Rober Hatemo 'T sahne'de

Güncelleme Tarihi:

Rober Hatemo T sahnede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2010 14:24

En son ne zaman bir gazinoya gittiniz? Ben geçen hafta. Rüya gibi bir geceydi, bu hafta da bir başkasına gidiyoruz. Var mısınız?

Haberin Devamı

Savaş ÖZBEY
 
Hayatımda ilk kez bir gazinodan içeri adım attığım anı hiç unutamıyorum. Annemle babam, o sonbahar akşamı, kardeşimle beni de yanlarına almışlar, Yalova sahilindeki o aile gazinosundan içeri girmiştik. Henüz sokağa çıkma yasakları başlamamış ama 80 İhtilali’nin eli kulağında.
Beyaz örtülü, tahta masanın etrafındaki ızgaralı tahta sandalyelere yerleşmiş, siparişlerimizi vermiştik. Babama rakı, anneme bira, kardeşimle bana portakal ve vişne suyu. Annemin “Sakın arsızlık edip ikinciyi istemeyin, burası çok pahalı” tembihleriyle birlikte...

Halbuki vişne suyunun yüzüne bakacak halim mi var! Sahnedeki dansöze öyle aşık olmuşum ki, gözlerimi alamıyorum. O incecik, bembeyaz bileklerin kıvrılışı, kendi etrafında dönerken bana fırlattığını sandığım o son bakış, savurduğu zaman Türkan Şoray’ınki gibi savrulup dudaklarına takılan o bir tutam kumral saç...
“Bu kız evli midir acaba?” dediğimde o kadar eğlenmişti ki bizimkiler benimle... Dansözden sonra çıkan Uğur Böcekleri’nden çok, bana gülmüşlerdi o gece.

Haberin Devamı

DANSÖZE-ORTANTALE DOYDUM

Yıllar yıllar sonra, en son geçen hafta Saraçhane’deki tarihi Gar Gazinosu’na gittik iki arkadaş. Ama caaanım tarihi gazino doldur-boşalt turist mekanı olmuş. O turistik şovlar sırasında Şevket Abi’yle eski günleri konuşmayı tercih ettim. Şevket Abi, 1965’ten beri Gar Gazinosu’nun kapısında duran görevli. Jilet gibi, tam bir İstanbul beyefendisi. Ben sordum, o anlattı, uzun uzun Zeki Müren’leri, Emel Sayın’ları ve Bülent Ersoy’lu geceleri...
Asıl eğlence turistler gittikten sonra başladı. Bizim gidiş nedenimiz hepinizin çok sevdiği birinin doğumgünü. Fakat sözüm var, adını vermeyeceğim. En yeni yetmesinden en meşhuruna kadar üç kuşak dansöz toplanmıştı onun doğumgünü için o gece Gar Gazinosu’nda. Beni bir düşünsenize! Gazinonun sahibini ve garsonları saymazsanız onca dansözün içinde tek erkeğim. Aklıma 1980 yılının o efil sonbahar gecesi geldi. Bir değil, 40 dansözün arasında eğlendim, eğlendim, eğlendim. Rüya gibiydi. Allah peşinden ihtilal getirmesin!

Haberin Devamı

AL JAMAL GAZİNO OLUYOR

İstanbul Maçka’daki çöl rüzgarı Al Jamal, önümüzdeki çarşamba akşamı bir geceliğine eskilerin aile gazinosuna dönüşüyor. Mekanın sahibi İzzet Çapa, belli ki pek eğlenmiş bu geceyi hazırlarken: Tıpkı Fahrettin Aslan’lar, Osman Kavran’lar, Hasan Ekici’ler zamanındaki gibi sigaracı, çiçekçi kızlar ayarlanmış, normalde bedava olan tuvaletin kapısına helacı kadın konulmuş; varaklı, simli-straforlu sahne dekoru yapılmış... Gazino gecesi, saz ekibi ve sazendelerle başlayacak. Peşinden uvertür ve türkücü... Komedyenler ve nihayet assolist olarak da Robeeeeeer Hatemoğğğ...

T ŞEKLİNDE SAHNE KURULDU

Hatemo için mekana bir “T” sahne kurulmuş. Hatırlarsınız, bu T sahneyi, seyircisiyle daha içiçe olabilmek için Zeki Müren icat etmişti. Biz de affına sığınırak, Robert Hatemo’nun kafasını Zeki Müren’in o ünlü sahne kıyafetine montajladık. Rober’le ne alakası var canım, Zeki Müren’in affına sığınarak! Meraklısına söyleyelim, aile gazinosunda fiks mönü 165 lira olacak. (212) 219 65 30.

Haberin Devamı

Public’te güpegündüz parti

Adına Day Light Disco diyorlar. Dellaytdikso gün ışında disko demek. Tıpkı 80’lerin “çay”ları gibi. 16.00-20.00 arası 4 saat sürüyor. Her cumartesi şehrin başka bir mekanını dolaşıyor. İlki geçen hafta Kuruçeşme Fun Fatale’deydi. Gidemedim ama gayet kalabalıkmış. Bugün sıra Şişhane’deki şu meşhur Public’te. (212) 251 51 31.

ŞEHİRDE CUMARTESİ ATEŞİ

ELEKTRONİK SEVENLERE
Koşan piliçler Indigo’da
Müzik, moda ve görsel sanatları birleştiren canlı şovlarıyla, electro-clash ikilisi Chicks On Speed, bu gece Indigo’da. Girişler 20-30 lira. (212) 245 13 07.

ROCK SEVENLERE
Colpa J. Joker Balans’ta

Hayat Senin albümüyle rock ve pop’u harmalayan Colpa grubu bu akşam 21.00’de Galatasaray Jolly Joker Balans’ta. Biletler Biletix’te 28 lira. (216) 556 98 00.

Haberin Devamı

TÜRKÇE SEVENLERE
Oldies Life Roof’ta

DJ Hakan Küfürdür ile 70, 80 ve 90’ların en sevilen nostaljik Türkçe pop parçaları bu akşam 21.00’de Taksim, Life Roof’ta. Girişler 20 lira. (212) 293 66 15.

GELENEKSEL SEVENLERE
Volkan Konak BGM’de

Karadeniz’in romantik çocuğu Volkan Konak, bu akşam saat 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde çıkıyor. Yalnız biraz pahalı, biletler 45-83 lira. (216) 384 72 10.

ANADOLU’DA BU GECE

Bedük Ankara’da
Bedük yeni albümü Go’nun lansmanı için bu akşam 22.00’de Kavaklıdere, 312-Arena’da. Biletler 30-40 lira. (312) 425 14 14.

Cem Adrian İzmir’de
Yerli Farinelli, sevenleriyle bu akşam 20.30’da Bornova Noxx Clup’ta buluşuyor. Biletler Biletix’te 23 lira. www.biletix.com 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!