Google bunu nasıl yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Google bunu nasıl yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2010 14:32

Google, Maps ile dünyayı PC'nize taşıyor. Peki ama Maps'in nasıl çalıştığını hiç merak ettiniz mi.

Haberin Devamı

Google Maps'te gördüğünüz haritalar Google'ın iş ortakları tarafından hazırlanıyor, Google bu haritaları alarak hizmetinde kullanıyor.

Google'ın çalıştığı şirketlerden bir tanesi Tele Atlas ve navigasyon konusunda uzman bir firma. Goolge, Tele Atlas'ın haritalarının sok derece hassas olduğunu, kırsal bölgeleri de kapsadığını belirtiyor.

Google Maps, Google Earth'ten de yararlanıyor. Aslında iki hizmet birbirinin verilerini kullanarak daha güçlü hale geliyor. Google Maps uydu verilerinden yararlanırken, bir tarafta güncellenen veriler diğer tarafın da hizmetine sunuluyor.

Haritalarda işaretli olan yerler ise Amerikan Yellow Pages (Sarı sayfalar) gibi şirket ve hizmetlerden yararlanılarak işaretleniyor. İş yerleri ve bölgeler bu sayede bulunabiliyor, ancak Google henüz bu yerlerin tamamını işaretleyemediklerini belirtiyor.

Haberin Devamı

Sadece hazır şirket listelerinden faydalanılmıyor, kullanıcıların da Google Maps altında yer işaretleme imkanı var.

Bu sayede kullanıcılar kendilerini ilgilendiren yerleri işaretleyip, Google Maps'ten daha iyi yararlanabiliyorlar. İş yerini, gezdiği yerleri fotoğraflar ve videolar ile daha detaylı bir şekilde göstermek, insanları bu haritayı paylaşmaya çağırmak mümkün.

Bu tür paylaşımlar da ortak projeler üzerinde çalışan grupların koordinasyonunu kolaylaştırıyor. Aile içinde bile bütün soy ağacını Google Maps üzerinde işaretleyerek gözden geçirmek veya aileye dağıtmak mümkün.

Şirketler kendi bilgilerini eklemek için Mapplets hizmetinden yararlanıyor. Örneğin bir emlakçı harita üzerine konulan bir katman olarak satılık dairelerini işaretleyebiliyor.

Cep telefonu uygulamalarıyla da her yerden erişime imkan tanıyan bu tür Google hizmetleri hayatı kolaylaştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!