Koza Altın halktan 600 milyon dolar çekti

Güncelleme Tarihi:

Koza Altın halktan 600 milyon dolar çekti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2010 00:00

İpek-Koza Holding, 5 yıl önce 45 milyon dolara Bergama-Ovacık’ta girdiği altın madeni sayesinde 600 milyon dolar topladı.

3-5 Şubat’ta talep toplayan Koza Altın, yüzde 34.5’lik hissesini halka açtı. Şirket hisselerinin 12 Şubat Cuma günü İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görmesi bekleniyor.
Beklentiden iyi
Koza Altın Genel Müdür Yardımcısı Hayri Öğüt, “Beklentilerimizden daha iyi bir halka arz oldu. Yurtiçi ve yurtdışı talep oldukça iyiydi. Ancak cuma günü Avrupa’da yaşanan kriz olmasaydı talep patlaması yaşardık. Ancak buna rağmen başarılı bir arz oldu” dedi. 36.80-46.00 lira fiyat aralığından cuma günü sona eren talep toplama işleminin ardından oluşan halka arz fiyatının ise 46 liraya yakın bir seviyelerden oluştuğu kaydediliyor. Bu fiyata göre şirketin toplam piyasa değerinin ise yaklaşık 1.8 milyar dolar civarında oluştuğu ifade ediliyor.
Yüzde 70’i yabancıya
60 milyon lire sermayeli Koza Altın’da sermayenin yüzde 34.5’ine denk gelen 20 milyon 200 bin TL nominal değerli hisse senedi satışa sunulmuştu. Halka arz edilen hisselerin yüzde 70’lik kısmı yurtdışındaki, yüzde 30’luk kısmı ise yurtiçindeki yatırımcılara ayrılmıştı. Halka arzın yurtiçi konsorsiyum liderliğini İş Yatırım ve Ak Yatırım yürütürken, küresel liderliği ise Goldman Sachs ve JP Morgan gerçekleştirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!