Bursa'da kurtuldu, 2 ay sonra Balıkesir'de öldü

Güncelleme Tarihi:

Bursada kurtuldu, 2 ay sonra Balıkesirde öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2010 11:10

Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki maden ocağında grizu patlamasında hayatını kaybeden Engin Tanrıkulu'nun 2 ay önce 19 kişinin öldüğü kaza nedeniyle Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Bükköy'deki maden ocağının kapatılmasının ardından Odaköy'deki ocakta çalışmaya başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

 

YİNE BALIKESİR YİNE FACİA - FOTO GALERİ

GRİZU FACİASINDA HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN FOTOĞRAFLARI

MADEN OCAĞINDA GRİZU PATLAMASI:  13 ÖLÜ  / WEB TV

BAŞBAKAN ERDOĞAN GRİZU PATLAMASIYLA İLGİLİ KONUŞTU / WEB TV

Engin Tanrıkulu'nun (26) yaşadığı Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Yaylaçayır köyünde hüzün hakim.
Kendisi de uzun yıllar madencilik yapan baba Emin Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Engin'in birçok ocakta görev yaptığını, Odaköy'den önce son olarak Bükköy'deki madende çalıştığını belirtti.

Bükköy'de kazanın meydana geldiği vardiyadan önce çalışması sayesinde oğlunun ölümden kurtulduğunu ifade eden Tanrıkulu, Engin'in Bükköy'deki maden ocağının kapatılmasının ardından Odaköy'deki ocakta çalışmaya başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Tanrıkulu, dün akşam namaz kıldıktan sonra dışarı çıktığında madende patlama olduğunu öğrendiğini, haberi aldığı an “Çocuklarım gitti” diye düşündüğünü kaydetti.

Bir süre sonra Engin'in ölüm haberini aldığını, ağabeyi Talat'ın yaralandığını öğrendiğini belirten Tanrıkulu, şöyle konuştu:
“Dün işe gitmeden önce de birlikte yemek yerken maden kazalarıyla ilgili sohbet açıldı. Engin son zamanlarda çok sık 'Bir gün maden kazası bizim de başımıza gelecek' diyordu. Kaza günü aynı konuşma geçince oğluma, 'Madene gitme, hayvanlara bak' dedim ama sigortalı işte çalışmak istediğini söyleyip işe gitti. Çok üzgünüz.”

Engin Tanrıkulu'nun 5 yıllık evli olduğu, 4 yaşında Fırat adında bir oğlu bulunduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!