Bilardonun kalbi Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Bilardonun kalbi Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2010 16:51

Son yıllarda üst üste alınan uluslararası organizasyonlarla Türkiye bilardo sporunun merkezi oldu.

Avrupa Gençler 3 Bant Bilardo Şampiyonası 19-21 Şubat, Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası ise 15-21 Şubat tarihleri arasında, yine WCBS Dünya Bilardo Sporları Konfederasyonlar Birliği Yönetim Kurulu toplantısı ile Genel Kurulu aynı tarihler arasında Antalya'da yapılacak. Ayrıca, 2010–2014 yılları arasında Şubat ayında organize edilmek üzere Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın 1. ayakları da Türkiye'ye verildi.

Avrupa Bilardo Konfederasyonu As Başkanı ve Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, yaptığı açıklamada, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kendilerine destek verenleri utandırmadıklarını ifade eden Kurugöllü, “Yaptığımız yoğun çalışma ve çabaların meyveleri alınmaya başlandı” dedi.

Erkekler, bayanlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 3 bant, artistik, pool ve snooker dallarında Malatya, Gümüşhane, Nevşehir, Hakkari, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kastamonu gibi şehirlerde ulusal organizasyonlar yapıldığını kaydeden Uğur Kurugöllü, şöyle devam etti:
“2007 yılında Manisa'da Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası, Malatya;da Avrupa Artistik Bilardo Şampiyonası, 2008 yılında Sivas'ta Bayanlar 3 Bant Dünya Şampiyonası, 2009 yılında Kastamonu;da Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası, Antalya;da 3 Bant Dünya Kupası yapılmıştır. Kısacası organizasyonlar birkaç ilin dışına çıkarılarak tüm yurt sathında yapılır hale getirilmiştir.

Tüm bunların sonucunda Serdar Gümüş 2007 yılında Avrupa Artistik Bilardo Şampiyonu, Hacı Arap Yaman 2008 yılında Dünya Artistik Bilardo Şampiyonu, aynı sporcu 2009 yılı Dünya Artistik Bilardo İkincisi olmuştur. Eylül Kibaroğlu, 2007 yılında Pool Bayanlar Avrupa Şampiyonu, Tolgahan Kiraz Gençler 2009 Avrupa üçüncüsü, Gülşen Değener 3 bant bayanlar 2008 ve 2009 yılı Dünya ve Avrupa üçüncüsü olmuştur. Yine, 2009 yılında Lütfi Çenet ve Tayfun Taşdemir 3 bant milli takımlar dalında Avrupa şampiyonu, Tayfun Taşdemir 2009 yılında ferdi 3 bant büyükler Avrupa üçüncüsü olmuştur. 2009 yılında bilardo spor dalı camiası ile birlikte zirve yapmıştır.”

Bu işin mutfağından geldiğini ve her kademesinde görev yaptığını söyleyen Kurugöllü, “Türkiye bilardo sporu dalında her kategoride dünyada başarılara ambargo koyacaktır. Bunu çok rahat söylememin nedeni ise Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol ile artık tüm okulların gerek kendi imkânları ve gerekse sağlayacağımız imkânlarla okullarına bilardo masası koyabilecek olmalarıdır. Türkiye'nin okullu ve üniversiteli spor dalı bilardodur. Dünya bilardosunun kalbi de beyni de Türkiye'dir” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!