Suna'nın dramı

Güncelleme Tarihi:

Sunanın dramı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2001 02:47

O, polisin ‘Pınar’ diye günlerce teşhir ettiği 17'sinde bir kız. Bir sandalye, sorgu, nezaret. Bekaret kontrolü, fuhuştan ifade... 4 gündür o kot, o siyah tişört. Su yüzü görmeyen saçlar. Sinir krizleri geçirirken TV ekiplerince kaçırılan zavallı...

Üzeyir Garih Cinayeti soruşturmasına, birinci dereceden tanık diye gösterilen Pınar Konuşkan'la arkadaşlığı yüzünden adı karışınca, gece vakti gözaltına alınan 17 yaşındaki Suna Taşdemir, dört gün boyunca hayatının dramını yaşadı. Sorgu odalarında, nezarette, dört gün boyunca, herkesin tanıdığı o siyah tişörtü, kot pantolonu ile yatıp kalktı. Hedef şaşırtmak, birinci dereceden tanığı gizlemek isteyen polis onu, Pınar Konuşkan diye ön plana itince, bu garip oyun ortaya çıkana kadar, görüntüleri iki gün boyunca basının vitrinini doldurdu. Dün, Asayiş Şube'den kaçırılırcasına getirildiği Eyüp Adliyesi'ne çıkartıldığında, dört gün boyunca su yüzü görmeyen saçları birbirine yapışmıştı. Daha da fecisi, yaşadıkları Suna'yı çılgına çevirmişti.

SHOW TV KAÇIRDI

Serbest bırakılmanın mutluluğunu yaşayamadı. Doktor kontrolünde bakire çıkmamıştı. Kendi durumunda olan arkadaşı Necla Polat ile birlikte, bu kez de fuhuş yaptığı suçlamasıyla Eyüp Merkez Karakolu'na götürüldü. Adliyeden karakola giderken, televizyonların canlı yayın ekiplerinin ilk kaçırma girişiminden, polis tarafından kurtarılan Suna Taşdemir, sinir krizi geçirdi. Kontrolünü yitirmiş bir şekilde ağlayan Suna, ‘‘Ben Pınar değilim’’ diye çığlıklar atarken, baygınlık geçirdi. TV ekipleri, Eyüp Merkez Karakolu'nda ifade verdikten sonra serbest kalan Suna'yı, kolundan tutup çekiştirmeye başlayınca izdiham yaşandı. Suna, Show TV ekibi tarafından kaçırılırken, canlı yayıncıların bulunduğu araçlar, az daha zincirleme kazaya yolaçıyordu.

BABA ŞİKAYETÇİ

Dört gündür polisin elinde bulunan kızına kavuşmayı beklerken ‘‘Show TV ekibi tarafından kaçırıldı. Akşam televizyonda görürsün’’ haberini alan Hasan Taşdelen, sinir krizi geçirdi. ‘‘Kızım 17 yaşında. Benden izin almadan nasıl götürürler? Kızımı kaçıranlardan şikayetçiyim. Benim kızım suçsuz, adliyeden serbest bırakıldı. Buna rağmen ailesine sorulmadan kaçırıldı’’ diyerek Küçükköy Karakolu'na başvurarak Show TV'den şikayetçi oldu.

EVDE DE DRAM

Suna Taşdemir'
i, cinayet soruşturması sırasında yaşadıklarını aratmayacak bir dram da, Küçükköy'de oturdukları gecekonduda bekliyor. Babası Hasan Taşdemir mide kanseri. Çalışamıyor. Eve, sokaklarda mendil satıp, dilenen annesi bakıyor.

Çatıdan kaçtılar

Garih cinayetinde gözaltına alınan 4 kadın, dün serbest bırakıldı. Basın karşısına hiç çıkarılmayan Elif Nişancı ile 17 yaşındaki kardeşi E.N. adliye penceresinden, yandaki binanın çatısına atlayarak kaçtı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde sorguları tamamlanan E.N., Elif Nişancı, Necla Polat ve Suna Taşdelen, dün sabah Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı. E.N., ifadesinde ‘‘Ben ve ablam Elif, fahişe değiliz. Gaziosmanpaşa'da bir tornacıda çalışıyoruz’’ dedi. 2 kardeşin Adli Tıpta yapılan kontrollerinde bakire oldukları saptandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!