AKP mağdurları

SAYIN Başbakan ve AKP çevresi haksızlığa uğradımı kıyameti koparıyor. Ama kendileri ve hükümeti bazı kesimleri mağdur etti mi? Ses yok. Tekel işçileri yalnız değil bu konuda. Örnek mi?

EGO Bugsaş şoferleri 2005 yılında 900 şoför sendikaya üye olurlar. Sözde AKP’nin demokratik görünümüne aldanmışlardır. Türkiye Avurpa Birliği adaylığına yeni kabul edilmiş. Sendikal haklarını kullanacak zannetmişlerdir. Ama yanıldılar. 600 şoför hemen işten atıldı. 300 şoför tehditle sendikadan istifa ettirildi. Gıkı çıkmadı hükümetin. Hemde Kurban Bayramı öncesi.
İşverenin atarken gerekçesi ‘işverene hakeret’ti.
İşçilerin çoğu AKP’liydi, hemen AKP’li bakan ve milletvekillerine koştular. AKP genel merkezine gittiler. Ama nafile hiçbiri görüşmek istemedi. Çok umut bağladıkları AKP ve başbakan görüşmek istememişti.
Şimdi soruyorum; bu insanlar mağdur olduğunda neden sesinizi çıkarmadınız. Bunlar mağdur sınıfına girmiyor muydu? Asgari ücretle geçinemiyorlardı. Sendikalı olup insan gibi yaşamak istiyorlardı.
Hani ülkemizde demokrasi ve sendikal haklar anayasa güvencesi altındaydı.
İnsan hakları tek taraflı olmaz.
Bu insanlar mahkemelerinin hepsini kazandılar. Ama iş başı yaptırmadı işveren. Tazminatlarını verip sokaka attı. Bu insan hakları ihlaline girmiyor mu? Bundan haberiniz vardı. 7 milyon TL tanzimant kazandılar. Bu para Ankaralının cebinden çıktı 2008 ve 2009 yılında.
Bunun gibi yüzlerce örnek var.
O. GÜMÜŞ

Kat karşılığı hizmet!


CEBECİ stadı kat karşılığı müteahhite verilip elde edilecek gelirle 19 Mayıs Stadı yıkılıp yeniden yapılacakmış. Koskoca Ankara bu proje sonunda tek stada kalacak ama olsun!
“Zihni Sinir’i” dahi sinir edecek projeler yerine, bari metroyu ‘kat karşılığı’ verseydiniz ulaşım, bugünkü halinde olmazdı.
Cebeci Stadı kimin, babadan dededen kalan aile mülkü mü? Kat karşılığı müteahhite vermek, nasıl çözüm bunlar?
Vatandaş metro bekliyor. Yollar köstebek yuvası gibi delik deşik. Saatlerce duraklarda bekleyen EGO yolcuları mağdur. Ulaşım her yerden pahalı. AOÇ, ortadan ikiye bölünecek, Ata emanetini temelli yok edecek planlar yapılıyor vs...
Futbolla ve stadlarla uğraşmak en kolayı en temizi.
ALTAY M.

İlaç fiyatlarına yetişemiyoruz

ANNEM tansiyon hastası, tansiyonunu dengelemek için ilaç kullanması gerekiyor. Her ay kontrole gidiyoruz. Kontrolde ilaçın dozu yükseltiliyor. Son gittiğimizde doktor, günde bir defa alması gereken ilaçı iki defa alması gerektiğini söyledi. Eczaneye gittik ilacımızı aldık. Annem yaşlı kadın, okuması-yazması yok diye ilacın ne zaman biteceğini öğrenmek için eczacıdan çıktı aldım. Bir de göreyim, elimizde iki aylık ilaç var yeniden ilaç yazdıracağımız tarih ise dört ay sonra. Doktor günde iki kere alacak dediği ilaç, Sağlık Bakanlığı’nın yeni uygulamasına göre, doktor iki de alacak dese, üç de alacak dese... Sistem günde bir kereyi kabul ediyormuş ve buna göre ilaç veriyormuş. Haliyle mağdur olduk. Bir kutu ilacın fiyatı 39.9 lira, annem emekli SSK’dan 550 lira maaş alıyor. Haliyle hastaneye gittiğimizde muayene parası ve ilaç farkları düşünce bu maaş daha da azalıyor.
İkbal MERAL

KISA... KISA...


SERKAN Şen’in ‘Mavi Sesler’ isimli resim sergisi 26 Şubat’a kadar Çankaya Galeri Soyut’ta izlenebilir. (www.galerisoyut.com.tr)
Yazarın Tüm Yazıları