Haiti’de mucize: Dört hafta sonra enkazdan canlı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Haiti’de mucize: Dört hafta sonra enkazdan canlı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2010 00:00

Haiti’yi 12 Ocak’ta vuran depremin üzerinden dört hafta sonra bir mucize haberi geldi.

28 yaşındaki Evans Monsigrace’nin enkazdan sağ çıkarıldığı açıklandı. CNN’in duyurduğu habere göre, Monsigrace, başkent Porto Prens’te pirinç sattığı marketin enkazının altında bir ay boyunca kurtarılmayı bekledi. Muayene eden doktorlar, Monsigrace’nin mutfakta yemek yaparken enkaz altında kaldığını anlattığını söyledi. Monsigrace’nin aşırı derecede susuz kaldığını ve beslenemediğini, ancak büyük yaralar almadığını belirten doktorlar, “Hastamız zinde. Durumu iyi” dedi.
Suyu nereden buldu
CNN, Monsigrace’nin, enkazın altında sıkışmış olarak kaldığı günlerde kim olduğunu bilmediği birinin kendisine su getirdiğini söylediğini duyurdu. Ancak doktorları bunun Monsigrace’nin kafa karışıklığından kaynaklandığı konusunda hemfikir. Doktorlar, Monsigrace’nin bu kadar uzun süre susuz yaşayamayacağını, ancak suya nasıl ulaştığının henüz açıklığa kavuşmadığını söyledi. Monsigrace’nin pirinç yiyerek hayatta kaldığı da tahminler arasında. Haiti’de 200 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremin ardından en son 27 Ocak’ta 16 yaşında bir genç kız kurtarılmıştı.
Sahte kuponlar
Birleşmiş Milletler, felaket bölgesindeki bazı kalpazanların sahte yiyecek kuponu bastığını açıkladı. Bedava pirinç dağıtımında kullanılan kuponların sahteleri halihazırda zor yiyecek dağıtılan Haitililer’in yiyeceğe ulaşmasını biraz daha zorlaştırıyor. BM, kalpazanları atlatmak için kuponların rengini günlük olarak değiştirme kararı aldı.
Türk ekip değişti
Türkiye’nin Haiti’ye gönderdiği 23 kişi, Mobil Hastane’de görev yapan 17 kişilik ekibinin yerini alacak.  Giden ekipte çok sayıda uzman doktor var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!