Hey Dış Ticaret borsaya açılacak

Güncelleme Tarihi:

Hey Dış Ticaret borsaya açılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2010 04:11

Hey Group iştiraki Hey Dış Ticaret'in Ekim 2010'da halka arzı planlanıyor.Ekim ayında 200 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşacağı hesaplanan şirketin yüzde 25'lik hissesi, halka açılacak. Halka arz edilen kısımdan elde edilecek gelir sermayeye katılarak, şirketin altında yer alan grup firmalarına finansal destek sağlanacak.

Hey Group Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş, konuya ilişkin soruları yanıtlarken, Hey Dış Ticaret'in altında şirket üzerinden ihracat yapan 70 tane firma bulunduğunu, ekim ayında firma sayısının 100'e ulaşmasını beklediğini ifade etti.

Dış ticaret şirketlerinin, yurt dışında Türkiye'de olduğundan daha fazla tanındığını anlatan Bektaş, halka arzda, büyüklüğün önemli olduğuna işaret etti.

Bektaş, “Ekim ayında büyüklüğümüzün 200 milyon dolar civarında olacağını düşünüyoruz. Halka arz tutarı 50 milyon dolar olacak, yüzde 25'lik kısım. Halka arz edilen kısımdan gelecek para sermayeye katılacak. Sermayeye katılması, grubun, dış ticaret işinin daha büyümesi demek” diye konuştu.

Halka arzı 6 aydır düşündüklerini dile getiren Bektaş, dış ticaretin yeni ve dinamik olmasının daha hızlı halka arzı gerektirdiğini, önümüzdeki yıllarda turizm, bilişimi içeren diğer grup şirketlerinin halka arzının süreceğini söyledi.

Bektaş, Hey Dış Ticaret'in bu şekilde, altındaki grup firmalarına finansal destek sağlayacağına işaret ederek, halka arzda iki kat talep beklediğinin altını çizdi.

“ORTA DOĞU'DAN ORTAKLIK TEKLİFLERİ ALIYORUZ”

Süreyya Sıtkı Bektaş, halka arza yurt dışından da çok talep olacağını bildiğini, görüştükleri firmaların duyduklarında konuyla ilgilendiklerini belirterek, “Talebin yüzde 30'unun yurt dışından olur gibi geliyor. 15-20 yıldır çalıştığımız dev gibi firmalar var. Çok tanınıyoruz” dedi.

Halka arz konusunda konjonktürün önemine işaret eden Bektaş, Koza Altın'ın arzının başarısını yakalamalarının mümkün olduğunu kaydederek, “Elde edilen parayı sermayeye katacak olmamız, sosyal projelere ağırlık vermemiz, yeni sosyal projeler de getirecektir bu anlamda. O yönden yabancının ilgisini daha çok çekiyor” diye konuştu.

Bektaş, 2011'de ikinci bir firmayı halka arz ettikten sonra Hey Dış Ticaret'in halka açıklık oranda artış olabileceğini ancak, ikinci firmanın halka arzı için en az 6 ay-1 yıl süre geçmesi gerektiğini söyledi.

Orta Doğu sermayesinin Türkiye'de sektör ayırt etmeksizin talepte bulunduğuna dikkati çeken Bektaş, kendilerine de doğrudan ortaklık teklifi geldiğini ancak halka arzdan önce bu konuyu düşünmediklerini bildirdi.

Bektaş, bugünlerde tüm sektörlerle ilgili olarak Orta Doğu'dan büyük bir sermaye girişi olabileceğine değinirken, Türkiye'ye yurt dışından büyük ilgi olduğunu vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!