Başsavcı Cihaner tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Başsavcı Cihaner tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2010 00:00

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, makam odası ve lojmanı dün 6 saat süren aramadan sonra gözaltına alınıp Erzurum’a nakledilmişti. Cihaner sorgusunun ardından bu sabah tutuklandı. Erzincan Başsavcısı, Erzurum H Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Haberin Devamı

BAŞSAVCI 13 ŞUBAT KURTULUŞ GECESİNDE EŞİ VE KIZIYLA BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

CİHANER'İN EV VE MAKAMI BÖYLE ARANMIŞTI

İŞTE ARAMALARDAN SONRAKİ İLK GÖRÜNTÜLER /WEB TV

BAŞSAVCI CİHANER'İN BÜTÜN GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV  

ERZURUM Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal dün sabah erken saatlerde üç cumhuriyet savcısı ile Erzurum’dan Erzincan’a geldi. Şanal, Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nden aldığı arama kararını saat 10.30’da Erzincan Adliye Sarayı’nın dördüncü katındaki makamında oturan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’e verdi.    

4 savcı arama yaptı   

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/bassavci_gozalti.jpgMakam odasında arama sürerken Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, diğer savcıları, Cihaner’in, İnönü Mahallesi’ndeki Adliye Lojmanları’ndaki konutuna göndererek arama başlattı. Erzincan Adliyesi’nde arama operasyonu sessizce devam ederken, Cihaner’in evinin çevresinde sivil görevlilerin bulunması dikkat çekti. Özel Yetkili Savcı Şanal saat 14.00 sıralarında yanında Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Sarıgedik ve koruması olduğu halde Erzincan Adliye Sarayı’na girdi. Savcı Şanal’ın, Cihaner’in evinde sürdürülen arama çalışmalarına da bir süre nezaret ettiği belirlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı makamdaki aramalarda elde edilen belge, bilgi, not, CD ve bilgisayar kasalarına el konuldu. Görevliler, toplanan belgeleri sivil plakalı otomobille Emniyet Müdürlüğü’ne taşıdı.

Gözaltına alınıp götürüldü

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/hsyk_toplanti.jpgCihaner’in makam ve evinde yapılan arama saat 16.20’de tamamlandı. Saat 16.30’da ise Adliye Sarayı’ndan, önce Özel Yetkili Savcı Şanal çıktı. Bu sırada Adliye’ye gelen bir doktor, Cihaner’i sağlık kontrolünden geçirdi. Adliye Sarayı’nın valilik tarafına bakan girişinden Cihaner, yanında üç görevli olduğu halde çıktı. Beyaz otomobile bindirilen Cihaner, Erzurum’a götürüldü.

Tutuklandı

Haberin Devamı

Cihaner, yaklaşık 6.5 saatlik sorgusunun ardından, tutuklanma talebiyle Nöbetçi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Başsavcı Cihaner'i sorgulayan Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal ise 06.00 sıralarında Adliyeden çıkarak evine gitti. Saat 10.00 sıralarında da Cihaner tutuklandı.

Haberin Devamı

Avukatı yetki itirazı yapacak

BAŞSAVCI Cihaner’in avukatı Hamit Sekman, CMK’nın 250/3’te özel yetkili mahkemelerin görev alanı düzenlenirken, Yargıtay’ın yargılayacağı 1’inci sınıf hâkimlerin hariç bırakıldığına dikkat çekti ve usule aykırı yapılan gözaltıya itiraz edeceklerini açıkladı. Cihaner’in, “Ergenekon terör örgütüne üye olmak, resmi evrakta sahtecilik, iftira ve tehdit” suçlarından gözaltına alındığına ilişkin kararın tebliğ edildiğini belirten Sekman şöyle dedi: “Bu işlemlerin Tunceli’deki davayla ilgisi yok. O, Yargıtay’da. Başsavcı ve 1’inci sınıf hâkimlerle ilgili yargılamayı Yargıtay yapar. 250. madde kapsamında Özel Yetkili Savcılığın bu hususlarda yetkili olduğu söyleniyor, ama aynı düşüncede değiliz. İtiraz edeceğiz.”

Avukatı karara itiraz etti

Haberin Devamı

Avukat Hamit Sekman, müvekkili Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutukluluk halinin kaldırılması için başvuruda bulundu.

‘Moralim bozuk’

Başsavcı İlhan Cihaner, dün arama sırasında kendisine ulaşan Hürriyet muhabirine oldukça bitkin bir ses tonuyla “Moralim bozuk, konuşulacak ortamda değilim, sonra konuşuruz” diyebildi. Aramalardan sonra gözaltına alınan Cihaner, iki yıldır görev yaptığı adliyeden ayrılırken, nöbetçi polis memuru hazırol da durarak selamladı.

Eşi: ‘Kızımın çizgi filmlerini bile aldılar’

Dün sabah iyi dileklerle uğurladığı eşinin makamında arama yapıldığını televizyondan öğrendiğini anlatan bankada çalışan eşi Muhteber Cihaner, yaklaşık 3 yıldan beri Erzincan’da bulunduklarını belirtti. İnönü Mahallesi'ndeki Adliye Lojmanları'nda oturan Muhteber Cihaner, olayı öğrenen yakınları ile birlikte geceyi televizyon başında geçirdiklerini bildirdi. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in eşi Muhteber Cihaner, lojmandaki evlerinde yapılan aramayla ilgili olarak şunları söyledi:
“Arama yapılırken evdeydim. Evi arayanların sayısı yaklasık 10 kişiydi. Saat 11.30’da başladı arama saat 18.10’da sona erdi. Arama bittikten sonra işlemleri saat 20.00’ye kadar tamamladı ve ayrıldılar. Evde her yeri aradılar. Yatak odasına bile girerek arama yaptılar. Özel eşyalarım bile didik didik edildi. Kızımın çizgi filmleri, bizim izlediğimiz film ve müzik CD’leri alındı. Eşim, ben ve kızım film izlemeyi seviyorduk. Yaklaşık 300 kadar müzik, film ve çizgi film CD arşivimiz alındı. Böyle bir şey beklemiyorduk. Yapılan hukuksuz bir şey. Bir başsavcının evi aranamaz. Yargıtay’da yargılanması gereken bir başsavcının evini bir savcı gelip de arayamaz, tutuklayamaz. Sonuçta hukuksuzluk olduğu herkesin hemfikir olduğu bir şey. Ama bunlar hukuk tanımadığı için hep birlikte ne olacağını göreceğiz.”

Haberin Devamı

Kızları Sıla’yı televizyondan uzak tuttuklarını ve ona şimdilik babasıyla ilgili hiçbir şey söylemediklerini anlatan Muhteber Cihaner, Sıla’nın babasını sık sık özlediğini ve sorduğunu anımsattı. Muhteber Cihaner, “Tek kızımız var. 6.5 yaşında ve Sıla anasınıfına gidiyor. Kızım henüz ne olduğunun farkında değil. Babası sorulduğu zaman ‘işi vardı. bir yere gitti gelecek’ diyoruz. Olayı öğrenen yakınlarımız eve geldi. Gece sabaha dek televizyonlardan gelişmeleri izledik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!