Mısır'dan davet var

Güncelleme Tarihi:

Mısırdan davet var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2010 10:41

Yurtiçinde yapılacak tatil fiyatına yurtdışına çıkmak, aynı anda deniz, tarih ve kültür turizminden faydalanmak isteyenler, cazip fiyatları ve taksit imkanları bulunan Mısır turlarını tercih edebilir.

Turizmde 2010 yılını yatırım yılı olarak belirleyen Mısır, Türkiye'den gelecek turist sayısını artırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda İstanbul'daki “14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na da (EMITT) katılan ülke, reklam ve tanıtıma ağırlık vererek Türkiye'den turist çekmeyi planlıyor.

Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken,Türkiye'den Mısır'a geçen yıl 4 bin 500 kişiyi götürdüklerini söyledi. Mısır'ın bu yıl turist sayısını artırmaya yönelik tur operatörlerine gazete ilanları ve getirilen kişi sayısı bazında toplam 270 bin dolarlık bir teşvikte bulunacağını ifade eden Özkar, Prontotour'un da yaptıkları görüşmeler sonucu bu teşvikten yararlanacağını belirtti.

Yapılacak teşviğin büyük bölümünün reklam harcamaları için kullanılacağını ifade eden Özkar, “Sektörün paket tur satış totalinde yüzde 40'lara varan bir satış yüzdemiz olduğu için, teşviğin büyük bir kısmının bize verilmesi ön görülüyor” dedi. Mısır'ın 11 Şubatta İstanbul'da düzenlenen “14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”na katılarak reklam ve tanıtım yaptığını anımsatan Özkar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok ciddi miktarlarda yaklaşık 200 bin TL'lik gibi bir reklam harcaması yaptılar. Mısır'ı tanıtan ve EMITT Fuarı'nın sponsoru olduklarını anlatan bir
çalışmaydı bu. 2010 yılında bu reklam çalışmalarını bilboard ve gazete ilanlarıyla sürdüreceklerini belirttiler. Bizlerden de tur operatörü olarak destek bekliyorlar.
Açıkçası 'turist sayısını şu kadar yüzde artıralım' gibi bir hedeften ziyade 2010 yılını biraz da yatırım yılı olarak görüyorlar. Yapılacak reklamlarla acenteleri teşvik ederek, gerek acentelerin eski müşterilerine gerekse onların yapacağı reklamlarda Mısır'ın ön planda tutulmasını, uygun fiyatta olduğunu, yurt içi fiyatına orada tatil yapılabileceğini insanlara anlatmak istiyorlar.”

“AMAÇ, İNSANLARIN AKLINA MISIR'I SOKMAK"

Reklam kampanyasındaki diğer bir amacın da Mısır'a gitmeyi hiç düşünmeyen insanların aklına bu ülkeyi sokmak olduğunu vurgulayan Özkar, bu doğrultuda Mısır'ın imajını artırmaya yönelik çalışmalar yapılacağını belirtti.

Mısır Turizm Bakanlığının belirlediği “Her şeyin başladığı yer” sloganının çok doğru olduğunu ifade eden Özkar, “Dünyada her şeyin başladığı yer olarak nitelendirilen 5 bin yıllık bir medeniyet olan Mısır'a, tarih, kültür gezmek isteyenler mutlaka gitmeli” dedi.
Mısır'ın her türlü zevke ve her türlü tatilciye hitap ettiğini vurgulayan Özkar, Avrupa'ya alternatif olarak gezilip görülmesi gereken bir yer olduğunu belirtti.

MISIR TURLARI

Özkar, 4 yıldır Mısır'a tur düzenlediğini, ilk yılda yaklaşık 500 kişiyi gezdirdiklerini söyledi. Bu turların tarifeli seferlerle yapıldığını anlatan Özkar, “Bugünlere göre fiyatlarımız biraz daha fazla idi. Örneğin şu anda 199 avroya satılan Kahire, İskenderiye Şarm paketleri o dönemde 499 avro ile 649 avro arasında değişiyordu” dedi.

Mısır'a götürdükleri Türk sayısının her yıl katlanarak arttığını dile getiren Özkar, rakamın bir yıl sonra 700'lere sonraki yıl 2500'e 2009 yılında ise 4500'e yükseldiğini bildirdi. Turları iki yıl önce tarifesiz uçak (charter) ile yapmaya başladıklarını belirten Özkar, şu bilgileri verdi:

“Kasım ayının 15'inden Martın başına kadar her hafta düzenli olarak Kahire, Şarm, İskenderiye charterini kaldırdık. O zamanlar ücrete herşey dahil değildi. Mısır'da 199 avrodan başlayan 499 avroya kadar değişen bir haftalık paketlerimiz var.

Burada yapılabilecek çok fazla ekstra tur var. Bu turlar 1 haftalık sürede 10-12 olabiliyor. Ekstralar 20 avrodan-60 avroya kadar değişiyor. Bir haftalık turlarda 4 akşam yemeği dahil. Misafirlerimiz 3 akşam yemeğini ve 7 öğle yemeğini kendileri alıyorlar. Mısır ekonomik bir yer olduğu için çok fazla para harcanmıyor. Buraya gelenler aşağı yukarı kişi başına 300 avro yanlarında getirse yeterli oluyor.”

“YURT İÇİ TATİL FİYATINA YURT DIŞI FIRSATI”

Mısır'a gelmek için en uygun zamanın Şubat ile Haziran ayı arası olduğunu dile getiren Özkar, “Haziran ayından sonra sıcaklıklar arttığı için dolaşmak biraz sıkıntılı olabiliyor. Ancak yaz aylarında buradaki deniz kıyılarında da yurt içine alternatif tatil yapılabilir” diye konuştu.
199 avrodan başlayan ekonomik turlardaki amaçlarının sürekli yurt içinde tatil yapan kişilerin, çok düşük rakamlara ve taksit imkanlarıyla yurt dışına çıkmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Özkar, Türk tatilcilerin “bir ülkeye bir kez gideyim her yerini göreyim” mantığıyla hareket ettiklerini söyledi.
Özkar, sundukları bir haftalık paketlerde tarih, kültür, deniz ve güneş gibi birçok seçeneğin bulunduğunu belirtti.
Gezginlerin, ülkeye birkaç kez gelmiş olanların ise Mısır tarihinin yüzde 70'inin bulunduğu Luxor bölgesini tercih ettiğini anlatan Özkar, “Luxor Aswan arasında gemilerle nehir turu yapılan turlarımız da var. Bu turların fiyatları ise 699 ile 899 avro gibi fiyatlardan başlıyor bin 200, bin 300 avroya kadar yükselebiliyor” dedi.

YAPMADAN MISIR'DAN DÖNMEYİN

Özkan, Mısır'da gezilecek ve yapılacak çok şey olduğunu ifade ederek, şu tavsiyelerde bulundu:

“Kahire'de dünyanın 7 harikasından tek ayakta olan piramitler mutlaka gezilmeli. Turistlerin ilgisini çeken Khan-el Halili Çarşısı da görülmeye değer. Kahire Müzesi, kalesi ve kulesi de görülmesi gereken diğer yerler. Ülkenin tarihini merak edenler daha ziyade Luxor bölgesini tercih etmeli.

İskenderiye'de eski Osmanlı yerleşimlerinden biri. Görmek mümkün olmasa da İskenderiye Feneri'nin bulunduğu yerde yapılan kale, İskenderiye Kütüphanesi ve Muntaza sarayı gezilmeden bu şehirden dönmeyin. Ayrıca burada Akdeniz'den tutulan nefis balıkları tadabileceğiniz bir çok restoran var. Bu alternatifi de mutlaka değerlendirin.

Kahire'de gün boyu yapılan turun yorgunluğu keyifli bir akşam yemeği eşliğinde Nil'de yapılacak tekne gezisi ile atılabilir. Ayrıca Mısır'a özgü dansları ve müzisyenleri de dinlemek mümkün oluyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!