Koza İMKB’ye geldi Başkan diğerlerini de borsaya davet etti

Güncelleme Tarihi:

Koza İMKB’ye geldi Başkan diğerlerini de borsaya davet etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2010 00:00

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. hisseleri dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görmeye başladı.

İşlem öncesi İMKB’de düzenlenen törende konuşan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Türkiye’nin, Avrupa’nın en büyük altın üreticisi olduğunu, değerlendirilmemiş büyük maden potansiyeli olduğunu söylerken, sektörün diğer şirketlerini de halka açılmaya davet etti.
Altında 4’üncü üreticisiyiz
Altının Türkiye’de çok hızlı büyüyen bir sektör olduğunu ve Türkiye’nin bu sektörde çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Erkan, şunları söyledi: “Dünyadaki 4’ncü büyük altın tüketicisi konumundayız. Bir süre önce altın borsası ve kuyumculuk sektörü ile de bir toplantı yapmıştık. Burada biz madeninden rafinesine, rafinesinden altını işleyen kuyumculuk sektörüne kadar tüm şirketlerimizi İMKB’de görmek istiyoruz. Böyle bir sektör dünyada çok ses getirecek tüm katılımcılarıyla yer alacak olan Borsada halka açık olarak yer alacak olan böyle bir sektörün dünyada ben iyi bir ses getireceğine inanıyorum.”
Yabancıya gerek kalmaz
Koza İpek Gazetecilik ve Yayıncılık Grubu Başkanı Akın İpek ise, grubun 2005 yılında bir altın madeni satın aldıklarını hatırlatarak, “2009 yılı sonu itibariyle 1 milyon ons’dan fazla altın üretilmiş, ikinci altın üretim tesisi tamamlanmış, üçüncüsünün inşaatlarına başlanmış, rezervlerimiz 1.9 milyon onsa yükselmiş, kaynaklarımız da 8 milyon ons’u aşmış durumda. Yine uluslararası bağımsız denetim kuruluşlarının kaynak artışları için göstermiş olduğu rakam ise yüzde 50’dir” diye konuştu. “Bu imkansızı başarmak” diyen İpek, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin sadece yüzde 15’i aranıyor. Diğer tarafların aranmamış durumda. Eğer bu yüzde 15’lik kısma bakılırsa Türkiye’nin altını, gümüşü, petrolü ve doğal gazı da var. Bu yer altı kaynaklarımızı gün ışığına çıkarabilirsek Türkiye’nin yabancı kaynak ihtiyacı kalmaz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!