Bahçeli’de trafik

BAHÇELİEVLER’de 6. ve 1. Caddelerin kesiştiği köşede oturuyorum.

Başkent Hastanesi hemen aşağı tarafımızda ve onun önünden çıkan araçların çoğu bizim köşeye doğru yöneliyor ayrıca belediye otobüsleride 6. Caddeden gelerek 1.Caddeye dönüyor. Bu durum tam bulunduğumuz köşede trafik karmaşasına, kavgasına neden oluyor.
Çok yakında Deneme Lisesi var. Ancak ne 1. Caddede ne de 6. Caddede kasis yok.
Belediye otobüsleri 6. Caddeden 1. Cadde’ye dönmekte çok güçlük çekiyorlar. 1. Caddeden gelen araçlar bir an önce geçmek istediklerinden belediye otobüsüne yol açmıyorlar. Üstelik yarım dönmüş belediye otobüsleri önünden geçip 6. Caddeye döndüklerinde de 6. Caddede sol şeridi ihlal eden bir başka araçla burun buruna geldikleri için ilerleyemiyor ve trafiği tıkıyor.
Yine bu tür geçişlerde, araçlar belediye otobüslerinin arkasına çarparak kazalara yol açıyor.
Aslında belediye otobüs şöförleri de bundan şikayetçiler.
İlgili ve yetkili kişilerin bu konuda bir şey diyeceklerini sanmıyorum. Çünkü onlar Bahçeli’nin çok katlı evlerle nüfusunun artmasına ve trafiğin bozulmasına yol açtılar.
Sorunun giderilmesi için; 1. ve 6. Caddelere şerit ihlali olmaması için şerit çizilmesi, 1. ve 6. Caddeye kasis konulması veya trafik ışıklarının kaldırılması çözüm olacaktır kanaatindeyim.
S.H.

Ekonomi iyi mi kötü mü


SONUNDA ekonomide de insanımızı başta medyamızın katkılarıyla, iki gruba ayırmayı başardık. Biri ekonomi çok iyi diyor. Diğeri felaket!
Kim haklı? Sekiz yıldır tartışa, tartışa bu günlere geldik
ÜFE, TÜFE...
Açıklanmaya görsün, hurra! Bunlar ekran karşısında yerlerini alıyorlar. Muhabirler canlı yayında, listeleri anında aktarıyorlar. Sanırsın altılı ganyan ya da süper loto sonuçları. Sonrası malum. Değerler kime göre iyi ise? Sorun yok. Eğer istenmeyen sonuçlar çıktı ise? İşte o zaman biraz işler zorlaşıyor
Ama taktik iki taraf içinde aynı: Çekirdek enflasyondan başlayıp sonra gidiyorlar gerilere. Nereye kadar derseniz? Daha kötüsünü bulduğun seneye kadar! Artık topla, böl, çarp, çıkar... Ne kadar matematiksel işlem varsa? Hepsini yapıp, kendi görüşlerinin doğruluğunu bir şekilde sağlıyorlar
Zaten bu kadar rakam karmaşasında anlamayanda anlamış görünüyor(!)
Her ay bu zırvaları hem de çok önemli medya kanallarından izliyoruz. Üstelik çok önemli, ekonomi uzmanı ve akademik kariyeri olan insanlardan dinliyoruz. Ama her nedense bir türlü gerçeklerle bağdaştıramıyoruz
Neden?
Nedeni basit
Rakamlar ve medya ne derse desin ekonomi hiçte göründüğü gibi değil.
Üreticilerimiz at ve eşek etini ticari meta olarak tekrar tüketime sundu!
Bundan iyi ekonomik gösterge ya da bunu anlamak için ekonomi profesörü olmaya gerek var mı?
Kazım ÇİLOĞLU

KISA... KISA...


ÖDP’liler ülkenin dört bir yanından Ankara’ya gelerek 20 Şubat Cumartesi ‘TEKEL İşçileriyle Dayanışma Günü’nde iki ayı aşkın zamandır süren eyleme destek olacaklar.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin 41. Dönem Olağan Genel Kurulu 19-20 Şubat 2010 tarihlerinde Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda yapılacak.

KEÇİÖREN’deki orta öğretim kurumlarndaki 35 bin öğrenciye Beden Eğitimi derslerinde uygulamalı olarak bowling eğitimi başlıyor. Mart-Aralık ayları arasında yapılacak proje için 75 beden eğitimi öğrtemeni antrenörlük eğitimi aldı.
Yazarın Tüm Yazıları