağ ve Hilmi Güler, Mehmet Ali Şahin, Ali Babacan, Kemal Unakıtan’ın eşleriyle ilgili, “Eşleriyle tanıştıktan sonra kapandılar” değerlendirmesinin olduğu belirtildi.
/images/100/0x0/55ea88fef018fbb8f886525e


DURSUN ÇİÇEK OTELDE KONAKLADI MI?

Eklerdeki ‘Klasör 3’te, Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’e ait Erzurum’daki otel kaydına dikkat çekiliyor, “Konaklayanın 1977 doğumlu olması nedeniyle İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı hazırladığı iddia edilen Çiçek’le isim benzerliği olduğu değerlendirilmiş olup, İstanbul C. Başsavcılığı’na kimlik bilgileri için yazı yazılmıştır” deniliyor. (Bilgi notu: Albay Çiçek 1960 doğumlu.)

Gözaltına aldıklarını gizli tanık mı yaptı

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yetkileri alınan Erzurum Savcısı Osman Şanal, Başsavcı İlhan Cihaner ile yetki tartışması yaşadığı 2009 yılı başlarında Erzincan’da Gülen ve İsmailağa cemaatlerine mensup bazı kişileri gözaltına aldırdı. Bu kişiler daha sonra serbest bırakıldı. Başsavcı Cihaner, “Biz bu kişileri izliyorduk, soruşturmamı ifşa etmek için gözaltıları yaptırdı” diyerek Savcı Şanal’ı HSYK’ya şikayet etti.
m Savcı Şanal’ın gözaltına aldırdıkları arasında 3 TOKİ çalışanı ve 4 muhtar da vardı. İddianamede gizli tanık ‘Ethem’ TOKİ çalışanı olduğunu belirtiyor, şüpheli bir astsubayın kendisinden ‘ülkücüleri sokağa dökmesini’ istediğini öne sürüyor. 12 gizli tanık var ve bu tanıkların gözaltına alınıp bırakılan isimler olduğu öne sürülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!